Newsblog \ Διαμόρφωση Χώρου \ Ακολούθησε τις τάσεις διακόσμησης από το 1950 μέχρι σήμερα

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017


Ακολούθησε τις τάσεις διακόσμησης από το 1950 μέχρι σήμερα

διακόσμηση στο πέρασμα του χρόνου

Ποιες ήταν οι κυρίαρχες τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση από το 1950 μέχρι και το 2000;

Οι δημοφιλείς τάσεις διακόσμησης είναι δύσκολο να εντοπιστούν όταν βρίσκεσαι στο κέντρο τους, αλλά πανεύκολο μόλις απομακρυνθείς μια ή δύο δεκαετίες από αυτές. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι τάσεις του ντεκόρ φαίνεται να είχαν περίπου 10 χρόνια ζωής και έχουμε καταγράψει παρακάτω τα σημεία αναφοράς για κάθε περίοδο. Από τους μουσταρδί καναπέδες μέχρι τα καρό κουβερλί, ετοιμάσου για ένα νοσταλγικό ταξίδι αισθητικής.

διακόσμηση το 50

άλλη διακόσμηση το 50

Δεκαετία του 50

Οι μακρόστενοι και χαμηλοί καναπέδες ήταν σήμα κατατεθέν των 1950s, ενώ τα έντονα παστέλ χρώματα κυριαρχούσαν, συχνά σε αντίθεση μεταξύ τους, όπως κόκκινα με πράσινα. Το χαλί ήταν μια πολυτέλεια και το έβρισκες συνήθως σε σημεία όπου είχε χαλάσει το πάτωμα. Οι πρόοδοι στη μοριακή τεχνολογία ενέπνευσαν επίσης τα γεωμετρικά ατομικά σχήματα και το διαστημικό ντεκόρ.

διακόσμηση το 60

άλλη διακόσμηση το 60

Δεκαετία του 60

Τα χαμηλά, κομψά σαλόνια συνέχισαν αυτή την περίοδο, αλλά η χρωματική παλέτα άρχισε να μετατοπίζεται σε πιο φυσικές αποχρώσεις - με εξαίρεση τις άφθονες πορτοκαλί και τιρκουάζ λεπτομέρειες. Τα ανοιχτά ράφια με βαριά διακοσμητικά (σκέψου βάζα με καμπύλες) έγιναν επίσης δημοφιλή τότε. Βασικά, το τυπικό σπίτι των 1960s θα μπορούσε να είναι και το ρετρό σπίτι του 2016.

διακόσμηση το 70

άλλη διακόσμηση το 70

Δεκαετία του 70

Αυτή η εποχή έχει ένα είδος αντίφασης, όπου σύγχρονα υλικά όπως το πλαστικό και το βινύλιο συγκρούστηκαν με τα φυσικά υλικά που προτιμούσε το χίπικο κίνημα. Εδώ βλέπουμε πρασινωπούς τοίχους, το στοιχείο του ξύλου και ψυχεδελικά σχήματα και χρώματα. Επίσης, κάνουν την εμφάνισή τους πιο σκούρα, ζεστά χρώματα στο σπίτι μαζί με πολυτελή υλικά, όπως δέρμα και μέταλλο.

διακόσμηση το 80

άλλη διακόσμηση το 80

Δεκαετία του 80

Τα 1980s είναι σήμερα η πιο ενδιαφέρουσα – μοντέρνα και ταυτόχρονα ιδιαίτερη – δεκαετία για την εσωτερική διακόσμηση. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην τολμηρή, αλλά αξιοθαύμαστη προσέγγιση στα σχέδια. Μερικά από τα πιο επιθετικά στυλ περιλαμβάνουν το απόλυτα γεωμετρικό look, το εξ ολοκλήρου λουλουδάτο ντεκόρ ιδίως στην επένδυση του καθιστικού, καθώς και το τροπικό στυλ με λεπτομέρειες από μπαμπού. Επίσης, εάν δεν είχες μοκέτα στο σπίτι, δεν προσκαλούσες ποτέ κανέναν!

διακόσμηση το 90

άλλη διακόσμηση το 90

Δεκαετία του 90

Το οικογενειακό σπίτι των 1990s χαρακτηρίζεται από το κεντρικό σημείο τοποθέτησης της τηλεόρασης. Η κλασική κατοικία διέθετε σίγουρα έναν άνετο καναπέ με καρό ή ακανόνιστα σχέδια και ένα επίσημο καθιστικό γεμάτο φλοράλ, βικτοριανά έπιπλα. Επίσης, αν ήσουν νέος και μέσα στα πράγματα, τα ποδαράκια των επίπλων σε σπιράλ σχήμα, πρόδιδαν την καλλιτεχνική σου πλευρά.

διακόσμηση το 2000

άλλη διακόσμηση το 2000

Αρχές του 2000

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε αρκετά μακριά από αυτή τη δεκαετία για να καταγράψουμε όλες τις εκκεντρικότητές της. Σε γενικές γραμμές, παρατηρούμε πιο ανοιχτούς χώρους, καθαρές γραμμές, ναυτικούς και ουδέτερους χρωματισμούς, άνετα μαξιλάρια και σαλόνια εξωτερικού χώρου. Τα σπίτια αποκτούν προσωπικό χαρακτήρα, δίδεται περισσότερη σημασία στο δωμάτιο-γραφείο και στην επανάχρηση αντικειμένων, ενώ κάνει πιο έντονα την είσοδό της η τεχνολογία.

Γράψε το σχόλιό σου.

Refresh Captcha

Xρήσιμα: 

Υπηρεσίες για το σπίτι: 

Μόλις ανέβηκαν: 

1
https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/login/check
https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/view/menu
https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/view/login
Παρακαλώ περιμένετε...