Συνδικαλιστικά

 • Τρίτη 24 Απριλίου 2012

  Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους Μεσίτες Ακινήτων

  Στις 11/04/2012 δημοσιευτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Δήλωση της Υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου, και του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Θάνου Μωραΐτη στο οποίο εμπεριέχεται και το νομοσχέδιο για τους Μεσίτες Ακινήτων. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη βουλή στις 05/04/2012.

  Στο νομοσχέδιο υπ αριθμόν 4072, άρθρο 197 έως και άρθρο 204 καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος καθώς οι υποχρεώσεις των Μεσιτών Ακινήτων. Το σημαντικότερο από όλα όμως, κατά τη γνώμη μας, είναι η διάταξη η οποία αφορά το παραεπάγγελμα και για το οποίο ορίζονται ποινικές κυρώσεις που φτάνουν σε δύο έτη φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 30.000€.

  Παραθέτουμε το άρθρο 202 το οποίο αναφέρεται στις ποινικές κυρώσεις για την παραμεσιτία.

  «Άρθρο 202 Ποινικές κυρώσεις Όποιος ενεργεί μεσιτικές πράξεις ή εμφανίζει τον εαυτό του ως μεσίτη αστικών συμβάσεων, χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 198 και χωρίς να έχει εγγραφεί στο Γ.Ε.ΜΗ., τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έξι (6) μήνες μέχρι δύο (2) έτη ή με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ ή και με τις δύο ποινές.»

  Για να διαβάσετε ολόκληρο το νομοσχέδιο που αφορά τη Μεσιτεία μπορείτε να πατήσετε εδώ και να κατεβάσετε το PDF έγγραφο.

 • Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

  Επαγγελματικό Επιμελητήριο – μια Ευκαιρία

  - του Κοσμά Θεοδωρίδη

  Ξεκινάει ένα τριήμερο 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου 2011 που θα κληθούμε να ψηφίσουμε για τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια. Αν και ως θεσμός περνάνε κι αυτά την κρίση που περνάνε όλοι οι θεσμοί στην Ελλάδα, οι εκλογές αυτές που συνήθως περνούν απαρατήρητες θέλουν λίγο περισσότερη προσοχή εφέτος, ειδικώς για τους δραστηριοποιουμένους στον τομέα της διαμεσολαβήσεως ακινήτων για δυο λόγους.

 • Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

  Νομοσχέδιο περί Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων και Διαχειριστών Ακίνητης Περιουσίας

  ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

  Άρθρο 1
  Μεσίτης Αστικών Συμβάσεων

  Μεσίτης Αστικών Συμβάσεων είναι το πρόσωπο που υποδεικνύει ευκαιρίες ή μεσολαβεί για τη σύναψη των αστικού δικαίου συμβάσεων ακινήτων και ιδίως των συμβάσεων πώλησης, ανταλλαγής,
 • Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

  Μήνυμα του Δημήτρη Ασημομύτη

  Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

  Επειδή εδώ και αρκετό καιρό γίνομαι αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών συναδέλφων για την ελλιπή ενημέρωσή τους σχετικά με το νομοσχέδιο για τους μεσίτες από τους αρμόδιους φορείς, (ΟΜΑΣΕ, τοπικούς συλλόγους και εκλεγμένους αντιπροσώπους τους) και επειδή πιστεύω απόλυτα πως πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, ενημέρωση και διάλογος μεταξύ μας
 • Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

  Σχετικά με το Νομοσχέδιο - από τον Δημήτρη Ασημομύτη

  Αφού τέλειωσαν οι εκλογές, μένοντας πάντα πιστός στις δεσμεύσεις μου απέναντι σε φίλους και συναδέλφους, άρχισα να ψάχνω να βρω το σχέδιο νόμου που είχε καταθέσει η ΟΜΑΣΕ (?) στο υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να μπορέσω να το κοινοποιήσω σε όλους τους συναδέλφους, για να μπορέσουν όλοι να εκφέρουν τη γνώμη τους,

Xρήσιμα: 

Υπηρεσίες για το σπίτι: 

Μόλις ανέβηκαν: 

1
https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/login/check
https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/view/menu
https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/view/login
Παρακαλώ περιμένετε...