Newsblog \ Επιλογή Μεσίτη & Διαδικασίες \ Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τους μεσίτες
OA_show("150");

Δευτέρα 28 Μαϊου 2007

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τους μεσίτες

Η ομάδα του Spitogatos.gr έψαξε, ρώτησε, έμαθε... Και σας παρουσιάζει τις ερωτήσεις που έκανε στους μεσίτες για λογαριασμό σας...


(1) Ψάχνω για κατοικία... Τι ακριβώς κάνει ο μεσίτης και γιατί να απευθυνθώ σε κάποιον ?

Ο μεσίτης αναλαμβάνει να σας βρει το διαμέρισμα που ψάχνετε και που εσείς δε μπορείτε γιατί δεν έχετε τον απαιτούμενο χρόνο να το κάνετε.

Η ανεύρεση ενός διαμερίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση... Σκεφτείτε με πόσους άγνωστους ανθρώπους (ιδιοκτήτες) θα πρέπει να μιλάτε κάθε μέρα, να σας περιγράφουν τα διαμερίσματα τους τηλεφωνικώς (δεν κάνουν πάντα και την πιο αντικειμενική περιγραφή) και να πρέπει να αποφασίσετε πιο από όλα θα δείτε.

Και η τιμή?? Τι θα κάνετε με τη τιμή?? Πως θα την παζαρέψετε αν χρειάζεται? Και αυτοί που δε σας τη λένε τηλεφωνικώς? Θα πάτε αναγκαστικά να δείτε το διαμέρισμα και ας ελπίζετε ότι αυτό που θα δείτε θα είναι σε άμεση συνάρτηση με αυτό που θα ζητάει ο ιδιοκτήτης του!!!! Και αν όχι?? Τότε θα έχετε χάσει πολύτιμο χρόνο... Γιατί λοιπόν να μη βάλετε ένα μεσίτη να τα κάνει όλα αυτά για εσάς?

Ο μεσίτης μπορεί να σας δείξει διαμερίσματα που θα ταιριάζουν καταρχάς στις προδιαγραφές σας. Από τη στιγμή που θα βρεθεί αυτό που θα σας ικανοποιεί, αναλαμβάνει τις τελικές διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της συμφωνίας.

Πολλοί μεσίτες εξυπηρετούν και στο κομμάτι της δανειοδότησης.

Οι μεσίτες, σε συνδυασμό με το σπιτόγατο, υπάρχουν για να σας λύσουν τα χέρια. Να σας απαλλάξουν από το άγχος της ανεύρεσης κατοικίας και να το κάνουν μία ευχάριστη και εύκολη διαδικασία για εσάς και τους οικείους σας.


(2) Πουλάω το ακίνητο μου... Γιατί να το αναθέσω σε μεσιτικό και να μην το πουλήσω μόνος μου?

Αν έχετε κάποιο διαμέρισμα που θέλετε να πουλήσετε, να νοικιάσετε κλπ, ο μεσίτης μπορεί να σας βρει γρήγορα και άμεσα τον κατάλληλο ενδιαφερόμενο για την περίπτωση σας.

Ο Μεσίτης έχοντας συνολική εικόνα της αγοράς και εμπειρία μπορεί να εκτιμήσει το ακίνητο σας, ούτως ώστε να μη χάσετε πολύτιμο χρόνο ζητώντας κάτι που είναι εκτός της αγοράς αλλά ούτε και να χάσετε χρήματα μη έχοντας εκτιμήσει σωστά την περιουσία σας.

Τα μεσιτικά γραφεία διαθέτουν μεγάλο πελατολόγιο στο οποίο μπορούν να ανατρέξουν ανά πάσα στιγμή ούτως ώστε να εξυπηρετήσουν γρήγορα και άμεσα την κάθε μεμονωμένη περίπτωση.

Επιπλέον υπάρχουν και κατηγορίες ακινήτων, κυρίως επαγγελματικών ή οικοπέδων, στα οποία η μεσολάβηση του μεσίτη είναι απαραίτητη. Και αυτό γιατί π.χ μεγάλες εταιρείες οι οποίες ψάχνουν για κάποιο επαγγελματικό χώρο, θα γνωστοποιήσουν το ενδιαφέρον τους κυρίως σε μεσιτικά γραφεία και θα αναμένουν τις προσφορές τους επιλέγοντας τελικά τη καλύτερη δυνατή.

Ή ένας μεσίτης μπορεί να προωθήσει συντομότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια για τον πωλητή ένα οικόπεδο που δίδεται, παραδείγματος χάριν, για αντιπαροχή γιατί οι γνωριμίες που έχει με τεχνικές εταιρίες είναι πολύ περισσότερες από αυτές ενός ιδιώτη.


(3) Θέλω να δω ένα ακίνητο που μου προτείνει κάποιος μεσίτης? Τι είναι η Μεσιτική Εντολή Υπόδειξης που μου ζητάει να υπογράψω? Να τον εμπιστευτώ?

Οι περισσότεροι μεσίτες, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή εξασφάλιση της δουλειάς τους, διαθέτουν και ζητούν από τους πελάτες τους πριν τη διαδικασία υποδείξεως οποιουδήποτε διαμερίσματος να υπογράψουν τη «Μεσιτική Εντολή Υπόδειξης».

Η εντολή αυτή στην ουσία ορίζει και διευκρινίζει την ειδικώς συμφωνηθείσα αμοιβή που οφείλει ο αγοραστής στο μεσίτη σε περίπτωση καταρτίσεως της τελικής συμβάσεως.

Η διαδικασία είναι απλή, Αρχικά ο μεσίτης περιγράφει στον πελάτη το προτεινόμενο ακίνητο και αφού τον ενημερώσει πλήρως για τα χαρακτηριστικά του, (δηλαδή, την περιοχή, το εμβαδόν του, τον όροφο, την παλαιότητα, την τιμή κλπ), τότε θα καταγράψει τα στοιχεία αυτά στην μεσιτική εντολή, η οποία θα είναι απαραίτητα ένα διπλότυπο έντυπο. Μετά την υπογραφή της μεσιτικής εντολής από τον ενδιαφερόμενο πελάτη ο μεσίτης ανακοινώνει την ακριβή διεύθυνση του προτεινόμενου ακινήτου.

Στο σημείο αυτό πρέπει να συμπληρώσουμε πως πιθανόν να δείτε διαμερίσματα με περισσότερους από έναν μεσίτη. Για το λόγο αυτό, χρήσιμο θα ήτανε, να κρατάτε όλες τις εντολές υπόδειξης ούτως ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορείτε να γνωρίζετε ποια διαμερίσματα έχετε δει από τον εκάστοτε μεσίτη. Για ένα συγκεκριμένο ακίνητο, καλό θα είναι να δώσετε εντολή σε έναν και μόνο μεσίτη. Διαφορετικά, στην περίπτωση της αγοράς του ακινήτου, είναι πιθανό να σας ζητηθεί να πληρώσετε όλους όσους μεσίτες σας έχουν υποδείξει το ακίνητο στο οποίο τελικά καταλήξατε.


(4) Θέλω να αναθέσω το ακίνητο μου σε κάποιον μεσίτη για να μου βρει αγοραστή/ ενοικιαστή? Τι είναι η Εντολή Ανάθεσης που μου ζητάει να υπογράψω? Να τον εμπιστευτώ?

Εντολή ανάθεσης είναι εκείνο το έγγραφο, το οποίο πιστοποιεί τη συνεργασία ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του ακινήτου και στο μεσίτη που αναλαμβάνει την προώθηση και την υπόδειξη του σε ενδιαφερόμενους με σκοπό την πώληση/ ενοικίαση/ αντιπαροχή του εκάστοτε ακινήτου. Επιπλέον ορίζει τη συμφωνηθείσα αμοιβή που θα οφείλει ο ιδιοκτήτης στον μεσίτη εφόσον καταρτιστεί η τελική σύμβαση (συμβόλαιο).

Στην Εντολή ανάθεσης γίνεται μία πλήρης περιγραφή του ακινήτου, αναγράφεται το ποσό που διεκδικεί ο ιδιοκτήτης να λάβει από την διάθεση του ακίνητου του, ορίζεται η μεσιτική αμοιβή και υπογράφεται από τον ιδιοκτήτη ή τους ιδιοκτήτες αυτού ή ακόμα και από τον πληρεξούσιό του /τους.

Αρκετοί μεσίτες αρκούνται στην προφορική ανάθεση ενός ακινήτου από τον ιδιοκτήτη του, έχοντας καλή πίστη για τον αντισυμβαλλόμενο και ίσως τη πεποίθηση ότι θα μπορούν να αποδείξουν, αν χρειαστεί στο δικαστήριο σε περίπτωση μη τήρησης της προφορικής συμφωνίας, τη προώθηση και τη μεσολάβησή τους στη πώληση του ακινήτου. Κάτι που συνήθως επιτυγχάνεται

Θα πρέπει επιπλέον να διευκρινίσουμε πως είναι στη προσωπική ευχέρεια του κάθε ιδιοκτήτη αν θα δώσει αποκλειστική εντολή ανάθεσης στον μεσίτη (αποκλειστική εντολή ανάθεσης: ανάθεση σε έναν μόνο μεσίτη για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συνήθως παραίτηση και του ιδίου, για το διάστημα που ορίζεται, από τη διαδικασία προώθησης του ακινήτου του. Αν το ακίνητο δοθεί μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα που έχει οριστεί από τον ιδιοκτήτη ή από άλλον μεσίτη, τότε ο μεσίτης που έχει την αποκλειστική εντολή ανάθεσης έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την αμοιβή που είχε αρχικά οριστεί) ή αν θα συνεργαστεί με περισσότερους από έναν μεσίτες.


(5) Ποια πρέπει να είναι η αμοιβή του μεσίτη?

Η μεσιτική αμοιβή είναι συμφωνηθείσα και ορίζεται σε ποσό ή σε ποσοστό.

Βάση τον αστικό κώδικα δεν υπάρχει άρθρο που να ορίζει ούτε σε ποσό, ούτε σε ποσοστό το ύψος της μεσιτείας (βλέπε άρθρο 703 έως και 708).

Συνηθίζεται όμως στην περίπτωση της αγοραπωλησίας να καθορίζετε ως ποσοστό πάνω στην τελική εμπορική αξία του ακινήτου, συνήθως το 2% αυτής και στην περίπτωση ενοικίασης σε ένα ενοίκιο.

Δεν αποκλείεται όμως να ακούσετε και κάτι διαφορετικό, π.χ το 1% ή το 1,5% ως αμοιβή σε περίπτωση αγοράς ή μισό ενοίκιο στην περίπτωση της ενοικίασης.

Τέλος, θα πρέπει πάντα να υπολογίζετε ότι εκτός από την μεσιτική αμοιβή που θα έχει καθοριστεί και θα τη γνωρίζετε εκ των προτέρων, σε περίπτωση καταρτίσεως της τελικής συμβάσεως επιβαρύνεστε επιπλέον με το νόμιμο ΦΠΑ που ανέρχεται στο 19% (μεσιτική αμοιβή + 19% ΦΠΑ)

OA_show("151");

Γράψε το σχόλιό σου.

Refresh Captcha
 • , Παρασκευή 7 Απριλίου 2017
  Νέλλα, το έντυπο που υπέγραψες αναγράφει και την διάρκεια αποκλειστικότητας ανάτρεξε σε αυτό. Γενικά να είσαι σίγουρη προτού υπογράψεις οτιδήποτε.
 • , Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017
  Καλησπέρα Τασούλα! Το συγκεκριμένο άρθρο γράφτηκε μετά από έρευνα που έγινε από την ομάδα μας σε συνεργασία με επαγγελματίες μεσίτες. Ως Spitogatos δεν διαθέτουμε την αυθεντία για να απαντήσουμε σε νέα ερωτήματα καθώς δεν παρέχουμε μεσιτικές υπηρεσίες. Τα σχόλια σε κάθε άρθρο είναι ανοιχτά και μπορεί να συμμετέχει όποιος επιθυμεί στη συζήτηση. Είμαστε στη διάθεσή σου!
 • , Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017
  Βλέπω τα ερωτήματα παρακάτω αλλά απαντήσεις δεν υπάρχουν. Γιατί ; δίνονται προσωπικά σε κάθε έναν που υποβάλει ερώτημα ;
 • , Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017
  Αν το ακινητο το βρηκα απο αγγελια που ειχε βαλει ο μεσιτης,και το μονο που εκανε ηταν να παρει τηλ τον ιδιοκτητη να ανοιξει να το δω. Δικαιουτε ολο το ποσο της αμοβης;δεν εκανε τιποτα αλλο. Το ειδα μια φορα και συμφωνησα
 • , Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017
  πως μπορω να ακυρωσω αποκλειστικη αναθεση; Εχω υπογραψει μεσω email την αναθεση κ η αμοιβη του μεσιτη ειναι 1500 ευρω. Με πηραν κ αλλοι μεσιτες τηλ. με 1000 ευρω αμοιβη κ χωρις αποκλειστικοτητα. Φυσικα κ φταιω που τον εμπιστευτηκα γιατι ειναι γνωστος κ μου ειπε οτι χωρις αποκλειστικοτητα δεν αναλαμβανει. Πως να κινηθω για να ακυρωσω την αποκλειστικοτητα;;
 • , Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017
  Καλησπερα σας Spitogate και λοιποι στο forum...μια ερωτηση παρακαλω!πριν περιπου μια διετια , μια μεσιτρια μου εδειξε ενα καταστημα (αφου υπεγραψα το σχετικο εντυπο) .Τελικα δεν το ενοικιασα. Τωρα ενδιαφερομαι και παλι.Ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζετε, εχει ισχυ εκεινο το εντυπο η μπορω να απευθυνθω αμεσα στον ιδιοκτητη χωρις να εχω μπλεξιματα ? Σας ευχαριστω
 • , Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017
  ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΧΤΙΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΟΙΚΌΠΕΔΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ?
 • , Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016
  @ Δημητρης , μη πυροβολειτε τους μεσιτες. Αν ηταν τοσο ευκολα και ακοπιαστα χρηματα οπως αφηνεται να εννοηθει θα γινοταν ο καθενας. Μη ξεχναμε οτι πολλοι μεσιτες ξεκινουν και στη συνεχεια παυουν τη δραστηριοτητα τους λογω αναδουλιας.Εξαλου δεν ειναι υποχρεωτικη η προσφυγη σε μεσιτη τοσο για την ενοικιαση οσο και την αγορα ακινητου. Αν νομιζει κανεις οτι ο μεσιτης απλα δειχνει ενα σπιτι εδω κι εκει "ιδου η Ροδος".
 • , Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016
  @ Stavros G δυσαρεστες οι περιπετειες υγειας που αναφερεις και ευχομαι περαστικα ομως σε καμμια περιπτωση δεν ειναι δυνατον να συμψηφιστουν , δικαιωματικα, με ανειλημμενες οικονομικες υποχρεωσεις. Ο ιδιοκτητης θα επρεπε να σου επιστρεψει ακεραια την εγγυηση που αφορουσε καλη χρηση του μισθιου που ουδεποτε κατοικησες , ομως θα μπορουσε να αναζητησει τα μισθωματα για το συμπεφωνηθεν χρονικο διαστημα μισθωσης. Το ιδιο ισχυει και για τον μεσιτη.Δεν υποχρεουται να επιστρεψει την αμοιβη ουτε να προτεινει επομενο ακινητο αχρεωστητως. Απ οτι φαινεται δεν ειχαν καποια υπαιτιοτητα για το ατυχημα. Συνηθως τετοιυ ειδους θεματα επιλυονται εν τελει (οχι απαραιτητα παντα) με κοινωνικη και ανθρωπινη προσεγγιση σε κλιμα συνεννοησης.
 • , Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016
  Οταν γίνεται μια αγοραπωλησία στην Ελλάδα και ο μεσίτης είναι από Βουλγαρία με έδρα εκεί, ο φόρος της προμήθειας πληρώνεται στην Ελλάδα??
 • , Δευτέρα 11 Απριλίου 2016
  Το Νοέμβριο ένας μεσιτης μου έδειξε ενα διαμερισμα στο οποίο και καταλήξαμε να το νοικιάσω ως κατοικία. Πλήρωσα τα μεσιτικά συν την εγγύηση και υπογράψαμε το συμβόλαιο.... Την επόμενη ημέρα είχα εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα την παραμονή μου στο σπίτι κλινίρης για 3 μήνες. Όπως καταλαβαίνετε η μετακόμιση ήταν αδύνατη! Επικοινώνησα την 3η ημερα (μετα την υπιγραφη του συμβολαιου) με τον μεσίτη εξηγώντας του την κατάσταση και ζητώντας την ακύρωση του συμβολαίου (το οποίο ΔΕΝ ειχε κατατεθεί στην εφορία). Ο ιδιοκτήτης (με χίλια ζόρια) μου επέστρεψε το μισό ποσό της εγγύησης, γιατι έτσι, λέει, ορίζει ο νόμος ενώ την μεσιτική αμοιβη που κατέβαλα, μετά από συμφωνία με τον μεσίτη, την άφησα με σκοπό να μου βρει νέο ακίνητο όταν θα αναρρώσω... Μέχρι στιγμής (Απρίλιος πλέον)ο μεσίτης δεν έχει κάποιο ακίνητο να μου προτείνει....εγώ βρήκα από ιδιώτη ένα ακίνητο και σκοπεύω να προβώ στην ενοικίασή του. Τα χάνω τα μεσιτικά που είχα δώσει;
 • , Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015
  Η ιστορία με τους μεσίτες στην Ελλάδα είναι απαράδεκτη. Πρόκειται για τα χειρότερα κοράκια που υπάρχουν εκεί έξω.Τα τελευταία χρόνια που οι τιμές έχουν πέσει σημαντικά , δεν βολεύονται πλέον με το 2% και ζητάνε για κάθε ακίνητο κάτω από τα 50.000 ευρώ , αμοιβή 1000 ευρώ από τον πωλητή και τον αγοραστή. Ο μεσίτης δηλαδή ζητάει τα τριπλά από ότι ένας δικηγόρος ή ένας συμβολαιογράφος. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι μόλις ένας άνθρωπος ιδιώτης βάλει αγγελία , πέφτουν πάνω του σαν τα κοράκια , τον ξεσκίζουν στις κλίσεις μέχρι να δεχτεί να τους κάνει ανάθεση. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν είναι να σταματήσει να τους δίνει ο κόσμος τα φθηνά ακίνητα του . Πουλάει κάποιος από ανάγκη ένα διαμέρισμα 25.000 ευρώ . Του το αρπάζει ο μεσίτης που τον φλομώνει στο ψέμα για πιθανούς ενδιαφερόμενους . Στην καλύτερη περίπτωση , αν όντως το σπίτι πουληθεί 25.000 ευρώ τότε ο πωλητής θα πάρει 24.000 και ο αγοραστής θα δώσει 26.000 , αυτό και από μόνο του , παγώνει τις πωλήσεις. Το να δείξεις ένα σπίτι , δεν είναι και τόσο δύσκολο ,ώστε να μοιράζεις χιλιάρικα από δω και από κει.
 • , Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015
  Καλησπέρα, Μας έδειξε μια μεσίτρια ένα σπίτι και μας έπεισε πως επειδή το ήθελε και κάποιος άλλος πρέπει να τα καπαρώσουμε και να δώσουμε 600ευρώ(για αγορά). Στην πορεία ξαναβλέποντας το, είδαμε ελατώμματα που δεν φάνηκαν με την πρώτη ματιά και το μετανιώσαμε.Μας λέει πως θα μας επιστρέψει το ποσό μόνο αν πουληθεί το σπίτι. Είναι σωστό αυτό?Πως μπορούμε να πάρουμε πίσω τα χρήματα μας ενώ δεν πήραμε ποτέ σπίτι? Ευχαριστώ.
 • , Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015
  Μεσιτης στην Ξανθη μετα απο επαφη που ειχα μαζι του μου βρηκε αγροτεμαχιο κοντα στο εμπορικο κεντρο με 14.000(υπεροβολικα χαμηλη τιμη).Ξετρελαθηκα απο την χαρα μου και ξεκινησα τις διαδικασιες. Μετα απο ελεγχο στο υποθηκοφυλακιο οντως το αγροτεμαχιο φαινοταν νομιμο.Επειτα σε δικηγορο την ημερα της μεταβιβασης...μου ειπε οτι κατι βρωμαει και μου ζητησε 2 μερες.Αφου το ελεγξε ειπε οτι ειναι κρατικη περιουσια και οτι με πλαστογραφια ενος τοπογραφου(εχει βγει στην συνταξη...το ειχε κανει λιγο πριν βγει....) Εδωσα φυσικα 400 ευρω στον δικηγορο για την ερευνα...ο μεσιτης βγαζει την ουρα του απεξω
 • , Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015
  Χαίρεται. Πόση είναι η διάρκεια της σύμβασης υπόδειξης μεσίτη; Πόσο καιρό με δεσμεύει σαν αγοραστή ακινήτου; Δηλ. αν μου υποδείξει ένα ακίνητο και η αγορά του γίνει μετά από δύο χρόνια χωρίς καμία άλλη μεσολάβηση του μεσίτη μεταξύ εμού και του αγοραστή πρέπει να τον αμείβω για μια υπηρεσία που δεν μου προσέφερε;
 • , Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015
  Βρήκα στο site σας, αγγελια για 65τμ, π ειχε τλφ μεσιτικου. Επειδη ο μεσίτης δεν μπορουσε, μ το εδειξε ο ιδιοκτητης το σπιτι. Αντι για 65, ηταν 48τμ. Συμφώνησα τελικά να το νοικιάσω. Τώρα μου ζητάει λεφτά ο μεσίτης επειδή με έφερε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη, χωρίς να τον εχω δει καν. Ουτε εχουμε υπογράψει Μεσιτική Εντολή Υπόδειξης. Διαφωνώ μαζί του. Τι να κάνω;
 • , Πέμπτη 16 Απριλίου 2015
  ΝΟΙΚΙΑΣΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ,ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟΝ ΜΕΣΙΤΗ ΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΙΕΖΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΙΤΗΣ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΣΑΕΙ ΟΤΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΗΡΕ ΜΑΥΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙ;;ΑΛΛΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ ΝΟΜΙΚΑ;;
 • , Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014
  υπάρχουν και απατεώνες που παριστάνουν τους μεσίτες. πήρε εγγύηση έδωσε αντίγραφο απόδειξης σε μισθωτή και μετά εξαφανίστηκε.
 • , Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014
  Πηγα και ειδα με μειση μεγαλου μεσιτικου γραφειου ενα ακινητο. Εκδηλωσα αμεσως ενδιαφερον και ζητησα να μου δωσουν τα συμβολαια να προχωρησω σε ελεγχο. Την επομενη μερα μου τηλεφωνησε απο το γραφειο ο μεσιτης ο οποιος μου ειπε οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ προηγειτε ενας άλλο κυριος και ο οποιος θα δωσει προκαταβολη, αλλά παρολα αυτα να καταθέσω μια πρόταση τουλάχιστον 10.000€ κατω απο την αρχικη τιμη ώστε να μπορέσει να το διαπραγματευτει... Ερωτω: 1) Αν ο "αλλος κυριος" το ειχε ζητησει πριν απο εμένα γιατι μου το έδειξαν; ΑΠο οσο γνωρίζω οταν ειναι υπο συζητηση ενα ακινητο δεν το δειχνουν σε άλλους. 2) Αφου εκδηλωσα ενδιαφερον αμεσα γιατι δεν προηγουμαι εγω; 3) Γιατι μου ζητησε να καταθέσω προσφορά με ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10.000€ χαμηλότερα; 4) Γιατι μου τόνιζε οτι ο "αλλος κυριος" θα δώσει προκαταβολή; Τελικά μήπως οι μεσίτες μας δουλευουν;;;
 • , Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014
  Καλημέρα, χθες είδα ένα σπίτι από μεσίτη ωραίο και το έκλεισα αμέσως και δώσαμε προκαταβολή και σήμερα θα κανουμε τα συμβόλαια. Εγώ όμως σήμερα είδα ένα άλλο πολύ καλύτερο και συμφέρει πιο πολύ. Γίνεται να ακυρώσω την κράτηση από τον μεσίτη. Θα επιβαρυνθω με καποια εξοδα;
 • , Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014
  θα ηθελα να ρωτησω κατι που ισως σας φανει τρελο. ειμαι στρατιωτικος και διαθετω ενα ακινητο στην αθηνα.επειδη ομως παιρνω μεταθεση στην θεσσαλονικη και θα ηθελα να αγορασω εκει ενα σπιτι μιας και πλεον θα μεινω μονιμα εκει.υπαρχει καποιος τροπος μιας και δεν υπαρχουν τα μετρητα?καποιου ειδους ανταλλαγή ας πουμε? ευχαριστω εκ των προτερων
 • , Σάββατο 2 Αυγούστου 2014
  Καλησπέρα.εμας το μεσιτικο γραφείο που επιλεξαμε όχι μόνο δε μας βοηθησε αλλά την τελευταία στιγμή μας είπε ότι ο ιδιοκτήτης ανέβασε την τιμη(ήταν 129.000,και είπε ότι ανέβασε στα 140000)μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη και είπε ότι το μεσιτικο έκανε λάθος ο ενας τα εριχνε στον αλλο.χασαμε τις ώρες μας χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα. προκειται για το γραφείο *********************.
 • , Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014
  Μέσω μεσίτη είδα ένα ακίνητο για αγορά. Παράλληλα έψαχνα ενοίκιο. Βρήκα αγγελία ιδιωτη για ενοικίαση και έπεσα πάνω στον ίδιο ιδιοκτήτη που το έχει δωσει σε μεσιτικό για πώληση και έχει βαλει ο ίδιος αγγελια ενοικιασης. Αν το νοικιάσω δικαιούται ο μεσίτης αμοιβή;
 • , Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014
  Καλησπερα σας. Εχω μια απορια. Για αγορα κατοικιας,τα μεσιτικα μπορουν να σε ενημερωνουν μονο μεσω e-mail για σπιτια των προτιμησεων σου?Να στελνουν πχ φωτο κλπ στο e-mail σου και αμα βρεις κατι που θες να κοιταξεις, τοτε να προχωρησεις σε συμφωνια με το εκαστοτε μεσιτικο γραφειο? Ευχαριστω
 • , Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014
  Οι μεσίτες είναι απατεώνες συνήθως έχει βγάλει το σπίτι μου υγρασία και ο μεσίτης που είναι και ιδιοκτήτης αντί να κάνει κάτι με ενοχλεί και για το ενοίκιο αν δεν είναι στην ώρα του.. Για έκπτωση ενοικίου μιας και είμαι και άνεργη ούτε λόγος.. Εγώ πάντως έχω φωτογραφίες και θα τις σημοσιεύσω με όνομα και διεύθυνση και όλα για να ξέρουν οι υποψήφιοι ενοικιαστες τι παίζει στην θεσσαλονικη.. Και το θέμα ελιναι ότι ΈΧΟΥΜΕ ΑΡΡΩΣΤΉΣΕΙ στο εν λόγω σπίτι και θα πρέπει ο συγκεκριμένος κύριος απο οτι ρωτησα και εμαθα να με αποζημιωσει.... Και μιας και εχω και μηδενικο σχεδον εισοδημα δικαιουμε και δικηγορο δωρεαν.. Λοιπόν σε λίγες μέρες δημοσιευω τις φωτο και επισης κατι που δεν φαινεται στις φώτο ειναι η μυρωδια και τα μουχλιασμενα ρουχα.. Σε σπίτι που το έβαψα μόλις μπήκα με δικά μου έξοδα και μένω μόλις 8 μήνες.. Να προσέχετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τουσ μεσιτες..
 • , Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013
  Βρήκα μέσω διαδικτυακής αγγελιάς αναρτημένη από μεσιτικό γραφείο, σπίτι προς ενοικίαση. Εγώ, αν τελικά αποφασίσω να το ενοικιάσω, θα πρέπει να δώσω κάτι στον μεσίτη ή πρόκειται για ζήτημα που αφορά μόνο μεσίτη-εκμισθωτή, οποίος έδωσε και την εντολή στον πρώτο να "διαφημίσει" το διαμέρισμά του; Ευχαριστώ.
 • , Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013
  Καλημέρα!Έστω ότι είμαι ιδιοκτήτης και έχω δώσει το διαμέρισμά μου προς ενοικίαση σε μεσιτικό. Σε περίπτωση που βρω ενοικιαστή μόνη μου, χωρίς το μεσίτη, οφείλω κάποια πληρωμή στο μεσιτικό γραφείο, ως πρόστιμο; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 • , Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
  Γεια σας. Ξέρετε αν υπάρχουν μεσίτες στην Ελλάδα που να συνεργάζονται με μεσίτες του εξωτερικού και να μπορούν να σου βρουν σπίτι στο εξωτερικό? Συγκεκριμένα για Αγγλία ενδιαφέρομαι. Ευχαριστώ.
 • , Κυριακή 30 Ιουνίου 2013
  καλησπέρα σας, έχω ένα διαμέρισμα και επειδή εν καιρους κρίσης δεν πιστεύω ότι θα πουληθεί εύκολα διότι η αξία του είναι λίγο μεγάλη, σκεφτόμουν να το ανταλλάξω με ακίνητο του ίδιου βεληνεκούς με το ακίνητο μου! γίνετε να το κάνω αυτό? έχει το δικαίωμα ο μεσίτης να βοηθήσει στο να γίνει αυτό? και αν ναι τι δικαιούτε χρηματικός να εισπράξει?
 • , Τρίτη 4 Ιουνίου 2013
  Καλημέρα. Καθώς κάνω βόλτες και κοιτάω για σπίτια, είδα ένα που νοικιάζεται, έχει έξω στη βεράντα μια αφίσα με την ονομασία του μεσίτη ή μεσιτικού γραφείου και ενδιαφέρομαι. Εγώ λοιπόν ρωτώ και βρίσκω τον ιδιοκτήτη απευθείας χωρίς να έρθω καν σε επαφή με τον μεσίτη, δε πιστεύω να έρθει μετά και να μου ζητήσει μεσιτική αμοιβή; Υπάρχει θέμα επειδή το ανέθεσε σε μεσίτη να μην μπορεί να το νοικιάσει μόνος του βρε παιδί μου σε κάποιον γνωστό που βρήκε;
 • , Τρίτη 14 Μαϊου 2013
  λοιπον επειδη διαβασα προσεχτικα τα λεγομενα διαφορων εδω μεσα εγω εψαχνα για σπιτι κ ετυχα κ σε μεσιτες ευγενικους κ πολυ αξιολογους επεσα ομως κ σε ανικανους,ασχετους κ απατεωνες που ζητουσαν χρηματα προκαταβολικα,βεβαια δεν ηξεραν με ποιον ειχαν να κανουν κ νομιζαν οτι θα με τουμπαρουν. καταρχην καποιος εγραψε για δικηγορακια,να ενημερωσω αυτον οτι τελειωσαν νομικη ενω αυτος που κανει το μεσιτη μπορει να χει τελειωσει απλα κ ενα λυκειο κ ενδεχομενως με χαμηλο βαθμο,αλλωστε δεν χρειαζεται κ πανεπιστημιακη μορφωση να δειχνεις σπιτια, μην αναγαγεται το επαγγελμα του μεσιτη σε κανα λειτουργημα, νομιμη προμηθεια διαμεσολαβητη παιρνετε, επισης καποιοις αλλος ειπε για τον γραφιστα οτι περναει κριση το επαγγελμα,ναι περναει κριση διοτι δυστυχως πολλα επαγγελματα περνανε κριση λογω γενικοτερης οικονομικης κρισης οπως κ εσεις οι μεσιτες περνατε κριση αφου η οικοδομη κ οι αγορες πανε χαλια κ αυτος ομως παλι ομως σπουδασε μια σχολη ενω οι μισοι μεσιτες ειναι κατι συνταξιουχοι δημοσιου η ιδιωτικοι υπαλληλοι,οι πραγματικες αξιολογοι μεσιτες με ηθος,αξια κ εμπειρια στην αγορα κ πωληση ειναι λιγοι,οι υπολοιποι ευκαιριακοι ειστε που θελατε να κονομησετε οπως κ ενα καρο κατασκευαστες που ηταν ασχετοι με την οικοδομη αλλα ειχαν χρηματα κ προσελαβαν αρχιτεκτονες κ μηχανικους κ αγοραζαν γη,το 2% ενιοτε ειναι καλο κ ενιοτε οχι,ο μεσιτης μπορει να βγαλει 4 με 5 χιλιαρικα απο το πουθενα κ απλα να χει καψει λιγη βενζινη κ να χει πληρωσει φπα,οργανωθειτε απο τον συλλογο σας κ αποκλειστε αυτους που δηλωνουν μεσιτες κ ειναι γραφεια τα σπιτια τους κ αποκλειστε αυτους που ειναι αγενεις κ ασχετοι με τον χωρο κ δεν ξερουν τις αναγκες του αγοραστη κ προσπαθουν να τον επηρεασουν δυσμενως κ τελος ακομη κ η συμβαση που υπογραφουμε αν θελουμε παραμεριζεται,παω εγω βλεπω ενα σπιτι υπογραφω το χαρτι,εχω τα τηλεφωνα κ μετα ερχεται σε συννενοηση ενα τριτο ατομο που θελει να το αγορασει οποτε χαλαρωστε απλα κ καντε μονο σωστα την δουλεια σας
 • , Τετάρτη 10 Απριλίου 2013
  Ειδε η κοπελα μου ενα σπιτι για ενοικιαση απο αγγελια ενος μεσιτη και πηγε και το ειδε. Σημερα βρηκα και εγω το ιδιο σε αγγελια απο τον ιδιοκτητη ομως. Αν τελικα το νοικιασω, πρεπει να πληρωσω και τον μεσιτη;; Δε νομιζω, σωστα;;
 • , Κυριακή 31 Μαρτίου 2013
  http://www.logistis.gr/files/diafora/Nomos_4072_2012/N.4072_2012.pdf Νόμος 4072/2012 άρθρα 197 έως 204, και συγκεκριμένα στο άρθρο 200 , αναγράφονται οι όροι και οι προϋποθέσεις σύναψης σύμβασης μεσιτίας , η οποία είναι ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του ακινήτου (εντολέας) και στον μεσίτη , η συμφωνημένη αμοιβή του μεσίτη είναι ελεύθερα καθοριζόμενη ανάμεσα στα μέρη (εντολέας - μεσίτης ) ----------- 7. Στη σύμβαση μεσιτείας πρέπει να αναγράφεται ρητά αν ο μεσίτης μπορεί να ενεργήσει και για τον αντισυμβαλλόμενο του εντολέα του. Αν, παρά την έλλειψη της πιο πάνω συμφωνίας, ο μεσίτης συμβληθεί και με το άλλο μέρος, ο εντολέας δικαιούται να αρνηθεί την καταβολή της συμφωνηθείσας αμοιβής ή να αξιώσει την επιστροφή της ήδη καταβληθείσας
 • , Κυριακή 31 Μαρτίου 2013
  -Αυτο που κανουν αρκετοι μεσιτες δηλ.να ερχονται σε ραντεβου εξω απο το σπιτι με καποιον αγνωστο/αναγνωστη αγγελιας και να του ζητανε να υπογραψει "συμβαση ευρεσης ακινητου"ειναι ΑΝΤΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ. ποια ειναι η εποπτικη αρχη?γεμη?συνηγορος πολιτη - καταναλωτη? -οταν καποιος ενοικιαστης/αγοραστης βρισκει αγγελιες σε σιτε,εφημεριδες κτλ. ο μεσιτης δεν μπορει να ζηταει συμβαση " ευρεσης ακινητου"γιατι πολυ απλα κανει απλα ΕΠΙΔΕΙΞΗ ακινητου. Αναθεση ευρεσης ακινητου ειναι αν πας στο γραφειο του και του πεις θελω ενα ακινητο χ προτιμησεων.
 • , Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013
  Μας έδειξε ένα σπίτι που ίσως νοικιάσουμε μεσίτης και μας ζητάει ολόκληρο το ενοίκιο. Τι γίνεται; Όλοι τόσο ζητάνε; Κάνουν συμφωνία με τον ιδιοκτήτη ώστε να αναλάβουν το ακίνητο και του λένε θα πληρωθούν από τον ενοικιαστή;
 • , Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012
  Αναζητώ σπίτι για ενοικίαση. Όλες σχεδόν οι αγγελίες είναι μέσω μεσιτικών γραφείων. Σε περίπτωση που καταλήξω σε κάποια, είμαι υποχρεωμένη να πληρώσω & εγώ τον μεσίτη;
 • , Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012
  θέμα η αμοιβή του μεσίτη αστικών συμβάσεων.Για να ασχοληθείς με το επάγγελμα του μεσίτη αστικών συμβάσεων μια προϋπόθεση είναι απαραίτητη.Να έχεις απολυτήριο λυκείου.Λοιπόν δοκίμασε τις ικανότητες σου
 • , Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012
  Ψάχνοντας για σπίτι συνειδητοποίησα ότι εκτός μεσιτικού γραφείου είναι μικρό ποσοστό αγγελιών (θα έλεγα περίπου 20%). Αν εγώ που επιλέγω να ψάχνω μέσω site και ποδαρόδρομο κλπ και θελω να επισκεφτώ ένα σπίτι που έχει ανατεθεί σε μεσίτη, ποια υπηρεσία μου προσφέρει ακριβώς ο μεσίτης; Διαμεσολαβεί σε μία διαδικασία, προσφέροντας υπηρεσία στον ιδιοκτήτη που του φέρνει πελάτες αλλά όχι σε μένα επειδή με συστήνει στον ιδιοκτήτη. (Δε θα ίσχυε το ίδιο εάν του ανέθετα να μου βρει σπίτι). Και η αλήθεια είναι γιατί πρέπει να πληρωθεί από εμένα αφού εγώ δεν τον επέλεξα; (εγώ επέλεξα το σπίτι και όχι αυτόν να μου βρει σπίτι). Και μάλιστα με το φοβερό ποσοστό του 2%! Για ένα μέσο οικογενειακό σπίτι αξίας 200.000 ισοδυναμεί με 4.000 δηλ με 4 μήνες πραγματικής δικής μου δουλειάς. Μπορεί να ισχυρίζονται διάφοροι, ότι έχει έξοδα, γραφεία, κλπ, αλλά δεν παύει να είναι μια παρασιτική δουλειά η οποία πλεόν με την ύπαρξη του internet είναι απολύτως περιττή. Όσον αφορά το επιχείρημα ότι φροντίζουν για καλύτερες τιμές, μήπως ισχύει και το αντίστροφο; Εαν πληρώνονται με ποσοστό, δεν είναι προς όφελος τους η μεγαλύτερη τιμή; Και υπάρχει διαφορετικός κόπος εαν ένα ακίνητο αξίζει 150.000 ή 300.000; Τότε γιατί να δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή; Δεν λέω να μην πληρωθεί για την δουλειά του αλλά γιατί η δική του αμοιβή για τα 3 ραντεβού που είχαμε ισοδυναμεί με 4 δικούς μου μήνες δουλειάς; (είμαι εκπαιδευτικός);; Θα πληρώσω διότι ορίζεται από το νόμο εφόσον έχω υπογράψει, αλλά τελικά στην ελεύθερη αγορά αν όλοι παίρνουν 2% επιλέγεις το σπίτι και όχι τον μεσίτη που σου κατσικώνεται πιεστικότατα (ειδικά τώρα που έχουν πέσει οι πωλήσεις, θεωρώ το λιγοτερο απαράδεκτη τη συμπεριφορα αρκετών που συνάντησα). Και συχνά πυκνά έπεσα σε μεσίτες ακόμα και όταν η αγγελία έλεγε ότι δεν ήταν. άρα τελικά μάλλον δεν τους χρειαζομάστε αλλά σκαρφίζονται τρόπο να αναμειγνύονται, ακόμα και όταν δεν τους θες.
 • , Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012
  ειδα αγγελια στην εφημεριδα και ειχε σπιτι να ενοικιαζεται και το τηλ μεσιτικου. ο μεσιτησ μου ζητησε 150 ευρω για αυτον. ειναι σωστο αυτο;
 • , Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011
  Ο ΜΕΣΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ,ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ,ΤΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ (ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΤΟΝ ΨΑΧΝΩ ,ΤΙ ΚΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?
 • , Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011
  Εγώ πάντως θεωρώ οτι δεν πρέπει να υπάρχουν επαγγέλματα που κατά την προσωπική μου γνώμη δεν έχουν καμία μα καμία αξία.
  Συμβολαιογράφοι,μεσίτες.φαρμακοποιοί,διακστικό επιμελητές καθώς και άλλα ενδιάμεσα επαγγέλματα που έχουν δώσει υπερυπεραξία σε ακίνητα,φάρμακα και άλλα εμπορικά πρός χρήση καθώς και υπηρεσίες.
  Εδώ μιλάμε για άκρατα κατά μαφίας δημιουργίας επαγγέλματα που κανέναν σκοπό δεν έχουν να επιτελέσουν..απλά διαιωνίζουν ατέλμονες πρακτικές της πατρίδας μας που την έχουν οδηγήσει εκεί που την έχουν οδηγήσει.
  Δεν μιλάμε βέβαια για την αυτοκρατορική διαδοχή που την άδεια που δίνει το κράτος να την διαβιβάζουν στα παιδιά τους…
  Αν συνέχιζα να μιλούσα δεν θα έφθαναν 100 σελίδες..
  ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΣΙΤΗΣ
  ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
  ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΣ
  ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ.
  ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΛΕΞΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΑΣΑ 2ος ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΓΕΛΑΓΑΝΕ….ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΦΥΓΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ , ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 300.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΑΙΡΝΑ 20.500…ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ??
  ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!!!!
 • , Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011
  ime stin diadikasia polisis ikopedou mou stin Rodo kai o ktimatomesitis mou mou ehei vali na ipograpso 6,5% promithia polisis. To akinito ehi timi 2.500.000
  Thelo na to pouliso t oikopedo alla apo tin alli ohi na pliroso tin iperogi mesitia.

  Thanks
 • , Κυριακή 28 Αυγούστου 2011
  Ευχαριστω πολυ!!!Αυτο ηθελα να μαθω αν υπαρχει συλλογος μεσιτων..Λεω να αρχισω απο το γραφειο του.
 • , Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011
  Ελεάνα,
  αφου γνωρίζεις λοιπόν ότι αυτό που σου ζητάει δεν ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες μπορείς να το αναφέρεις στο γραφείο που εργάζεται και αν δεν δεις καποια αλλαγή στο σύλλογο μεσιτών. Εμείς δεν έχουμε κάποιο σύλλογο :-)
  Καλή τύχη!
 • , Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
  αγαπητε σπιτογατε....


  αυτο το ξερω εγω αλλο ρωταω..ο μεσιτης με πιεζει καθε μερα για μαυρα χρηματα δικα του περα απο το γραφειο...
  μαζι με ολα τα αλλα (με τραβαει για ενα ακινητο εδω και μηνες .....αλλαζει την τιμη...και ειναι ασχετος με τα πιο απλα νομικα ζητηματα)

  αυτο που θελω να μαθω ειναι αν πρεπει να ενημερωσω το μεσιτικο και τον Υπευθυνο εκει...η τον συλλογο σας αν υπαρχει...με λιγα λογια ετσι δεν θα το αφησω!!!
 • , Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
  Ελεάνα,
  για να κλείσεις ένα ακίνητο θα πρέπει να υπογραφεί προσύμφωνο μεταξύ των δύο μερών, ιδιοκτήτη και αγοραστή. Η προμήθεια του μεσίτη δίνεται με την υπογραφή των οριστικών συμβολαίων.
 • , Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
  Αλεξάνδρα,
  προμήθεια στο μεσίτη πληρώνουν και οι δύο πλευρές, και ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής. Εάν δε θέλεις να επιβαρυνθείς την προμήθεια απλώς μην απευθύνεσαι σε μεσιτικά γραφεία.
 • , Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011
  αγαπητε σπιτογατε θα ηθελα να σου κανω καποιες ερωτησεις..

  τι ακριβως θα πρεπει να κανει καποιος οταν ο μεσιτης τον πιεζει διαρκως για (μαυρα χρηματα προκαταβολικα)...
  επειδη εκλεισε χαμηλη τιμη....αλλα δεν σου φερνει ουτε ενα εγγραφο του σπιτιου..δεν σε αφηνει να δεις τον ιδιοκτητη...και εχει αγνοια στα βασικα νομικα θεματα...
  θα πρεπει να ενημερωσω το γραφειο του????
 • , Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
  δεν καταλαβαινω κατι.θελω π.χ να νοικιασω ενα διαμερισμα μεχρι 600 ευρω.κ βρισκω ενα ψαχνοντας στις αγγελιες του σπιτογατου προς ενοικιαση.κ αυτο που μ ενδιαφερει κανει 600 ευρω κ ειναι σε μεσιτη.γιατι να τη πληρωσω εγω τη προμηθεια στο μεσιτη(γιατι μεσα στη τιμη ειναι κ η προμηθεια του)???????? δε με βοηθησε ΠΟΥΘΕΝΑ!!!! μονη μου το βρηκα. περιμενω απαντηση. ευχαεριστω πολυ
 • , Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011
  Καλησπέρα. Είχα υπογράψει ένα Ιδιωτικό Συμφωνητικό με έναν Μεσίτη, για να κλείσω ένα διαμέρισμα που με ενδιέφερε. Ο Μεσίτης πήρε τα χρήματα εκ μέρους του Κατασκευαστή. Τελικά δεν έκλεισε η Συμφωνία με το ακίνητο και ζήτησα την προκαταβολή μου πίσω. Ο Μεσίτης, παρόλο που ο Κατασκευαστής δεν είχε αντίρρηση, δεν θέλει να μου δώσει τα χρήματα πίσω. Τα έχει ο ίδιος και ζητά ένα ποσό, το οποίο το εκτιμά στα 200€ για δύο βόλτες που έκανε στο ακίνητο και καποια χαρτιά που πήγε στην τράπεζα.
  Έχει το δικαίωμα να μου κρατά τα χρήματα?
  Υπάρχει κάποια αμοιβή που πρέπει να πέρνει ο μεσίτης σε περίπτωση που δεν κλείνει η συμφωνία?
  Να κινηθώ νομικά?
  Όλα είναι υπέρ μου, βάσει του Συμφωνητικού που έχουμε υπογράψει και την θετική αντιμετώπιση του Κατασκευαστή.
  Την γνώμη σας...

Xρήσιμα: 

Υπηρεσίες για το σπίτι: 

Μόλις ανέβηκαν: 

https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/login/check
https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/view/menu
https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/view/login
Παρακαλώ περιμένετε...