Newsblog \ Αγορά Ακινήτων - Ελλάδα \ Προκατασκευασμένα σπίτια: τιμές
OA_show("150");

Τρίτη 29 Μαϊου 2007

Προκατασκευασμένα σπίτια: τιμές

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι, ένα από αυτούς είναι και τα προκατασκευασμένα σπίτια.

Μπορεί να είναι λυόμενου χαρακτήρα, δηλαδή αποσυναρμολογούνται και μεταφέρονται σε νέα θέση, είτε μη λυόμενου είναι μόνιμα όπως τα συμβατικά.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να αγοράσετε ένα προκατασκευασμένο σας είναι η ίδια ακριβώς όπως και με τα κανονικά σπίτια. Να πάρετε δηλαδή άδεια οικοδόμησης από την Πολεοδομία της περιοχής σας, και θα περιμένετε δυο - τρεις μήνες.

Όσον αφορά τα λυόμενα, για την έκδοση της άδειας χρειάζεται επιπλέον μια έγκριση τύπου από τη Διεύθυνση Οικιστικής Πολιτικής και Κατοικίας του ΥΠΕΧΩΔΕ. Γι' αυτήν όμως είναι υπεύθυνοι οι κατασκευαστές. Για τύπους προκατασκευασμένων κατοικιών μη λυόμενου χαρακτήρα η έγκριση είναι προαιρετική.

Ο τρόπος κατασκευής αυτών των κατοικιών είναι ο εξής: κατασκευάζονται τα δομικά στοιχεία στο εργοστάσιο, μεταφέρονται με νταλίκα στο οικόπεδο και τοποθετούνται πάνω σε βάση που έχει ήδη χτιστεί στον τόπο του έργου. Οσον αφορά τη σύνδεση των δομικών στοιχείων στα λυόμενα συνήθως γίνεται με βίδες ενώ στα μόνιμα με οξυγονοκόλληση ή και με χυτευόμενο μπετόν. Τα σπίτια παραδίδονται έτοιμα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, π.χ. πλακίδια, είδη υγιεινής, μόνωση, κουφώματα, καλωδιώσεις.

Η άλλη διαφορά τους έγκειται στα υλικά που χρησιμοποιούνται. Αν είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα (μπετόν), θεωρούνται βαριάς κατασκευής ενώ αν είναι από ξύλο ή μέταλλο κ.ά., ελαφριάς.

Γιατί να προτιμήσετε ένα Προκατασκευασμένο σπίτι:

1. Έχουν τον μεγαλύτερο συντελεστή αντισεισμικότητας.

2. Η κατασκευή και ο συνδυασμός των υλικών προσφέρει ένα σπίτι με: α) τεράστια ηχομόνωση β) 80% περισσότερη θερμομόνωση από τις κοινές κατασκευές γ) είναι πυρασφαλές

3. Έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής.

4. Είναι μια κατασκευή που μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα . Ταχύτητα παράδοσης από δύο ως πέντε μήνες (σε ημερομηνία συμφωνημένη από την αρχή).

5. Έχουν χαμηλότερο κόστος από τις συμβατικές κατασκευές και το ΙΚΑ είναι πολύ μικρότερο.

6. Απαλλαγή από το άγχος της κατασκευής (συνεργία, καιρικές συνθήκες κ.ά.).

7. Ελεγχόμενη ποιότητα κατασκευής.

8. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε την διαμόρφωση του κτιρίου σε όποια μορφή εσείς θελήσετε: παραδοσιακό, μοντέρνο, νησιώτικο , π.χ. μπορούν οι εξωτερικοί τοίχοι να επενδυθούν με πέτρα, έτσι ώστε να εντάξετε το σπίτι απόλυτα σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον.

Γιατί να μην προτιμήσετε ένα Προκάτ σπίτι:

-Δεν θα προτιμήσετε ένα Προκατασκευασμένο σπίτι, εάν θέλετε μετά την αποπεράτωση του κτιρίου πάνω στο ήδη υπάρχον προκατασκευασμένο σπίτι να προσθέσετε ένα επιπλέον όροφο. Αυτό οφείλεται στην κατασκευή της σκεπής και την ύπαρξη των κεραμιδιών. Αν δεν υπάρχει εξ αρχής πρόβλεψη για δεύτερο όροφο, δεν μπορεί η σκεπή να αντικατασταθεί για να πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή στο μέλλον.

-Συνήθως είναι πιο περιορισμένα και τυποποιημένα τα σχέδια που μπορεί να υλοποιηθούν, παρ' ότι γίνονται τροποποιήσεις.

-Πρέπει να να μην είναι ιδιαίτερα δύσκολη η πρόσβαση στο οικόπεδο, προκειμένου να μπορούν να πλησιάσουν οι νταλίκες.

-Ακόμη σε ορισμένα κυκλαδίτικα νησιά δεν επιτρέπονται οι κεραμοσκεπές που τοποθετούν κυρίως οι εταιρείες ελαφριάς κατασκευής.

Τώρα οι τιμές επηρεάζονται κυρίως από τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις του κάθε ενδιαφερομένου, που έχουν σχέση με τις επιλογές υλικών επένδυσης αλλά και από τις επιπλέον τοποθετήσεις. Οι κατασκευές στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, όπως βεράντα, υπόγειο, ανεβάζουν το τιμολόγιο. Άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο είναι η απόσταση του οικοπέδου, εφόσον τα μεταφορικά και πολλές φορές και η διαμονή των εργατών είναι ένα έξοδο που πρέπει υπολογίσετε. Τα έργα υποδομής, π.χ. αποχέτευση, παροχή ηλεκτρισμού, νερού, πληρώνονται βέβαια ξεχωριστά και συνήθως δεν ασχολείται η εταιρεία με αυτές τις υπηρεσίες.

Πηγή:  tovima.gr
OA_show("151");

Γράψε το σχόλιό σου.

Refresh Captcha
 • , Παρασκευή 21 Απριλίου 2017
  UELO NA FIAXO 4-5 SPITAKIA SE NISI STIS KIKLADES XILINA GIA ENIKIASI MPORO!!!
 • , Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016
  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΚΤΙΣΩ ΕΝΑ ΠΡΟΚΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ 70 Τ.Μ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ
 • , Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016
  καποιος ανευθυνος κατασκευαστης μου εστησε ενα προκατ που δεν μπορει να κατοικηθη πως μπορει να τιμωρηθη ? με τι τροπο? δεν θελω να μπλεξω σε δικαστηρια
 • , Σάββατο 10 Μαϊου 2014
  Καλησπέρα. Κατέχω ένα τεμάχιο γης στο Βαλάνειο Κέρκυρας εμβαδού 200τ.μ. Έχω ετοιμάσει ένα σκίτσο κάτοψης το οποίο μπορούν να κτιστούν δυο μικρά διαμερίσματα συνολικού εμβαδού 75.76 τ.μ. στο ισόγιο και 75..76 τ.μ συνολικού εμβαδού στον 2ο όροδο + 36 τ.μ. σύνολο σοφίτα (1/2 του 2ου ορόφου). Θα παρακαλούσα να μάθω το κόστος για άδεια οικοδομής για λυόμενο, το κόστος για άδεια οικοδομής για συμβατική και το κόστος για άδεια οικοδομής με τούβλο. Επίσης, αν έχετε την καλοσύνη θα παρακαλούσα να μουν πείτε τα κόστη για αρχιτεκτονικά σχέδια και κόστος ανέγερσης των πιο πάνω. Και τέλος, ΑΝ μπορεί ένα Κύπριος αρχιτέκτονας να καταθέσει τα σχέδια, μιας και κατάγομαι από Κύπρο. Σας ευχαριστώ.
 • , Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014
  καλησπέρα , εχω δει σε μια εταιρεία να δινουν χρηματοδοτηση μεσω μιας τραπεζας και αντι ενοικιο δινεις λεφτα στη τραπεζα και σου μενει το προκατ σπιτι. ισχυει και τωρα ? η ειναι για παλιοτερα? ευχαριστώ
 • , Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΟΙΟ ΠΡΟΚΑΤ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΜΗΛΟ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΩ,ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ Η ΠΙΟ ΦΘΗΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .
 • , Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013
  Μου φαίνεται ότι εδώ συζητάμε σαν κυρίες Κατίνες. Αν θυμάμαι καλά σε πρώτη σελίδα & Όλγα μας έδωσε 30web από εταιρείες με καλά σπίτια. Εύκολο είναι να μάθουμε τι είναι καλό σπίτι. Σημαντικό σε ένα σπίτι είναι η σωστή στατική μελέτη και σε τι ενεργειακή κλάση είναι το σπίτι, να προτιμάμε Α και Α+ κατηγορία. Φτάνουν πία πολυτελής σαράβαλα η κατηγορία με θωρακισμένη πόρτα και τζάκι. Ρωτήστε ποιος μηχανικός ξέρει στην Ελλάδα μας να κάνει συμβατικό σπίτι Α+ και πόσο κάνει. Πως κολλήσατε σε σιδερο κατασκευή, πείτε μου ένα πλεονέκτημα! Σε λίστα εταιρειών από κα Όλγα δε βρήκα ουτε μία εταιρεία στην Ευρώπη να κάνουνε σιδερό κατασκευή. Δε ξέρουμε τι είναι σίδερο, δεν το έχουνε. Μήπως είναι φτωχοί ή χαζοί? Εποχή είναι να ανοίξουμε τα μάτια μας και να πέρνουμε ποιότητα και όχι δική μας πολυτέλεια η κατηγορία. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 • , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012
  ena spiti prokat 60 tm
 • , Κυριακή 8 Ιουλίου 2012
  Ενδιαφέρομαι και εγώ για ΠΡΟΚΑΤ σπίτι. Όποιος γνωρίζει αξιόλογες και αξιόπιστες εταιρείες που να δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία παρακαλώ να μου στείλει e-mail με στοιχεία επικοινωνίας τους. maria_pa22@hotmail.com Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 • , Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012
  καλησπέρα. ξέρει κανείς να μου πει αν μπορώ να τοποθετήσω προκατ σε δυόροφη πολυκατοικία? είναι κατασκευή 30 ετών και σκέφτομαι να αγοράσω την ταράτσα στον 3ο για να αποκτήσω κι εγώ ένα σπίτι! επιστέπεται κάτι τέτοιο?
 • , Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012
  τελεια σπιτια
 • , Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012
  Ενδιαφέρομαι για προκάτ μεζονέτα 110 τμ χωρίς υπόγειο.Έχω πάρει κάποιες προσφορές για μεταλλικό σκελετό.Υπάρχει κάτι άλλο ποιοτικό και πιό συμφέρον οικονομικά?Με το κλειδί στο χέρι μπορεί κάποιος να μου πεί ενδεικτική τιμή απο κάποια εταιρία για να συγκρίνω?Ενδιαφέρομαι για ενσωματωμένα φωτοβολταικά,ενεργειακό τζάκι,κλπ,το λεγόμενο πράσινο σπίτι.Τι ύψους δάνειο θα χρειαστώ περίπου?Αν γνωρίζει κάποιος κάτι καλό ας κάνει ένα κόπο να μου στείλει ένα μέιλ στο markopoulouaggeliki@hotmail.gr
 • , Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012
  σοφια τσερ μπορεισ να μου πεις σε παρακαλω σε ποια εταιρεια εκανες το σπιτι σου? μεχρι ενα ορισμενο σημειο με 300 το τ.μ? ευχαριστω προκαταβολικα στειλε μου αν θες στο bagia@hotmail.com
 • , Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012
  Ενδιαφέρομαι και εγώ το τελευταίο διάστημα για προκατασκευασμένο σπίτι. Μένω στη Θεσσαλονίκη και κατέβηκα στην Αθήνα και συναντήθηκα με 2 εταιρείες. Η μία πλησιάζει το συμβατικό τρόπο κτισίματος με μπετόν, η άλλη χρησιμοποιεί ξύλο. Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκαν πολύ ακριβές και οι δυο και μπερδεύτηκα λίγο. Έχει καποιος αγοράσει προσκατ να μου πει τη γνώμη του; Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και δεν έχω περιθώρια λάθους επιλογής. Να σημειώσω ότι μένω σε περιοχή με κρύο και υγρασία και με ενδιαφέρει πολύ η μόνωση. Ευχαριστώ.
 • , Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011
  Καλησπερα παιδια,εγω ψαχνομουνα για προκατ για πολυ καιρο για το εξοχικο μου,τελικα κατεληξα σε μια μικρομεσαια ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεια στην οποια ζητησα να μου φτιαξουν το σπιτι μεχρι ενα σημειο και μου ειπαν 300,00€/τμ.... ηθελα πλακακια,αλουμινια,κουζινες,πορτες κ.α να τα βαλω εγω,επειδη μαστορους ειχα δικους μου κοντινους ανθρωπους...εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημενη απο την συνεργασια μου μαζι τους,το σπιτι δεν μου εχει βγαλει ζημιες,υγρασιες.Και τελικα βρε παιδια γιατι τρελαινομαστε μολις ακουμε ξενες εταιρειες, υπαρχουν και ελληνικες πολυ αξιολογες,οσο για απατεωνες υπαρχουν παντου αυτους να προσεχουμε.......ευχαριστω
 • , Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011
  καλησπερα παιδια Ένα ΠΡΟΚΑΤ σπίτι απο μπετο με 3 δωμάτια δηλαδή 1 σαλονι, 1 κουζίνα και 1 μπάνιο πόσο κοστιζει σε ευρω καποιο μπορει να μου κανεις;
 • , Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011
  καλησπερα η μαλλον καλημερα σας.ειμαι πολυ μπερδεμενος σε οτι αφορα σχετικα αν θ κτισω προκατ σπιτι η συμβατικο.θα ηθελα καποιος να με βοηθησει αν ξερει και αν θελει φυσικα,σχετικα με την ποιοτητα κατασκευης των προκατ,τις τιμες και ποια εταιρεια ειναι καλη.ευχαριστω εκ των προτερων
 • , Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011
  Το προκατ δεν συμφερει στοιχιζει οσο ενα συμβατικο σπιτι και ειναι χειροτερη κατασκευη οι τιμες ειναι 1000 ευρω το μετρο για προκατ εγω εφτιαξα ενα διωροφο συμβατικο σπιτι 108 τμ και μου στοιχισε 105000 ευρω με πολυ καλα υλικα μονωση κουζινα μπανιο κτλ.Η γνωμη μου ειναι να προτιμησετε τη κατασκευη ενος συμβατικου σπιτιου γιατι το κοστος ειναι ιδιο και φυσικα το συμβατικο ειναι πολυ καλυτερο.
 • , Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011
  Γεια σας παιδιά, διαβάζω εδώ και ώρα τα σχόλια σας, και επειδή ενδιαφέρομαι για προκατασκευασμένη εξοχική κατοικία και το ψάχνω εδώ και καιρό μέσω internet, πήγα πέρσι και στην έκθεση που έγινε στο Μαρούσι αλλά έχουμε μπερδευτεί λίγο οποίος μπορεί να μας προτείνει κάποια αξιόπιστη εταιρεία ή για εκείνη την γερμανική που έχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα θα μας βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων. Το email μου είναι natassaarvanitaki@yahoo.gr
 • , Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011
  Αν γνωρίζει κάποιος κάποια εταιρεία αξιόπιστη και καλή στείλτε μου στοιχεία στην διεύθυνση alkiviadesk@gmail.com ευχαριστώ.
 • , Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
  Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος στην δικια μας περιπτωση εχουμε 920τ.μ που ομως στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν μπορουμε να βγαλουμε αδεια για συμβατικη κατοικια (χρειαζοταν τουλαχιστον 1000τ.μ με 20 μετρα "φατσα").Εαν "χτιζαμε" προκατ αλλαζει κατι στα απαιτουμενα τ.μ ? το οικοπεδο ειναι εκτος σχεδιου αλλα εντος οικιστικης ζωνης.
  Ευχαριστω
 • , Σάββατο 16 Ιουλίου 2011
  βάλτε μιά τροχοβίλα της προκοπής να ξενιάσετε. Με 50.000 € μπαίνεται μέσα και τέλος, ούτε έπιπλα ούτε ιστορίες. Μέχρι 40 τετραγωνικά. Φοβερές κατασκευές καμία σχέση με συμβατικές και λυόμενες παράγκες. Φοβερά σχέδια απο γαλλικές και αγγλικές εταιρίες.
 • , Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011
  Καλησπέρα ενδιαφερομαι να κάνω μονιμη κατοικια απο προκατ
  Το e- mail μου ειναι theodt@yahoo.gr.
  Όποιος έχει κάποια αξιόπιστη εταιρεία παρακαλώ να μου αποστείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση στοιχεία.
  Γεράσιμε στείλε και σε μένα πληροφορίες
  Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
 • , Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011
  Μπορείτε να μου στείλετε και μένα ονόματα αξιόπιστων εταιρειών στην Ελλάδα που φτιάχνουν προκάτ? Ακόμα και το όνομα της γερμανικης εταιρειας που συζητησατε? sp.balani@gmail.com
 • , Δευτέρα 16 Μαϊου 2011
  καλημερα σας.εγω θα το πω λοιπον.ναι ειμαι αντιπροσωπος και εκανα συμβαση τωρα οπου κατασκευω προκατ αλλα με τσιμεντο και το σπιτι τζαμπα.δεν πληρωνεις μια.γιατι πολυ απλα το δανειο δεν πληρωνεται απο σενα.ειμαστε 4 εταιρειες στην ελλαδα με αυτη τη συμβαση και το μετρο απλα γαζωνει.οποιος θελει αναλυτικοτερα ασ επικοινωνησει στο jimdrouks@yahoo.gr.
  θα χαρω να σας ενημερωσω.
 • , Παρασκευή 13 Μαϊου 2011
  Τελικά ρε παιδιά είναι ή όχι το προκατ πιο φτηνό από την συμβατική κατασκευή? Και εννοώ για το ίδιο σπίτι. Για παράδειγμα ένα ισόγειο χωρίς υπόγειο 100 τμ με κεραμοσκεπή και τα ίδια υλικά μέσα (πλακάκια, είδη υγιεινής κλπ) είναι πιο φτηνό σε προκατ ή όχι από μια συμβατική κατασκευή? Αυτό μπορεί να το απαντήσει κάποιος υπεύθυνα?
 • , Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
  geia sou GERASIMOS. SE PARAKALO MPOREIS NA MOU DOSEIS PERISSOTERES PLIROFORIES? EXOUME SXEDIASEI TO SPITI, MONOKATOIKIA 140 TM. KAI 80 TM YPOGEIO. ME metaLLIKO SKELETO, TSIMENTOSANIDES KAI OLA TA ILIKA TOU TOIXOU TIS KNAUF.
  OI TIMES POU LES EINAI PARA POLI KALES. EGO EIMAI APO THESSALONIKI. MPOREIS NA MOU PEIS AN EISAI EYXARISTIMENOS KAI AN EISAI APO TI GIRO PERIOXI NA MOU SISTISEIS SINERGEIA?

  TO E-MAIL MOU EINAI eva_nsf@windowslive.com
 • , Κυριακή 20 Μαρτίου 2011
  Ναι βρε Γεράσιμε!
  Μας έχεις φουντώσει όλους με τα 160τμ κάτω από 70χιλ!!
  όπως και Χάρις και γω θέλω να μάθω!
  Κάνε ένα blogspot να μας ενημερώσεις όλους μαζί!
 • , Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011
  Θα παρακαλούσα πολύ τον Gerasimo να μου έστελλε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ονόματα και τηλέφωνα τεχνικών και άλλων που συνεργάστηκαν για την ανέγερση της προκατ κατοικίας του. Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω κι εγώ. Αλήθεια πόσο καιρό σας πήρε να το κατασκευάσετ; Μήπως έχετε φωτογραφίες; Μετά από ένα χρόνο χρήσης τι σχόλια κάνετε για το αποτέλεσμα;

  Ευχαριστώ
  tcharis@ymail.com
 • , Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011
  το προκατ ειναι μια καλη επιλογη..Αλλα οσο αφoρα την τιμη του βρισκετε κοντα με το κοστοσ κατασκευησ ενοσ συμβατικου σπιτιου
 • , Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011
  και έρχομαι εγω και σσς λέω: παιδιά είμαι οικογενειάρχης έχω κάνει σπίτι προκατ στο τάδε μέρος με την τάδε γερμανική εταιρια που έχει αντιπροσωπεία στην ελλάδα,έχω βάλει τα καλήτερα υλικά,έχει τέλεια θερμο-ήχο-μόνωση,αντέχει 15 ρίχτερ,τσουνάμι,τυφώνες μέχρι και μετεωρίτη στο μέγεθος της γης,οι άνθρωποι της εταιρίας ήταν άψογοι,εξυπηρετικοι με βοήθησαν πάρα πολύ και όλα όλα όλα μαζί σύνολο μου βγήκαν για παράδειγμα 90.000 ευρώ. τι σας κάνει να νομίζετε ότι δεν έιμαι αντιπρόσωπος αυτής της εταιτίας??μην ψαρώνετε εύκολα με αυτά που γράφουν μερικοί.ξέρουν ότι είστε απεγνωσμένοι και θα πατήσουν σε αυτό.υπάρχουν παααααααααρα πολλοί κερδοσκόποι.ψαχτείτε μόνοι σας
 • , Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011
  Γεράσιμε μήπως μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο mail voula_balafa@yahoo.gr; Θα ήθελα πληροφορίες για το πώς έχτισες το προκάτ σπίτι σου.
 • , Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011
  Παιδιά είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός και έχω εκδόσει άδεια/επιβλέψει για πελάτες μου 3 συνολικά ΠΡΟΚΑΤ.
  Η γνώμη μου είναι ότι για προκάτ θα πρέπει να το ψάξεις μόνο όταν πραγματικά θέλεις μια οικονομική ή γρήγορη λύση η οποία όμως ως αντίβαρο θα έχει την πιο γρήγορη φθορά στο χρόνο (εξαρτάται από την κατασκευή βέβαια αλλά όσο πιο ποιοτική τόσο η τιμή πλησιάζει τη συμβατική και γνώμη μου δε συμφέρει τελικά). Οι τιμές ξεκινάνε από 600 ευρώ περίπου και ανάλογα τις απαιτήσεις μεγαλώνει.
  Μην ξέχνάτε ότι αγοράζεις μόνο τα ντουβάρια να το πώ απλά, δηλαδή συνδέσεις υδραυλικών, ηλεκτρολογικά και πολλές άλλες ργασίες τις πληρώνεις έξτρα σε άλλα συνεργεία, οπότε να έχετε και αυτό στα υπ όψη. Αν δηλαδή κλείσετε τιμή πχ. στα 700 αυτό δε θα είναι το πραγματικό κόστος σας. Γλιτώνετε κάποια λεφτά από το ΙΚΑ, αλλά συνήθως έρχεται πιο ακριβό από αυτό που υπολογίζεις.
  Η δική μου γνώμη είναι να κάνετε συμβατικά όπως τα είπε ένας φίλος παραπάνω σπίτια-κατασκευές. Και οι δύο πελάτες μου έχουν κάποια παράπονα σχετικά με την κατασκευή (ο ένας μάλιστα το μετάνοιωσε).
  Και για να μην παρεξηγηθώ ότι μεροληπτώ, για ένα μηχανικό η έκδοση άδειας είναι ευκολότερη σε προκάτ (έτοιμα σχέδια,μηχανολογικά από την εταιρεία, λιγότερος κόπος στη επίβλεψη)και η αμοιβή ίδια από ότι σε μια κατοικία με συμβατική κατασκευή.
 • , Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011
  Καλησπέρα και απο εμένα και με συγχωράτε που καθυστέρησα να απαντήσω , αλλα λόγο δουλειών δεν μπορούσα..pasmania@otenet.gr einai to email moy στείλτε μου για να σας απαντήσω οτι θέλετε...
 • , Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Ε-ΜΑΙΛ
  zygarina71@hotmail.com
 • , Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010
  ...διαβασα ολα σας τα σχολια για προκατ,νομιζω οτι εαν ειναι να ξοδεψω 800-1000 ευρω το τετρ για προκατ, τοτε γιατι να μην κανω συμβατικο κτηριο απο οπλισμενο μπετον αφου η τιμες ειναι ιδιες.
  Θα ηθελα τα σχολια σας,γιατι να μην το κρυψω εχω μπερδευτει,απο οτι εχω διαβασει στο site,και εαν ο Σωτηριος δεν βαριετε ας στηλει και σε εμενα τις πληροφοριες που εχει το e-mail μου ειναι
  blueseahl@hotmail.com
  Ευχαριστω.
 • , Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010
  έχω ένα οικόπεδο στην περιοχή Λεχαινά, παραλία Μυρσίνης 300 μέτρα από την θάλασσα το οποίο και πουλάω. Δεν είναι η περιοχή στο κτηματολόγιο, έχω ρίξει βάση μπετού υποδομή και θέλω να βάλω ένα σπίτι ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ έτοιμο. Χρειάζεται άδεια? για το ΠΡΟΚΑΤ? και αν ηλεκτροδοτείτε. etoimo. Πείτε μου παρακαλώ. Στείλτε στο email pantokeritis3@hotmail.com
 • , Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010
  ΣΩΤΗΡΗ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
 • , Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010
  Γειά σας. Μετά απο πολλή μελέτη του χώρου των προκατασκευασμένων έχω φθάσει στο εξής συμπέρασμα. Η τροχοβίλα είναι η καλύτερη στεγαστική λύση για την Ελλάδα απο όλες τις απόψεις. Με μία διαφορά. Να είναι κορυφαίας μάρκας. Ο ευρωπαικές εταιρείες κατασκευής τροχοβιλών είναι παγκόσμιας κλάσης με τρομερές μονώσεις και πολυτελές εσωτερικό με άριστα οικολογικά υλικά. Είναι κορυφαία στεγαστική λύση, πολύ γρήγορη και πανεύκολη. Μιά τροχοβίλα 30τ.μ κορυφαίας ευρωπαικής μάρκας υπερ πολυτελείας κοστίζει γύρω στα 35000€. Δηλαδή με 35 τελείωσες και μπαίνεις μέσα. Χρειάζονται άδεια οικοδομής απαραιτήτως. Ζυγίζουν γύρω στους 4-5 τόνους (30 τ.μ),δεν καταλαβαίνουν απο σεισμούς, και έχουν τρομερή μόνωση. Οποιος έχει μυαλό προχωράει σε αυτήν την λύση. Οποιος νομίζει ότι με 50-100000€ θα φτιάξει το σπίτι των ονείρων του τότε έχει πέσει σε παγίδα. Ενα σπίτι άριστο δεν κάνει κάτω απο 200-250000€. Τα άλλα είναι διάφορες πατέντες σπιτιών πολύ χαμηλής ποιότητας, φτηνά μέν αλλά χαμηλού επιπέδου και διαφόρων κατασκευαστών και έχουν ταλαιπωρία διότι δεν τους ξέρεις. Η τροχοβίλα είναι μία έτοιμο προιόν και ξέρεις τι παίρνεις και προ πάντων σήμερα το αγόρασες αυριο το έχεις.
 • , Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010
  Μπορείτε να μου στείλετε και μένα ονόματα αξιόπιστων εταιρειών στην Ελλάδα που φτιάχνουν προκάτ? nasos_ef@yahoo.gr
 • , Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010
  thelw n kanw ena tetoio spiti k egw.zileuw poly otan ta vlepw !!poios mporei na mou t kanei dwro???i estw me 50euro/tm??thanx para poly!!!kales ekloges xaxaxaxaxaxa dwro gia tin psifo m!!!xaxaxaxxa swthikame twra...xaxaxax
 • , Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010
  Καλησπέρα,
  κι εγω ενδιαφέρομαι για προκατασκευασμένο σπίτι .Παρακαλώ εαν μπορειτε να μου στειλετε στο mail μου εταιρίες και site που θεωρείτε αξιόπιστες , elenanini@gmail.com.
  Ευχαριστω.
 • , Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010
  Ένα ΠΡΟΚΑΤ σπίτι με 3 δωμάτια δηλαδή 1 σαλονι(με κρεβάτι εκει μαζί), 1 κουζίνα και 1 μπάνιο πόσο ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?

  ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΣΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤ ?
 • , Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010
  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΚΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΙΑ ΤΡΟΧΟΒΙΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΟΥΝ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΕΣ.ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ.
 • , Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ SOTHRIOS ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ;
 • , Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010
  ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
  ΕΝΟΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ.ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ XELEXPO
  ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ "......" ΤΗΣ ...........
  ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΣΠΊΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80000 EURO ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΠΙΤΙ.ΑΝ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 80000,ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΚΗΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟΥΒΛΟ ΚΑΙ ΜΠΕΤΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ.ΠΧ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕ 80000 ΠΡΟΚΑΤ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΟ ΧΤΙΖΕΙΣ ΜΕ 160000.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΕ ΜΠΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΒΛΟ,ΚΛΑΣΣΙΚΑ.ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΝ
  ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ Η ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
  ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ?ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ/ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ?
  ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 • , Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
  Ειμαι κατασκευαστης προκατασκευασμενων. Εμεις μπορουμε και τα κατασκευαζουμε στον χωρο σας με χρονο παραδοσης 2 μηνων.Οι κατασκευες μας γινονται απο μεταλλικο σκελετο με τελειες ηχομονοσεις και θερμομονωσεις και την μεγαλυτερη αντισεισμικοτητα που μπορει να εχει ενα κτηριο.Η τιμη αυτων ανερχεται απο 600-1000 ευρω το τ.μ αναλογως με τις απαιτησεις του πελατη.Οι κατασκευες μας εχουν απεριοριστες εγγυησεις ΓΡΑΠΤΩΣ. Τηλ....
 • , Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
  Καλησπερα σας...Ενδιαφερομαι για σπιτι προκατ και εγω μιας και εχω διαβασει οτι εχουν αρκετα πλεονεκτηματα....Σιγουρα στις εποχες που ζουμε πλεον πρεπει να τα προσεχουμε ολα...Το θεμα παραλαβης σε συντομο χρονικο διαστημα και η οικονομια στο πετρελαιο ειναι τα κυριοτερα που με απασχολουν και απο αυτα που εχω διαβασει με εχουν καλυψει απολυτα...Γνωριζει ομως καποιος να μας πει εαν τα συγκεκριμενα σπιτι εχουν καποια επιδοτηση απο καποιο οργανισμο η εαν απο τα καινουργια τα προγραματα με τα φωτοβολταικα ισχυουν και στα προκατ σπιτια?Εχω δικο μου οικοπεδο 750 μετρων...

  Ευχαριστω πολυ...
 • , Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
  ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΙΚΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΚΑΤ 120ΤΜ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΚΑΤ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΤΟ e-mail ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ lakiskleio@gmail.com ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..
 • , Κυριακή 22 Αυγούστου 2010
  Έχω ακούσει ότι το συμβατικό σπίτι είναι καλύτερο,(από ένα προκατασκευασμένο με μπετόν) γιατί έχει τοίχους με τούβλα και "αναπνέει" καλύτερα, δηλαδή έχει καλύτερη μόνωση και είναι πιό οικολογικό. Μπορεί κάποιος ειδήμων να μας πληροφορήσει αν αυτό ισχύει ;

Xρήσιμα: 

Υπηρεσίες για το σπίτι: 

Μόλις ανέβηκαν: 

https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/login/check
https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/view/menu
https://www.spitogatos.gr/mySpitogatos/service/view/login
Παρακαλώ περιμένετε...