Newsblog \ Επιλογή Μεσίτη & Διαδικασίες \ 10 χρυσά κόλπα για τις διαπραγματεύσεις
OA_show("150");

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

10 χρυσά κόλπα για τις διαπραγματεύσεις

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε πως η τεχνική των διαπραγματεύσεων είναι θέμα ταλέντου. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι!

Η τεχνική της διαπραγμάτευση είναι ολόκληρη επιστήμη η οποία βασίζεται κυρίως στην ψυχολογία του ατόμου την εκάστοτε τιμή, τόσο αυτού που πουλάει όσο και αυτού που αγοράζει.

Παράγοντες όπως η ανάγκη του πωλητή/ αγοραστή για να πουλήσει/ αγοράσει ένα ακίνητο, το πόσο ανεβασμένη ή πεσμένη είναι η αγορά, εξωτερικοί παράγοντες (σεισμοί – φορολογία – δάνεια κλπ), συναισθηματικό δέσιμο με το ακίνητο κλπ παίζουν καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την τιμή ενός ακινήτου.

Ανάλογα λοιπόν με τις συνθήκες πρέπει να ακουληθήσετε και την σωστή τακτική.

Ο σπιτόγατος σας ψιθυρίζει στο αυτί, χαμογελώντας, τα 10 χρυσά κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε όταν αρχίσέτε τις διαπραγματεύσεις για την τιμή του ακινήτου που θέλετε να αγοράσετε/ πουλήσετε.

Τα πέρασε όλα αυτά πολύ πρόσφατα και ξέρει πόσο επίπονη και κουραστική διαδικασία έιναι. Αλλά μην ανησυχείτε με τους κατάλληλους χειρισμούς όλα μπορούν να επιτευχθούν.

---------------------------------------------------

Η χρυσή τακτική (1η):

Θέσετε συγκεκριμένες ημερομηνίες λήξης όσον αφορά τη δράση. Κάντε γνωστό ότι δεν είστε διατεθειμένος να περιμένετε για πολύ και ότι η απόφαση πρέπει να παρθεί σύντομα.

Επιχείρημα αγοραστή: Άλλωστε υπάρχουν πολλά διαμερίσματα που πωλούνται και αν δεν αγοράσετε αυτό θα πάρετε κάποιο άλλο.

Επιχείημα πωλητή: υπάρχουν πολλοί αγοραστές που ενδιαφέρονται για το διαμέρισμα σας.

Πιθανή αντίδραση/ έκβαση: Αγοραστής και πωλητής ενεργούν πιο γρήγορα και αποφασιστικά κάτω από την πίεση του χρόνου.

Προϋπόθεση: Να μην ακολουθούν και οι δύο πλευρές την ίδια τακτική. Κάποιος από τους δύο θα πρέπει να αλλάξει γραμμή πλεύσης.

---------------------------------------------------

Τακτική 2η:

Η ποιο συνηθισμένη τακτική είναι να μοιράστε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο τιμές (ζητούμενη και προσφερόμενη). Είναι περισσότερο αποτελεσματική και λιγότερο ψυχοφθόρα όταν πωλητής και αγοραστής βρίσκονται πολύ κοντά σ' αυτά που ζητούν και προσφέρουν, αντίστοιχα.

Πιθανή αντίδραση/ έκβαση: Να βρεθεί επιτέλους η χρυσή τομή, συμφωνώντας σε μια τιμή ακριβώς στη μέση από την προσφορά-ζήτηση.

---------------------------------------------------

Τακτική 3η:

Απαιτήστε κάτι λίγο υπερβολικό που στην πραγματικότητα δεν θέλετε για να κερδίσετε κάτι άλλο.

Πιθανή αντίδραση/ έκβαση: Ο πωλητής απορρίπτει την αρχική πρότασή σας. Τώρα μπορείτε να διαπραγματευτείτε ξανά, υποχωρώντας σε αυτό που δεν θέλετε, και έτσι να πετύχετε χαμηλότερη τιμή ή κάποια παραχώρηση εκ μέρους του πωλητή.

---------------------------------------------------

Όταν η αγορά ακινήτων είναι σχετικά πεσμένη και μία περιοχή υπερτιμημένη μπορούμε να ακολουθήσουμε τις εξής δύο τεχνικές .

Τακτική 4η: Κάντε μία προσφορά χαμηλότερη από τα χρήματα που πραγματικά προτίθεσθε να καταβάλετε, συνεχίζοντας προς τα πάνω.

Πιθανή αντίδραση/ έκβαση: Ο πωλητής απορρίπτει την προσφορά σας. Εσείς τότε πρέπει να αυξήσετε την τιμή. Συμφωνείτε σε κάποια η οποία πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στο χρηματικό ποσό που επιθυμείτε να καταβάλετε.

---------------------------------------------------

Τακτική 5η: Κινηθείτε προσφέροντας μικρές προσαυξήσεις.

Πιθανή αντίδραση/ έκβαση: Ο πωλητής μπορεί να υποκύψει στα παζάρια σας και να συμφωνήσει σε χαμηλότερη τιμή, αν του δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να προσαρμοστεί στην ιδέα της χαμηλότερης τιμής. Για να επιτευχθεί αυτό εσείς πρέπει να επανέρχεστε κάθε τόσο με ελαφρά βελτιωμένες προσφορές.

Για περιοχές που είναι καλά κοστολογημένες και πολύ περιζήτητες αγορές.

---------------------------------------------------

Τακτική 6η: Η προσφορά σας πλησιάζει (αλλά δεν αγγίζει) τη ζητούμενη τιμή.

Πιθανή αντίδραση/ έκβαση: Ο πωλητής μπορεί να ζητήσει να αυξήσετε την προσφορά ελάχιστα.

---------------------------------------------------

Τακτική 7η: Προσφέρετε την υψηλότερη τιμή που μπορείτε πραγματικά να διαθέσετε και γνωστοποιήστε το αυτό στον πωλητή.

Πιθανή αντίδραση/ έκβαση: Ο πωλητής μπορεί να την απορρίψει. Τότε λυπούμαστε αλλά θα πρέπει να αποχωρήσετε.

---------------------------------------------------

Τακτική 8η: Εστιάστε σε θέματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε για να διατηρήσετε το χαρτί της διαπραγμάτευσης και να πετύχετε τον στόχο σας.

Πιθανή αντίδραση/ έκβαση: Πωλητής και αγοραστής συμβιβάζονται στην τιμή αφού έχουν επιλύσει πρώτα τα εύκολα θέματα.

---------------------------------------------------

Τακτική 9η: Γίνετε απρόβλεπτοι. Η τακτική αυτή είναι περισσότερο αποτελεσματική έπειτα από αρκετούς, ανεπιτυχείς γύρους διαπραγμάτευσης.

Πιθανή αντίδραση/ έκβαση: Ο πωλητής δέχεται την προσφορά σας αφού τον αιφνιδιάσετε, αλλάζοντάς τη σημαντικά.

---------------------------------------------------

Τακτική 10η: Κάντε δύο προσφορές.

Πιθανή αντίδραση/ έκβαση: Ο πωλητής δέχεται ένα από τα δύο σενάρια που του προσφέρατε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

OA_show("151");

Γράψε το σχόλιό σου.

Refresh Captcha
 • , Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011
  ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ: Πριν σας δείξει μεσίτης το ακίνητο πείτε του "Σε πληρώνω 0.5% επί της αξίας που θα γράφει το συμβόλαιο." Και άμα θέλει. Το 2% είναι παράνομο. βλ. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_01/07/2011_447725 Άλλωστε είναι απαράδεκτο να πληρώνεται ο δικηγόρος, ο συμβολαιογράφος και ο μηχανικός που έχουν τεράστια ευθύνη, έχουν σπουδάσει, και κάνουν όλη τη δουλειά λιγότερο από τον μεσίτη.
 • , Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011
  Πολυ φοβαμαι (και χωρις να θελω να σε πικρανω) οτι.... και σε πεντε χρονια ακομα θα ψαχνεις!!!!!!!!! Αμα δεν υπαρχει το μαρουλι ολοι στο ψαξιμο ειμαστε αλλα.........
 • , Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011
  ψαχνω για σπιτι 5 χρονια....πιστευω πωσ τα ακινητα για τα δεδομενα τησ ελλαδασ αυτη την στιγμη ειναι απλησιαστα.λογω τησ δουλειασ μου ξερω πολυ καλα οτι η πραγματικη αξια του ακινητου ειναι τουλαχιστον 60% κατω απο την τιμη που πουλανε και σαν να μην φτανει αυτο τα καινουργια σπιτι τισ περρισοτερεσ φορεσ ειναι κατασκευασμενα με πολυ χαμηλησ ποιοτητασ υλικα και απο ατομα που κανουν ολεσ τισ δουλειεσ απο λιγο....με αποτελεσμε μετα απο μια πενταετια να εμφανιζονται προβληματα στα σπιτια που οσοι εχουν παλαια ακινητα ουτε που τα γνωριζουν....περαν τησ τιμησ διαφωνω καθετα με τισ υπηρεσιεσ που σου παρεχει ο μεσιτησ γιατι ειναι μια δουλεια που αμοιβεται παρα πολυ καλα και χωρισ να κανει τιποτα εκτοσ απο το να σου ανοιγει και να σου δειχνει ενα σπιτι αλλα και να σου λεει τα κλασσικα που θελει να ακουσει οποιοσ ευκολοπιστοσ θελει να αγορασει ακινητο......για αυτουσ τοσ λογουσ δεν προκειται να κινηθει η αγορα στα ακινητα εφοσον δεν καταλαβουν οι κατασκευαστεσ οτι δεν ειμαστε ελβετια...αλλα και δεν προκειται να ανακαμψει η ελλαδα αν δεν δουλεψει η οικοδομη......
 • , Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011
  ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ...ΠΗΓΑ ΣΕ ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΡΗΚΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ..ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 115,000Ε.ΕΙΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΣΙΤΗ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 140,000Ε ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ...ΠΗΓΕ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ 115,000Ε.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΝΑ ΕΚΓΡΙΝΕΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ Η Ο ΜΕΣΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΦΩΝΗΣΕΙ ΕΙΠΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ(Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ)?
 • , Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011
  Πριν αναθεματίσετε όλον τον κλάδο, διαβάστε τι απαντά ένας μεσίτης για τη δουλειά που κάνει.
  Δε μπορώ να γνωρίζω τι κάνει και πως συμπεριφέρεται ο μεσίτης της γειτονιάς που ξεροσταλιάζει πάνω από ένα τηλέφωνο περιμένοντας να χτυπήσει. Γνωρίζω τι κάνω εγώ που ξεκινάει η μέρα μου απ τις 8 το πρωί και τελειώνει πολλές φορές μετά τις 11 τη νύχτα γιατί δεν είναι μόνο η πώληση αλλά και η συνεχής υποστήριξη του αγοραστή. Μοτό άλλωστε των σοβαρών γραφείων είναι πως κύριος στόχος μας είναι η υποστήριξη του αγοραστή και δε μπορεί να το αρνηθεί κανένας μεσίτης ή ενδιαφερόμενος αυτό. Με τον αγοραστή τρέχουμε, ψάχνουμε, όταν δε γνωρίζουμε κάτι - μιάς και πολλές φορές οι πωλητές που δεν είναι πάντα κατασκευαστές αλλά και ιδιώτες είτε δε γνωρίζουν είτε αποκρύπτουν στοιχεία που τελικά θα μαθευτούν- κοιτάμε να το μάθουμε πηγαίνοντας στις αρμόδιες υπηρεσίες, ή ακόμη πολλές φορές και ζορίζοντας τον ίδιο τον πωλητή, γιατί δε χάνεις μόνο εσύ που αγοράζεις που κάλλιστα μπορείς να βρεις κάτι άλλο, χάνει κι ο πωλητής και γιατί να το κρύψουμε χάνω κι εγώ.
  Επίσης, τα γραφεία (και επαναλαμβάνω ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ και όχι ο περιπτεράς ή ο μπακάλης που κάνει το μεσίτη) απαντάμε στις κλήσεις σας για ένα συγκεκριμένο ακίνητο, μιλάμε μαζί σας και προσπαθούμε να σας δείξουμε όχι ένα ακίνητο αλλά όσο περισσότερα μπορούμε που να ταιριάζουν στις ανάγκες που μας έχετε περιγράψει πως έχετε. Γιατί μη νομίζετε πολλές φορές συμβαίνει και το άλλο: μιλάω στο τηλέφωνο παίρνω τις βασικές πληροφορίες οτι έχεις τετραμελή οικογένεια, ότι από καιρό εις καιρό μένει μαζί κι η πεθερά σου για να προσέχει τα παιδιά, ότι έχεις δύο αυτοκίνητα κι ένα μηχανάκι κι ότι μπορείς να δώσεις μέχρι 180.000 αλλά θέλεις νεόδμητο. Και μπορεί να έρθεις στο πρώτο μας ραντεβού και να σου δείξω κάποια ακίνητα που δε μπορούν να σε καλύψουν, ξέρεις όμως κάτι; εγώ όλη εκείνη την ώρα σε ακούω, σε μετράω, βλέπω τι σ αρέσει όσο μπορώ να καταλάβω, συζητάω μαζί σου και μετά πάω στην καρτέλα που σου έχω φτιάξει και γράφω τις σκέψεις μου, βγάζω τα συμπεράσματα μου και ξέρω για το επόμενο ραντεβού τι θα σου δείξω.
  Άλλες πάλι φορές έρχεσαι μόνος σου, έχεις πατήσει τα 35 και σκέφτεσαι πως θα είσαι για πάντα εσύ, η γυναίκα σου, ο γιός σου και η κόρη σου που είναι στην ηλικία των 5 και 7 χρόνων αντίστοιχα και μου ζητάς 2 Υ/Δ . Αν ξέρω -και συνήθως ξέρω- πως έχω αυτό που ζητάς στα λεφτά που μπορείς να διαθέσεις με 3 Υ/Δ όμως σε ένα σημείο που δεν είναι η περιοχή που θες αλλά ξέρουμε και οι δύο οτι το αγόρι και το κορίτσι θα μεγαλώσουν και από ένα σημείο και μετά θα είναι δύσκολο να συμβιώνουν σε ένα δωμάτιο να μη σε ενημερώσω, να μη σε πάω να το δεις; Όχι να σε πιέσω, αλλά να σου πω την άποψη μου, γιατί κι εγώ έχω διαπροσωπική ζωή, εμπειρίες να σου πω δυο λόγια;
  Όταν τελικά κλειδώσεις στο ακίνητο που εσύ επέλεξες κι όχι εγώ για σενα νομίζεις πως όταν με ρωτήσεις για τους ημιϋπαίθριους δε θα πασχίσω να τους τακτοποιήσει ο πωλητής; Πριν σου δώσω το φάκελο του ακινήτου να κάνεις το νομικό έλεγχο, νομίζεις εγώ δε θα έχω ήδη ρίξει μια ματιά;
  Όταν θα έρθεις ν αγοράσεις ένα σπίτι των 300.000 ευρώ γιατί πιστεύεις πως μπορείς να το πάρεις, ποιός άλλος πιστεύεις οτι θα τρέξει το φάκελο σου στις τράπεζες; Κι αν τελικά δε μπορείς να πάρεις αυτό το πολυπόθητο δάνειο αλλά ένα πολύ μικρότερο ποιός πιστεύεις οτι θα σου μιλήσει για τις εναλλακτικές είτε σε σπίτια είτε ακόμη κι αν πρέπει να σου πω να περιμένεις λίγα χρόνια ακόμα;
  Κάνουμε αυτή τη δουλειά και την κάνουμε καλά, παρέχουμε υπηρεσίες απ την αρχή μέχρι το τέλος άλλοι σπουδάσαμε και άλλοι όχι αλλά τελικά αυτοί που μένουμε είμαστε αξιόπιστοι στη δουλειά μας και σεβόμαστε το χέρι που μας τρέφει, που το χέρι που μας τρέφει δεν είναι κανένας άλλος από εσάς, τους αγοραστές και τους πωλητές. Λυπάμαι ειλικρινά για όσους συναντήσατε κάτι διαφορετικό απ όσα γράφω παραπάνω.
 • , Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010
  Καταρχάς βλέπεις το ίδιο ακίνητο να πουλιέται με διαφορά μέχρι και 20-30 χιλ.€ από μεσίτη σε μεσίτη. Τους λες ότι εγώ θέλω π.χ. να μου δείξετε 5 ακίνητα με τους τάδε κωδικούς και κατά 99% απαντούν ότι τα ακίνητα έχουν πωληθεί. Και ρωτάω γιατί δεν τα βγάζετε τότε από το σύστημα. Απαντούν με γενικότητες. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για κράχτες. Επιπλέον η αμοιβή τους είναι υπερβολική μόνο για να σου δείξουν ένα ακίνητο. Θα ήταν λογική αν πήγαινα σε ένα μεσίτη και του ζητούσα να μου βρει ακίνητο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Φταίνε όμως και οι κατασκευαστές που δεν δημιουργούν ένα δικό τους site με αγγελίες. Ελπίζω σπιτόγατε κάποια στιγμή να επιτρέψεις να μπουν και αγγελίες ιδιωτών.
 • , Κυριακή 18 Ιουλίου 2010
  Να δουμε και την άλλη όψη του νομίσματος,...και να πούμε για τις αμέτρητες των περιπτώσεων που υποχρεώνουν οι ιδιοκτήτες το μεσίτη να δουλέψει ένα ακίνητο σε υψηλή τιμή και όταν δεν την πετύχει το πουλάνε μόνοι τους έχοντας συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της εκάστοτε αγοράς.

  Σκεφτείτε και λίγο σαν ιδιοκτήτες που θέλετε να πουλήσετε ένα ακίνητο και να επενδύσετε κάπου αλλού τα χρήματα που θα πάρετε και απαντήστε στην εξής ερώτηση. Ποιός θα καθορίσει την τιμή πώλησης που θα δουλέψει το μεσιτικό γραφείο εσείς που είστε ο ιδιοκτήτης ή ο μεσίτης?


  Μερικές σκέψεις πριν ζητήσετε τα κεφάλια μας επί πίνακι.....
 • , Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010
  Εσυ τι δουλεια κανεις εντιμε mediumkiller? Πριν βιαστεις να καταδικασεις τον κοσμο ολο και να τους βαλεις ολους σε ενα σακι, ψαξε λιγο βαθυτερα τα πραγματα και θα δεις οτι δεν ειναι ολοι ιδιοι. Αεριτζηδες και απατεωνες υπαρχουν παντου, αλλα αυτοι που κανουν καλα τη δουλεια τους δεν αξιζουν τετοια σχολια.
 • , Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010
  Ακίνητο είχε 85000 μέσω μεσιτικού. Ο πωλητής μετά από 1 χρόνο παράτησε το μεσιτικό γιατί το ακίνητο δεν πουλιόταν με τίποτα και έβαλε μόνος του αγγελία. Η νέα τιμή? 65000. Μεσίτες=αεριτζήδες, απατεώνες.
 • , Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010
  Ασε μας να ελπίζουμε ρε Κέλλυ. Κοίτα και ξανακοίτα τις photos κάποια στιγμή νόμιζα ότι μπορώ να αγοράσω άνετα ένα σπίτι... σκέφτεσαι μόνο 70.000ευρώ αυτό το σπίτι... αλλά δεν τα έχεις :) α ρε Κέλλυ μας ξενέρωσες :)
 • , Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010
  οποιος εχει λεφτά αγοραζει είτε με μεσίτη ειτε χωρις , Το θέμα είναι ότι εμείς που δεν έχουμε ούτε μετρητά ούτε τον 'ΤΡΟΠΟ " να δανειστούμε απο τις τράπεζες για να αγοράσουμε 90τ.μ πληρωνοντας τα χρυσά για το υπόλοιπο της ζωής μας ,απλά χαζεύουμε τις φωτογραφίες του σπιτόγατου κάνοντας 'ονειρα για να αποκτήσουμε κάποιο σπίτι απο αυτά ξέροντας βέβαια οτι αυτό δεν θα γίνει ποτέ . ΟΝΕΙΡΑ ..............
 • , Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010
  maxine

  Αν σου φαίνεται το 2% τόσο πολύ γιατί δεν πας να δεις πόσο παίρνουν οι μεσίτες του εξωτερικού? Πήγαινε και μετά έλα να μιλήσουμε. Και εξάλλου στο εξωτερικό η μεσιτεία είναι υποχρεωτική ενώ εδώ δεν είναι...

  nikos

  Ρώτα κάποιον κατασκευαστή η ιδιοκτήτη που πουλάει μεζονέτες στην Κρήτη να δεις τι ποσοστά τους ζητάνε οι μεσίτες. Θες να σου πω εγώ? 9-10%... Είπες τίποτα? Ξέρεις τι σημαίνει αυτό? Στα 400.000 ευρώ θα πάρει στην τσέπη του ο μεσίτης 40.000 και αυτό μόνο απ την μεριά του πωλητή γιατί απ την μεριά του κατασκευαστή παίρνει ένα άλλο ποσό μικρότερο.
  Έχει κανείς ιδέα γιατί παίρνουν τέτοια ποσοστά οι μεσίτες και γιατί οι ιδιοκτήτες πληρώνουν την μεσιτεία τόσο ακριβά εκεί κάτω? Για να μου πει κανεις....
 • , Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010
  Το 2% οντως ειναι πολύ , το θεμα ειναι οτι τωρα δεν πουλανε οποτε δεν μπορουν να παρουν το 2% οποτε τι θα σκαρφιστουν ?
  η να κρατισουν τις τιμες ψηλα , για να παρουν την αμοιβη τους Η να γινει καμια εισηγηση και θα το βαλουν 3%-4 %
 • , Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010
  πραγματικα το 2% που ζητανε οι μεσιτές ειναι παρα παρα πολυ για το τιποτα που κανουν(αν χρειαζομουν ταξι θα ναυλωνα ενα κ θα μου ερχοταν και φτηνοτερα).Μηπως πρεπει να ενημερωθουν το πως λειτουργουν τα μεσιτικα γραφεια του εξωτερικου? Το οτι ο αγοραστης ή ο ενοικιαστης εχει να κανει αποκλειστικα και μονο με το μεσιτη και το σημαντικοτερο ειναι πως οτι και να συμβει στο ακινητο εχεις να κανεις με τον μεσιτη.Οχι εδω που γινεται μια ζημια υπαιτιοτητα του κατασκευαστη και ψαχνεις να βρεις κ αυτον και το μεσιτη και ειναι εξαφανισμενοι και οι δυο!
 • , Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010
  Κάνεις λάθος.Εχει να κανει με το ποσο επαγγελματίας ειναι ο αλλος. Μου εχει τυχει να συνεργαστώ με εξαιρετικη μεσιτρια που με συμβουλευσε μαλιστα αρκετα. Πριν απο αυτο, με αλλο μεσιτη δεν ειχα την καλυτερη εντυπωση. Νομιζω οτι ειναι καθαρα θεμα ανθρωπου
 • , Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010
  Συμφωνω οτι υπαρχει προβλημα με τους μεσίτες. Γιατί δεν βάζετε αγγελίες ιδιωτών?
 • , Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009
  Πολυ καλα τα λες Δήμητρα ψάχνω κανα χρόνο τώρα και βλέπω οτι οι τιμές των ακινήτων δε συνάδουν με την οικονομία της χώρας, μισθοι κουρελίδων και τιμές Ελβετίας γιατι απλα ο τραπεζίτης σου δίνει δάνειο για μια ζωη
 • , Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009
  Ψάχνω για σπιτι εδω και δυο χρόνια...το το έχουν δει τα ματακια μου δεν λεγεται..
  Καταρχήν δεν υπαρχει περίπτωση να κλεισω ραντεβου με μεσιτη και να μου απάντησή αμεσα ...θα παρουν τηλεφωνω μετα απο μια δυο εβδομαδες...με ύφος λιγο αδιάφορο..
  δεν μου δείχνουν τον κωδικο που τους ζηταω αλλα με πάνε εκει που θελουν ...και στα λεφτα που θελουν αυτοι...
  αλλα ζητας αλλα σου δείχνουν...
  και για κάτι ποντικότρυπες σου ζητούν απίστευτα ποσά...
  και αναρωτιεμε σε μια περιοδο "πεινας" αδιαφορουν με παιχνιδακια και τακτικες του στυλ ...θα σας ενημερώσουμε κάποια στιγμή...
  και ...το ακινητο ειναι πολυ καλο σε μια εβδομαδα θα το εχω πουλήσει ....
  αλλα εσυ βλεπεις το σουπερ ακινητο να μενει μεσα στην σελιδα σου για κανα 2 χρονια.....
  και το ακινητο που ζητω να μου δείξει ....και επιμένω...εχει "πουληθει"αλλα εγω το βλεπω στην σελιδα σου για μηνες...

  αστεια και χαζα κολπα...που μας εχουν κανει να ακουμε μεσιτη και να αλλαζουμε δρομο...
  Υπερτιμημένα τα ακίνητα σε τρελο βαθμο μιλάμε για διαφορές
  τρελές οχι αστεία...
  ο κοσμος δεν μπορει να αγοραση σπιτι κατω απο αυτες τις συνθήκες....

  και το πιο αστειο ειναι οτι οι αμοιβές τους το 2% θεωρουν οτι ειναι και λιγο.....ειναι λιγο για το τιποτα..που κανουν...  Σας ευχαριστω!!
 • , Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009
  kalhmera k apo mena!
  tha symfoniso me thn ermioni se oti akribos leei 1000%
  en ftanei pou blepeis apo mesith se mesith treles diafores stis times alla an eisai lgo pio sxolastikos kai breis monos sou to akinito h diafora sthn timh pou zhtaei o polhths polles fores den exei kamia sxesh me autes pou diafhmizoun ta mesitika!ma kamia sxesh!
  Den leo xrhsimoi einai kai oi mesites alla peran oti oi kakoi ths douleias pou me ena akinito theloun na bgaloun ta lefta enos xronou nomizo oti einai yperbolh,kai oi idioi kratane tis times toso pshla!den nomizo oti einai sosto na plhronei o agorasths 10000 euro +++ mesitika gia ena akinito pou kapoios tou to edeikse mia fora!kai to noumero mhn sas fenete yperboliko afou o agorasths plhronei kai to pososto tou polhth pou autos kai o mesiths exoun symfomhsei kai to exoun balei sthn timh!

  elpizo na mhn sas kourasa alla theoro oti me thn sosth kritikh ginomaste kalhteroi!

  epishs ta sxolia mou den anaferonte sto synolo ton mesiton alla se ena poly megalo pososto apo autous pou gnorisa ta 3 xronia pou psaxno gia spiti!

  eyxaristo poly!

  p.s.tha mposouse to site na beltiothei poly an eixate perissotera krithria epiloghs sthn anazhthsh!
 • , Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009
  Agaphto gati h katastash einai KSEFTILA...to idio spiti o enas mesiths to dinei 180.000 kai o allos 230.000 kai dwksa to theo yparxoyn para polla mesa sthn selida soy....me diafores gia gelia kai gia klamata....

  kai tosa polla ypertimhmena akinhta ...poy einai na trabas tis gatotrixes soy....pia krish kai poia diapragmateysh?????
 • , Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009
  Όσο για προκαταβολές που ζητάνε για να δώσουν φωτοτυπίες των χαρτιών προς έλεγχο δεν είστε υποχρεωμένοι να δώσετε δεκάρα. Έτσι και αλλιώς δεν δεσμευόμαστε ποτέ αν δεν είμαστε 100% σίγουρο.
 • , Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009
  Πολυ καλες οι συμβουλες αλλα,νομιζω οτι σκοπός δεν ειναι στον αγοραστή να αγορασει ενα φτηνό ακίνητο σε μικρότερη τιμή απο την τιμή που πωλειται.Διότι έτσι το μονο που καταφερνουμε ειναι να ικανοποιήσουμε τον εαυτο μας ,στο οτι αγορασαμε φθηνότερα,χωρις να επικεντρονόμαστε στο ΤΙ αγορασαμε. Μην ξεχνατε οτι και ο πωλητης εχει τακτική.Ζηταει περισσοτερα για να παρει αυτα που θέλει.Το σιγουρο είναι οτι η ευκαιρια κανει μπαμ απο χιλιόμετρα.Αρα δεν χρειαζεται (γνωμη μου) να περιμένεις γιατι οσο πιο γρηγορα αγοράσεισ εσύ τόσο πιο γρηγορα θα πουλησει ο γειτονας , ακριβότερα απότι το αγόρασες για να ικανοποιησει και αυτος το επενδυτικό του ''εγω''.Αυτο που εχω να συμβουλεψω εγω ειναι οτι οποίος πουλαει ΧΑΝΕΙ όποιος αγοραζει ΚΕΡΔΙΖΕΙ και να αγοραζετε ΓΗ οχι σπίτια.Η γη δεν εχει ηλικια, το σπιτι έχει.
 • , Παρασκευή 15 Μαϊου 2009
  Τις περισσότερες φορές στη ζωή μας η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Άν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα
  δε θα χρειάζονταν ούτε σπουδές ούτε εμπειρία.
  Όταν ξοδεύουμε καθημερινά αλόγιστα χρήματα από καφέ μέχρι ενδύματα ή οτιδήποτε άλλο, θα τσιγκουνευτούμε να πληρώσουμε μερικά ευρώ για να απευθυνθούμε σε ένα ειδικό για αυτή τη δουλειά.(Τα οποία ευρώ θα τα πάρουμε από το αποτέλεσμα πάλι πίσω). Εξάλλου πόσες φορές στη ζωή του ο κάθε άνθρωπος προβαίνει σε αγορά ή πώληση ακινήτου?
 • , Δευτέρα 6 Απριλίου 2009
  den exw na dokimasw opws leei h Rosa, pisteyw oti h analysis sas
  einei EXAIRETIKH !!!!!!!!!!!!
 • , Κυριακή 15 Μαρτίου 2009
  θα δοκιμάσω και θα σου πω...

Xρήσιμα: 

Υπηρεσίες για το σπίτι: 

Μόλις ανέβηκαν: 

https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/login/check
https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/view/menu
https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/view/login
Παρακαλώ περιμένετε...