OA_show("150");

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Μισθωτήριο

Τον συμβόλαιο του σπιτιού μου λήγει σε 8 μήνες, όμως θέλω να φύγω τώρα. Μπορώ;

Έλενα


Ενοικιάσεις σπιτιών Αθήνα | Ενοικίαση κατοικιών Θεσσαλονίκη | Ενοικιάσεις σπιτιών Κρήτη | Ενοικιάσεις σπιτιών Κύπρος

OA_show("151");

Γράψε το σχόλιό σου.

Refresh Captcha
 • , Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011
  (και ξαναρωτώ συμπληρώνοντας)
  έχω σοβαρό πρόβλημα με έναν από τους ενοικιαστές μου, και θέλω να μάθω ποιός άλλος τρόπος υπάρχει για να του κάνω έξωση.σημειωτέον οτι ο μεσίτης δεν κατέθεσε ποτέ το συμφωνητικό στην εφορία(εγώ έμενα Αθήνα τότε, το ακίνητο είναι σε άλλη πόλη). ωστόσο, από τη πρώτη στιγμή δηλώνω κανονικότατα στην εφορία το εισόδημά μου από αυτό το ενοίκιο. μένει ήδη 10 χρόνια, αλλά πάντα φρόντιζε να αποπληρώνει το χρέος μόλις συμπλήρωνε 3000ευρω. τωρα χρωστά 7500 σε μένα και 1500σε κοινόχρηστα, που ο διαχειριστής ζητά από εμένα. ορίστηκε δικάσιμος τον περασμένο Μάιο, πήρε αναβολή για Νοέμβριο, εκείνη ματαιώθηκε λόγω εκλογών και ορίστηκε εκ νέου για 10 Μαρτίου, αλλά, ω μα ποία τύχη, αναβλήθηκε σήμερα για τον επόμενο Νοέμβρη, διότι απεργούν οι δικηγόροι...μέχρι τέλους θα μου χρωστα συνολικά καμμιά 20ριά χιλιάρικα!!κοντεύω να τρελαθώ! και δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του, δεν υπάρχει ελπίδα να πάρω τα χρήματά μου ποτέ! υπάρχει κάποιος αλλος τρόπος να τον βγάλω από το σπίτι μου;;
  εάν καταθέσω τώρα το μισθωτήριο που είχαμε συνάψει τότε με όλα τα στοιχεία στην εφορία, πέρα από το πρόστιμο(ποσώς με νοιάζει) θα ισχύει για τον σκοπό που θέλω; θα μπορώ έτσι να διεκδικήσω διαταγή απόδοσης μισθίου; ευχαριστώ εκ των προτέρων
 • , Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011
  ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ(2 ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ) ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΧΩΡΩ ΕΓΩ..ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ...ΔΗΛΑΔΗ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ..ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΑΔΕΙΟ...ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ Ο ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 2 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ??
 • , Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011
  Χρήστο,
  χάνονται οι εγγυήσεις για ποιο λόγο? σας είπε? επειδή θα κάνει νέο μισθωτήριο μόνο στο συγκάτοικο? τι θεωρεί ότι σπάτε νωρίτερα το συμβόλαιο? Αυτό και αν είναι πρωτάκουστο...
  Από τη στιγμή που το διαμέρισμα δεν έχει φθορές για να επικαλεστεί επιδιόρθωση αυτών, δεν του μένει ξενοίκιαστο για να ισχυριστεί απώλεια εισοδήματος, να επιμείνετε να μην κρατήσει τις εγγυήσεις. Ακούγετε εντελώς παράλογο! Ρωτήστε και ένα δικηγόρο. Αν δείτε πως επιμένει ας επικοινωνήσει εκείνος μαζί του. Ή αν δε θέλετε να βάλετε δικηγόρο, ενώ εκείνος επιμένει με το επιχείρημα ότι σπάτε νωρίτερα το μισθωτήριο, πείτε του πως τελικά δεν αποχωρείς από το διαμέρισμα και δε χρειάζεται να κάνετε νέο μισθωτήριο συμβόλαιο... σκέψου τι σε συμφέρει στη τελική, να εμφανίζεσαι ως μισθωτής σε ένα ακίνητο που δεν είσαι για ένα χρόνο ή να χάσεις μια εγγύηση?
 • , Κυριακή 13 Μαρτίου 2011
  ΓΕΙΑ ΣΑΣ,
  ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΩ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 500 ΕΥΡΩ, Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ 200 ΕΥΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ 450 ΕΥΡΩ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 • , Κυριακή 13 Μαρτίου 2011
  ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΩ ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.Ο ΦΙΛΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ..Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΦΕΥΓΩ.ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΛΗΓΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ..ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ????
 • , Κυριακή 13 Μαρτίου 2011
  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ..ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΩ ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ.ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.Ο ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ.ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 15-1-2012..ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ..ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ??ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ??
 • , Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011
  Γειά σας,
  έχω σοβαρό πρόβλημα με έναν από τους ενοικιαστές μου, και θέλω να μάθω ποιός άλλος τρόπος υπάρχει για να του κάνω έξωση.σημειωτέον οτι ο μεσίτης δεν κατέθεσε ποτέ το συμφωνητικό στην εφορία(εγώ έμενα Αθήνα τότε, το ακίνητο είναι σε άλλη πόλη). ωστόσο, από τη πρώτη στιγμή δηλώνω κανονικότατα στην εφορία το εισόδημά μου από αυτό το ενοίκιο. μένει ήδη 10 χρόνια, αλλά πάντα φρόντιζε να αποπληρώνει το χρέος μόλις συμπλήρωνε 3000ευρω. τωρα χρωστά 7500 σε μένα και 1500σε κοινόχρηστα, που ο διαχειριστής ζητά από εμένα. ορίστηκε δικάσιμος τον περασμένο Μάιο, πήρε αναβολή για Νοέμβριο, εκείνη ματαιώθηκε λόγω εκλογών και ορίστηκε εκ νέου για 10 Μαρτίου, αλλά, ω μα ποία τύχη, αναβλήθηκε σήμερα για τον επόμενο Νοέμβρη, διότι απεργούν οι δικηγόροι...μέχρι τέλους θα μου χρωστα συνολικά καμμιά 20ριά χιλιάρικα!!κοντεύω να τρελαθώ! και δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του, δεν υπάρχει ελπίδα να πάρω τα χρήματά μου ποτέ! υπάρχει κάποιος αλλος τρόπος να τον βγάλω από το σπίτι μου;; ευχαριστώ εκ των προτέρων
 • , Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011
  ΜΟΛΙΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ 8 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ. ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ 150 ΕΥΡΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ 30% ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ .
  Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΩΡΟΜΕΤΡΗΣΗ.
  ΤΟ 30% ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ.ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΕΙΧΑ 24 ΩΡΕΣ[ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ]
  ΜΕΤΡΗΣΗ.ΕΝΩ Η ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΛΛΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
  154 ΩΡΕΣ .ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ?
  Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΛΕΕΙ,ΟΤΙ ΤΟ 30% ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΨΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ.
 • , Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011
  ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΣΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΤΟΛΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΜΕ; ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ.ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΝΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ ΤΗ ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΤΟΛΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.
 • , Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
  Σοφία,
  αυτό θα πρέπει να το συμφωνήσεις με τον ιδιοκτήτη σου. Εκείνος με τη λήξη του μισθωτηρίου μπορεί να διαθέσει το διαμέρισμα του όπου και όπως θέλει. Οπότε με εκείνον πρέπει να επικοινωνήσεις.
 • , Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011
  Το 3 ετες συμβόλαιο μου έληξε σήμερα, σκοπεύω να φύγω αλλά αυτό θα μπορέσω να το κάνω τέλη Απριλίου.Μπορώ να καθήσω χρησιμοποιώντας την εγγύηση 2 μηνών? Μετά την λήξη του συμβολαίου πόσο μπορούμε να καθήσω χωρίς πρόβλημα?
 • , Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011
  Γειά σας θα θέλαμε την βοήθεια σας σχετικά με ένα σπίτι που νοικιάσαμε (στο οποίο δεν μας έκανε συμβόλαιο ο ιδιοκτήτης, ενώ θέλαμε, επειδή τα έξοδα της διαδικασίας αυτής επιβάρυναν τον ίδιο).. η ερώτηση μας έχει να κάνει σχετικά με την θέρμανση .Η θέρμανση είναι κεντρική με ωρομετρητή και η αρχική συμφωνία ήταν να βάζουμε το πετρέλαιο από μισό με τον ιδιοκτήτη και πριν το επόμενο γέμισμα θα συγκρίναμε τους ωρομετρητές και αυτός που θα είχε τις περισσότερες ώρες θα πλήρωνε την διαφορά.
  Η διαφορά συνήθως ήταν υπέρ μας (κάναμε μικρότερη κατανάλωση, απουσιάζαμε κλπ), επειδή αυτή η διαφορά αυξήθηκε στην τελευταία μέτρηση ο ιδιοκτήτης αρνείται να μας καταβάλλει την διαφορά επικαλούμενος ότι ο μετρητής του τρέχει’’ και ότι θα φέρει τεχνικό να το τσεκάρει…ενώ δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διασταυρώσουμε την κατανάλωση.. επιμένει να μην μας καταβάλλει την διαφορά.
  Τι γίνεται σε αυτή τι περίπτωση?
 • , Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011
  Γεια σας, ήθελα να ρωτήσω: έχω νοικιάσει ένα μαγαζί το οποίο στο μισθωτήριο λέει ότι είναι 27τμ και πληρώνω 800ευρώ + χαρτόσημο 28,20. Όμως ένα χρόνο μετά ανακάλυψα ότι το κατάστημα το οποίο μέτρησα κιόλας είναι 16τμ. Τώρα θέλει ο ιδιοκτήτης να αλλάξουμε το όνομα στο συμβόλαιο διότι πέθανε ο πατέρας του. Εφόσον θα αλλάξουμε τώρα το συμβόλαιο είναι σωστό, υπάρχει νόμος να ζητήσω μείωση ενοικίου διότι με κορόιδεψε στα τμ?
 • , Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
  @ Enoikiastis77,
  από τη στιγμή που έχει επέλθει 3ετία μπορεί να ζητήσει την αποχώρηση σου από το διαμέρισμα του ο ιδιοκτήτης ακόμα και αν δε το θέλει για ιδιοκατοίκηση.
  Επομένως δεν νομίζω πως μπορείς να διεκδικήσεις αποζημίωση αλλά για να είσαι σίγουρος όσον αφορά τα δικαιώματα σου συμβουλέψου και έναν δικηγόρο.
 • , Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
  Γεια χαρά,

  Ενοικίαζα ένα διαμέρισμα επί 6 περίπου χρόνια. Κάποια στιγμή, και εφόσον το συμβόλαιο είχε λήξει, ο ιδιοκτήτης μου ζήτησε εγγράφως (με ιδιωτική επιστολή) το διαμέρισμα για ιδιόχρηση. Ψιλιάστικα ότι ήθελε να φουσκώσει πολύ το ενοίκιο λόγω του σταθμού μετρό που φτιαχνόταν στα 100μ από το διαμέρισμα. Επειδή ήμουν ήδη δυσαρεστημένος από το σπίτι και από τη στάση του γενικότερα, δέχτηκα να φύγω και περίπου 3.5 μήνες αργότερα μετακόμισα σε νέο διαμέρισμα. Τις επόμενες ημέρες βρήκα αγγελία του προηγούμενου διαμερίσματος, με ανεβασμένο το ενοίκιο κατά 30%!! Επομένως το επιχείρημα της ιδιόχρησης δεν υφίσταται όπως αρχικά είχε ισχυριστεί. Μπορώ να διεκδικήσω αποζημίωση για την ταλαιπωρία που υπέστη από την όλη ιστορία της ανεύρεσης νέου διαμερίσματος και μετακόμισης?
 • , Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
  Θέλω να νοικιάσω ενα διαμέρισμα για ιατρείο. Γνωρίζει κάποιος αν χρειάζεται να γίνει άλλαγη χρήσης;Μέχρι τωρα νοικιζόταν μόνο σαν οικία.
  Ευχαριστώ
 • , Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011
  ΕΧΩ ΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ,ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΧΩ ΖΗΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΞΕΝΙΚΙΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΘΑΣΩ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΟ ΕΝΟΙΚΙΑ
 • , Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011
  charlieblue,
  δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε κάτι περισσότερο από αυτό που αναφέρουμε παραπάνω.
  Μάλλον θα εξετάζετε ανά περίπτωση και κάτω από τη συμβουλή δικηγόρου...
  Αλλά φανταζόμαστε π.χ ότι η μείωση εισοδήματος λόγω απόλυσης μπορεί να είναι ένας "σπουδαίος λόγος".
 • , Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011
  @Spitogatos.gr( στις 22-02-2011)Καλησπέρα, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που παραθέτετε. Παρακαλώ, δύο σχετικές απορίες: Ποιούς λόγους αναγνωρίζει η νομολογία ως "σπουδαίους" για την αποχώρηση του μισθωτή; Που θα βρω πλήρη απαρίθμηση αυτών; Ευχαριστώ, CB
 • , Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011
  Lamprini,
  στο παρακάτω link θα βρείς πολλές απαντήσεις όσον αφορά τη μίσθωση ακινήτου,
  http://www.spitogatos.gr/main/enimerosi/symvoules_protaseis/misthosi-katoikias-kai-sychna-erotimata/

  Στο ερώτημά σου η απάντηση έχει δοθεί και είναι η εξής:

  Ο ενοικιαστής δεν έχει δικαίωμα να αποχωρήσει πριν από τη λήξη του συμβολαίου. Σε περίπτωση που θελήσει να φύγει είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τα μισθώματα που υπολείπονται, κάτι που μπορεί να απαιτήσει και ο ιδιοκτήτης δικαστικώς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το Δικαστήριο δικαιώνει τον ιδιοκτήτη ωστόσο η διαδικασία μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρα, καθώς απαιτείται περίπου ένας χρόνος για την πρωτόδικη απόφαση και άλλος ένας περίπου εάν ασκηθεί έφεση. Οι υποθέσεις αυτές οδηγούνται στα Δικαστήρια μόνο εάν ο χώρος μείνει χωρίς να ενοικιαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, διάστημα που βάσει του συμβολαίου θα χρησιμοποιούσε το χώρο ο ενοικιαστής που αποχώρησε. Συνήθως ο ενοικιαστής, σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, καλό θα ήτανε να μεσολαβήσει το διάστημα των 6 μηνών και να υπάρχει έγγραφη ενημέρωση ως απόδειξη της έγκυρης ενημέρωσης, "σπάει" το συμβόλαιο χωρίς να πληρώσει τα υπόλοιπα μισθώματα και ο ιδιοκτήτης νοικιάζει άμεσα το χώρο. Επίσης όπως έχουμε πει πολλές φορές η βοήθεια σας στην εύρεση του νέου ενοικιαστή μπορεί να σας απαλλάξει από πολλά προβλήματα. Φανταστείτε να πηγαίνατε στον ιδιοκτήτή σας και να του λέγατε αποχωρώ από το μίσθιο αλλά σου έχω βρεί ήδη ενοικιαστή! Ούτε γάτα... ούτε ζημιά!

  Ο μισθωτής μπορεί όμως να καταγγείλει μια αστική μίσθωση πριν την συμβατική της λήξη ΜΟΝΟ στις εξής περιπτώσεις:

  α) αν δεν του παραχωρήθηκε η χρήση ή αν του αφαιρέθηκε αργότερα (βλ.585 ΑΚ)

  β) αν η χρήση του μισθίου συνεπάγεται σπουδαίο κίνδυνο της υγείας του μισθωτή ή των συνοικούντων οικείων του (βλ. 588 ΑΚ),

  γ) αν ο μισθωτής είναι δημόσιος υπάλληλος και μετατεθεί (άρθρ. 613 ΑΚ)

  δ)στις μισθώσεις εφ όρου ζωής ή συμβατικού χρόνου πέραν της 30ετίας, αν πέρασε 30ετία (βλ. 610 ΑΚ).

  Επίσης έχει κριθεί νομολογιακά ότι ο μισθωτής μπορεί να αποχωρήσει αν συντρέχει "σπουδαίος λόγος".
 • , Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011
  Νοικιαζω ενα σπιτι απο 1/10/2010.το συμβολαιο που εκανα ειναι για 2 χρονια και ειναι στο ονομα του αρραβωνιαστικου μου (δημοσιος υπαλληλος).μαζι με την υπογραφη καταβαλαμε και 300ε ως εγγυηση.Ανακαλυψαμε κατα τη διαρκεια τησ διαμονης μας πως εχει πολυ υγρασια και ποντικια στο ταβανι.γιαυτο το λογο αποφασισα το μαρτιο να το ξενοικιασω.μπορει καποιος να μου πει αν πρεπει να του πληρωσω κατι?ειμαι υποχρεωμενη να πληρωσω τα ενοικια μεχρι τη ληξη του συμβολαιου?ευχαριστω εκ των προτερων..
 • , Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011
  ΕΧΩ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤ 2005 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2 ΕΤΩΝ (01/10/2005-10/Ο9/2007) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΦΥΓΩ (ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 5.5 ΕΤΩΝ) ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ (ΜΑΡ 2011) ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 20 ΦΕΒ 2010. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΚΑΘ΄ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ (ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΖΗΜΙΩΝ ) ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΑ 2 ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΟΥ?
 • , Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011
  Καλησπέρα είμαι άνεργη με 2 ανήλικα παιδιά.Μονογονεϊκή οικογένεια.Σε πόσους μήνες μπορεί να μου κάνει έξωση;
 • , Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩΣΗ?ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ
 • , Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011
  γεια σας .εγω ειχα νοικιασει στην κορινθο με ενα ενοικιο εγγυηση κ ενα τρεχων ενοικιο.το σπιτι ηταν του 70 κ οχι ανακαινισμενο κ με κεντρικη θερμανση που δε ζεσταινε κ τρεχαν νερα μεσα στις σωληνες οποτε το αναβαν.εμεινα 4 χρονια,με λιγη αυξηση τα επομενα χρονια ληξης του 2ετουσ συμβολαιου.ολα ηταν σαραβαλα.οταν χαλασε ο θερμοσιφωνας του είπα να τον αλλαξει κ μου φερε το συμβολαιο κ εγραφε για οτι χαλαει οσο μενει ο ενοικιαστης το αντικαθιστα κ το πληρωνει.οταν υπεγραψα δεν τα είχα πολυδιαβασει. κ του είπα 10χρονια θερμοσιφωνας λογικα χαλασε,δεν τον χαλασα εγω κ κλαφτηκα τοσο πολυ κ τον αντικατεστησε ο ιδιος. οταν ηταν να φυγω του είπα θα μεινω τον τελευταιο μηνα με την 1 εγγυηση που είχα δωσει.ζηταγε το ενοικιο για να βαψει τους τοιχους.πλακα εκανε?τους τοιχους τους πανβρωμικους από όταν νοικιασα? χτυπαγε πορτες,δεν ανοιγα. πληρωσα δεη ,νερο κ τακοψα κ ξενοικιασα με την οικογενεια μου να μετακομιζει τα πραγματα κ αυτος αγανακτισμενος να ρωτα που είμαι να πληρωσω το τελευταιο ενοικιο.δεν με ξαναδε.κ εμαθα οτι το νοικιασε μετα απο 1μιση χρονο κ του το ξενοικιασαν αμεσως κ οτι ολο αυτο γινεται.λεγαν οτι οι προηγουμενοι 2 απο μενα που έμεναν πεθανε ανθρωπος τουσ κ οτι ειναι γρουσουζικο διαμερισμα.αν ηταν? κ μενα πεθανε η αδερφη μου.τωρα που θα νοικιασω αθηνα εμαθα πολλα αποσα γραφετε για το τι παιζει με τους ιδιοκτητεσ!
 • , Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011
  Γεια σας,

  Κάνω μια έρευνα αγοράς όσον αφορά τα ακίνητα και τις διακοπές και έχω ετοιμάσει το παρακάτω ερωτηματολόγιο. Μήπως θα μπορούσε να αναρτηθεί στο site σας?

  Ευχαριστώ πολύ,
  Magathis

  http://www.zoomerang.com/Survey/WEB22BVECSAVNA
 • , Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011
  Απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματά σας θα βρείτε στην ενότητα

  http://www.spitogatos.gr/main/enimerosi/symvoules_protaseis/misthosi-katoikias-kai-sychna-erotimata/

  Σας ευχαριστούμε για τη προτίμησή σας στην ιστοσελίδα μας.
 • , Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011
  καλησπερα,τον ιουλιο του 2010 νοικιασα σπιτι με 3ετη συμβολαιο ως τον ιουλιο του 2013.
  αλλα τον νοεμβρη παρουσιαστηκαν σοβαρα προβληματα μουχλας στο ταβανι του σαλονιου που απο πανω ειναι το μπαλκονι του 6ου και στο πατωμα της κρεβατοκαμαρας..
  ο ιδιοκτητης ειναι ενημερος απο τοτε(νοεμβρη)και ενω αρχικα μου ελεγε οτι φταιω εγω και κανεις μεχρι τοτε δεν ειχε προβλημα τελη ιανουαριου πηγε και ειδε οτι ο εξωτερικος τοιχος του σαλονιου δηλαδη εχει μια μεγαλη τρυπα...εκτοτε αφαντος εγω το εμαθα απο τυχη ρωτωντας τον διαχειριστη..πλεον εχω φτασει φεβρουαριο και σκεφτομαι να κανω χρηση των 2 εγγυησεων και να φυγω καθοτι ο κυριος ειναι αφαντος!
  εχει δικαιωμα να μου κανει κατι?
  αφου αρνειται ουσιαστικα να επισκευασει το προβλημα...
 • , Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011
  kou kou anybody home????????????
  pitogatos may answer please to all this questionsssssssssssss pleaseeeeeeeeeeeeeeeee
 • , Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011
  Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την ενοικιαση κατοικίας. Ενοικίασα μια γκαρσονιέρα και υπέγραψα συμβόλαιο για 2 χρόνια. Μπήκα μέσα Οκτώβρη του 2010 και για λόγους ότι δε με βολεύει και έχει απίστευτη υγρασία και κρύο και ότι δεν έχει καλοριφερ θέλω να φύγω. Ειδοποίησα τον ιδιοκτήτη πριν λίγες μέρες ότι θα το αφήσω και ψάχνω για άλλο. Εκείνος όμως μου φέρνει αντίρηση και μου λέει να μείνω 3 μήνες ακόμα και καλά ότι δε θα μπορέσει να το νοικιάσει αλλού διότι είναι νεκρή περίοδος. Εχω το δικαίωμα να φύγω τώρα και να πάρω πίσω τις εγγυήσεις που πλήρωσα χωρίς βέβαια να έχω μπερδέματα??
 • , Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011
  καλησπερα σασ πριν 7 μηνεσ νοικιασα ενα σπιτι το οπιο ηταν σε αθλια κατασταση το εβαψα και το ανακενισα μερικοσ με δικα μου εξοδα ιπαμε να τα βρουμε με τα νοικια οποσ και εγινε οταν τελιοσε αυτο πληρονα μετριτα κανονικα ηρθε ο χειμονασ ομωσ και το ταβανι ετρεχε νερο ο λεβυτασ δεν λυτουργουσε κατσαριδεσ παντου να σασ πω δε οτι εχω τρια παιδια 12/15/1 ετων καπια στιγμι εμεινα απο δουλια και εκει αρχισαν ολα απιλεσ φονεσ και γενικοσ ρεζιλικια πραματα ευτασα να χροστο 5 μινεσ ενοικια και 1500 δεη στο ονομα τησ ιδιοκτιτριασ.το μισθιο στα 430 το μηνα .μου εκανε εξωδικο και τησ ειπα ποσ σε 10 μερεσ θα φυγω και μολιησ βρω εργασια θα τα δηνο λιγα λιγα καλα μου ειπε μετα απο δυο μερεσ ηρθε σπιτι με φωνεσ και κακο λεγοντασ ποσ θα μου κανει ασφαλιστικα μετρα και δεν θα παρω τα πραματα μου μονο τα προσωπικα και ροτοντασ το τι θακανεισ τησ απαντο οτι οπιοσ ερθη θα του σπασω το κεφαλη τοτε λιπων ανοιξε την πορτα του διαμερισματοσ και εβαλε μεσα μονη τησ τον γαμπρο τησ και εναν φουσκοτο φιλο του με απιλεσ και μακιεσ για τα χρηματα αναγκαστικα αμεσα την ιδια μερα να δανειστο 500 ευρο και να του τα δοσ τα οπια δεν μου εδοσε αποδιξη και απλα μου ειπε αποδο και περα κανεισ μαζι μου. με αναγκασαν να υπογραψω υπευθηνη δηλωση οτι καθε μηνα θα δεινω 300 στον γαμπρο τησ μεχρι να ξοφλισω ενοικια 2150+1500 δεη 3650 συνολο πιτε μου σασ παρακαλω παρα πολυ τι να κανω η διλοση τι θεωρισε η αστυνομια. α.. επισισησ φευγοντασ ο φιλοσ του με απιλισε λεγοντασ μην με αναγκασησ να σε ψαξω.. περιμενο απαντιση ευχαριστο πολυ
 • , Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011
  εγω με τον συζυγο μου νοικιαζουμε ενα διαμερισμα και καναμε συμβολαιο για 4 χρονια μεγαλη βλακεια αρκετα τα χρονια.πρωτη φορα νοικιαζαμε.απο πανω μας μενουν οι ιδιοκτητες και κανουν φασαρια παντα ωρες μεσημεριανες που εμεις ξεκουραζομαστε τους εχουμε πει αρκετες φορες πως θελουμε ησυχια ωρες κοινεις ησυχιας αλλα δεν καταλαβαινουν εχουν μικρο παιδι.και φυσικα το σπιτι παρολο που ειναι καινουριο εχουν αφησει πολλες σοβαρες δουλειες στην μεση.ΘΕΛΟΥΜΕνα φυγουμε πριν ληξει το συμβολαιο τι να κανουμε σας παρακαλω απαντηστε μου.
 • , Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011
  Αν μπορείτε εκεί στο spitogato να το κοιτάξετε το θέμα και να μας απαντήσετε??
 • , Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011
  γεια σας !θα ηθελα μια συμβουλη στο προβλημα μου!!εχω νοικιασει εδω και 6 μηνες ενα διαμερισμα 90 τετραγωνικων!!ολα καλα μεχρι τις πρωτες δυνατες βροχες οπου και αρχισε το ταβανι να σταζει νερα παρολο που μενει και αλλος απο πανω(δεν ειναι ταρατσα δηλαδη!!!ολοι οι τοιχοι εχουν υγρασια και το καλοριφερ συνεχως παθαινει βλαβες!!!τι προβλεπει ο νομος για αυτο?αν σπασω το διετες συμβολαιο παρνω πισω την εγγυηση?ευχαριστω πολυ!!
 • , Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011
  Καλησπερα? Αν διαβαζει καποιος εφοριακος η καποιος που γνωριζει τελος παντων θα ηθελα να μου πει το εξης. Εχει ληξει το συμβολαιο του σπιτιου που μενω και ο ιδιοκτητης πιεζει να γινει νεο συμβολαιο. Οπως του εξηγησα ομως εγω ισως μεινω ανεργος απο τον απριλιο καθως ειμαι συμβασιουχος στο δημοσιο και ειμαι με ασφαλιστικα μετρα που ληγουν τον απριλιο. Απο οτι φαινεται δε θα ανανεωθουν οι συμβασεις και δε θελω να υπογραψω συμβολαιο για ενα ολοκληρο χρονο αφου αμα ειμαι ανεργος δε θα μπορω να πληρωνω. Μπορω να μεινω ετσι χωρις συμβολαιο η θα εχει κυρωσεις απο την εφορια ο ιδιοκτητης αν δεν υπαρχει συμβολαιο?
 • , Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011
  Καλησπερα παιδια!

  Εχω ενα τυπικο συμβολαιο 2 χρονων.Ρωταω το εξης:

  1.Μετα το περας του συμβολαιου (π.χ στα 2,5 χρονια)και αφου δεν γραφει κατι συγκεκριμενο στο συβμολαιο,ειναι δυνατον ο ιδιοκτητης να μου ζητησει να του βαψω το σπιτι?Ειμαι υποχρεομενος?

  2.Τι θα πει φυσικη φθορα?Ειναι ενας πολυ αοριστος ορος θα ελεγα
 • , Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011
  Απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνει τους μισθωτές που μπορούν να εγκαταλείψουν το μισθωμένο ακίνητο χωρίς να πληρώσουν ενοίκια ή αποζημιώσεις εφόσον δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για κατοικία ή επαγγελματική στέγη λόγω ελαττωμάτων.

  Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, αν το ακίνητο έχει ελαττώματα ή δεν έχει χαρακτηριστικά και ιδιότητες που έχουν περιγραφεί στο συμβόλαιο, με συνέπεια να εμποδίζεται μερικά ή ολικά η συμφωνημένη χρήση του, τότε ο ενοικιαστής μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση και να αποχωρήσει, αξιώνοντας παράλληλα και αποζημίωση για κάθε βλάβη.

  Δηλαδή αν τα πράγματα του ενοικιαστή πάθουν κάποια ζημιά π.χ. από διαρροή ή υγρασία τότε μπορεί να διεκδικήσει χρηματική αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη. Και αυτό διότι ο ιδιοκτήτης έχει αθετήσει την υποχρέωση που έχει να παραδώσει το ακίνητο χωρίς ελαττώματα και με όλες τις συμφωνημένες ιδιότητες.

  Η αγωγή που δημιούργησε το δεδικασμένο
  Με απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώθηκε ενοικιάστρια διαμερίσματος που χρησιμοποιούσε ως επαγγελματική στέγη (τουριστικό γραφείο) και το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν μπήκαν νερά ύστερα από έντονη βροχόπτωση και κατέστρεψαν διάφορες τεχνικές συσκευές, απαραίτητες για τη λειτουργία του γραφείου (ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκτυπωτή, γραμμές ISDN κ.λπ.).

  Σύμφωνα με τον Αρειο Πάγο, νόμιμα κατήγγειλε η ενοικιάστρια τη μίσθωση (αφού δεν λύθηκε το πρόβλημα μέσα στη 10ήμερη προθεσμία που έθεσε στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου) ενώ δεν οφείλει ενοίκια, αφού δεν μπορούσε να κάνει χρήση του ακινήτου, αλλά αντίθετα δικαιούται αποζημίωση για τις υλικές ζημιές, τις δουλειές που έχασε (ακυρώσεις εκδρομών), την ταλαιπωρία (ηθική βλάβη) που υπέστη.

  Ο Αρειος Πάγος ερμηνεύοντας διατάξεις του Αστικού Κώδικα, έκρινε ότι αν το ακίνητο έχει ελαττώματα ή δεν έχει τις συμφωνημένες (στο μισθωτήριο συμβόλαιο) ιδιότητες, με συνέπεια να εμποδίζεται μερικά ή ολικά η συμφωνημένη χρήση του, τότε ο ενοικιαστής μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση και να αποχωρήσει, αξιώνοντας παράλληλα και αποζημίωση για κάθε βλάβη. Και τούτο, διότι ο ιδιοκτήτης έχει αθετήσει την υποχρέωση που έχει να παραδώσει το ακίνητο χωρίς ελαττώματα και με όλες τις συμφωνημένες ιδιότητες.


  Πηγή: Εφημερίδα Ημερησία
 • , Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011
  Επίσης, εάν κάποιος ενοικιαστής μισθώσει ένα διαμέρισμα, το οποίο στην πορεία αποδειχθεί "μη βιώσιμο" δηλαδή παρουσιάζει προβλήματα όπως υγρασία μη αντιμετωπίσιμη, κακό αερισμό, κ.λπ. και η συνεχής χρήση του επιφέρει βλάβη στην οικοσκευή του και γενικά στην υγεία του, μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση μονομερώς και ο ιδιοκτήτης δεν δικαιούται να απαιτήσει μισθώματα του χρόνου της σύμβασης, αντίθετα μάλιστα είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει την εγγύηση και εάν αποδειχθεί με βάσει την έκθεση εμπειρογνώμονα ότι ηθελημένα προέβη στην ενοικίαση της μη βιώσιμης κατοικίας, επιβαρύνεται και με τα έξοδα μετακόμισης του ενοικιαστή.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι έξοδα που προκύπτουν σε στοιχεία της οικοδομής και δεν οφείλονται σε κακή χρήση από τον ενοικιαστή, επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη και όχι τον ενοικιαστή (π.χ. υγρασία στους τοίχους, "σκάσιμο" ξύλινου δαπέδου, ρωγμές στους τοίχους κ.λπ.).
 • , Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011
  Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ρωτήσω. Μόλις υπέγραψα συμβόλαιο ενοικίασης διαμερίσματος. Ο ιδιοκτήτης ζήτησε δυο νοίκια εγγύηση τα οποία κατέβαλα. Του ανέφερα ρητά πως την εγγύηση δεν θέλω να την κάτσω αν τύχει και φύγω άλλα καθώς τα χρήματα της εγγύησης είναι πολλά (800 ευρώ)θέλω να μου τα επιστρέψει. Μου ανέφερε αν του το παραδώσω βαμμένο ναι αλλιώς δεν μου τα επιστρέφει. Το σπίτι είναι φρεσκοβαμμένο αλλά δεν αναφέρεται στο συμβόλαιο για 3 χρόνια που έχουμε κάνει. Αν εγώ μείνω όλο αυτό το χρόνο μέσα (και ξανά υπογράψουμε συμβόλαιο δεν θεωρείτε φυσική φθορά το χρώμα των τοίχων?)Είμαι υποχρεωμένη να του το βάψω?Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να του χαρίσω 800 ευρώ...
 • , Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011
  Καλησπερα

  μπορει ο ιδιοκτητης του διαμερισματος,στο οποιο μπηκα πριν τρεις μηνες,να με διωξει για να το πουλησει?εχω υπογραψει 3ετες συμβολαιο...τι μπορω να κανω?πειτε μου σας παρακαλω γιατι μου χτυπησε την πορτα μια κυρια κ ειπε οτι θελει το τηλ του ενοικιαστη για να το αγορασει,και εχω αγχωθει...ευχαριστω
 • , Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011
  kalispera me lene niko... ego noikiasa spiti stis 10/3/10 to enoikio itan para poly akribo kai logo tis krisis den me plironan me apotelesma na xreotho 3 enoikia kai na mou kanei eksosi na fygo... ypegrapsa xarti sta kep me ton idiooktiti na ton ksexreoso mexri ton fevrouario tou 11.. me pige me to zori oste na einai isixox oti tha parei ta xrimata tou.... omos ego akoma den exo plirothei apo tin proigoumeni douleia mou den exo brei kainourgia emeina sto dromo kai tora filoksenoume kai me apeilei na tou doso ta xrimata amesa exei balei ntentektib na me brei tha paei kai ston eisagelea na me klisei mesa kai eimai 22 eton mono.... na bgo na zitianepso na bro ta ypoloipa xrimata??? i na iremiso kai na tou ta dino liga liga pernontas apo opou mporo danika... exo kai sobaro problima ygeias...kai trexo san to skyli an einai na me klisei fylaki kalitera na fountaro!! perimeno apantisi efxaristo!
 • , Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011
  Γεια σας! :)
  Έχω κι εγώ μία ερώτηση...
  πόσος είναι ο ελάχιστος χρόνος μίσθωσης ενός ακινήτου?
  δηλαδή εγώ πρέπει να νοικιάσω ένα διαμέρισμα στην Πάτρα για το πολύ 5 μήνες? Αυτό πρέπει να το συνεννοηθώ εξ αρχής με τον ιδιοκτήτη? Η μπορώ να κάνω κανονικό συμβόλαιο και ύστερα να του πω ότι πρέπει να φύγω?Γιατί φοβάμαι πως επειδή είναι μικρό το χρονικό διάστημα υπάρχει περίπτωση να με απορρίψουν?
 • , Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011
  γιώργος-τουμπα στις 15-01-2011

  ενοικιάζω 12 χρόνια ένα κατάστημα με 500 ευρω.
  ζήτησα νέο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη αλλά να έχει και μείωση ,να είναι δηλαδη 450 ευρω.θα κατατεθεί εντός μήνα στην εφορία.
  ερωτήμματα.

  1__με το νέο συμβόλαιο το οποίο θα γράφει για 8 χρόνια όταν λήξει μπορεί να με βγάλει?ή πάει για 12ετία?έχει τυχόν σχέση ότι ήμουν 12 χρόνια και πάει όπως παλιά σε 20ετία ή τώρα ισχύει νέα 12ετία?

  2_μπορω να απαιτησω να μπει αέριο με έξοδα του ιδιοκτητη ή θα πληρωσω εγώ.ΔΕν έχει θερμανση,ειχε σόμπες παλιότερα
 • , Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011
  Καλησπέρα,
  ήθελα να κανω μια ερώτηση σχετικά με το σπίτι που νοικιάσαμε. επειδή βιαζόμασταν, δεν το ψαξαμε πολυ κ ο ιδιοκτήτης έχει κάνει πολλές παρανομίες στην πολυκατοικία. ήταν οροφοδιαμερίσματα και τα χώρισε με γυψοσανίδα. το σπίτι είναι 64τμ και η ΔΕΗ ηρθε για 83τμ. δεν έχει γραμμή για τον ΟΤΕ με αποτέλεσμα η εταιρεία να ζητάει τον εξοπλισμο πισω ενω εμεις πληρωσαμε ηδη 100ευρω για την ενεργοποίηση. δεν εχει ρολοι της ΕΥΔΑΠ. εχει μονο το κοινοχρηστο. δεν εχει εταιρεια για πετρελαιο και μας ζητησε 235 ευρω για 56 ωρες που καψαμε πετρελαιο. και τελος, εκλεισε τα 4 παρκινγκ στην πυλωτη και εφτιαξε δυο γκαρσονιερες. ειναι παρα πολλα και δεν ξερουμε τι μπορουμε να κανουμε για να μην πληρωνουμε χρηματα χωρις να πρεπει. σας ευχαριστω εκ των προτερων
 • , Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011
  Καλημέρα,

  Ήθελα να ρωτήσω μετά από πόσο καιρό μπορεί ο ιδιοκτήτης να με διώξει από την επαγγελματική στέγη.
 • , Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΝΟΙΚΙ 500 ΕΥΡΩ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ? ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΛΗΓΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.
 • , Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011
  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ...
  ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΙΤΕΣ?ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΣΙΤΗ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΡΑΠΤΗ Η ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ....ΟΤΑΝ ΔΥΝΟΝΤΑΙ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΕ ΜΕΣΙΤΕΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΡΤΙ?ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΚΗΝΙΤΟ ΠΡΟΣ ΠΟΛΗΣΗ Κ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ...ΚΑΘΩΣ Κ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΙΤΗ Κ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΗΝΙΤΑ...
 • , Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011
  Κατερίνα,
  και οι φωτογραφίες είναι αποδεικτικό στοιχείο! αρκεί να αναφέρει στο μισθωτήριο πως το ενοικιάζεις επιπλωμένο! αν όχι τότε μπορεί να σου πάρει όλη την επίπλωση από μέσα.
 • , Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΠΑΛΙ, (ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΠΑΛΙ). ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ? ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
 • , Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011
  ΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ , ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΛΕΞΕ Ο ΙΔΙΚΤΗΤΗΣ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ,ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΨΙΨΙΝΕΛ;;;

Xρήσιμα: 

Υπηρεσίες για το σπίτι: 

Μόλις ανέβηκαν: 

https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/login/check
https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/view/menu
https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/view/login
Παρακαλώ περιμένετε...