Μισθωτήριο

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

OA_show("150");

Τον συμβόλαιο του σπιτιού μου λήγει σε 8 μήνες, όμως θέλω να φύγω τώρα. Μπορώ;

Έλενα


Ενοικιάσεις σπιτιών Αθήνα | Ενοικίαση κατοικιών Θεσσαλονίκη | Ενοικιάσεις σπιτιών Κρήτη | Ενοικιάσεις σπιτιών Κύπρος

OA_show("151");

Γράψε το σχόλιό σου.

 • Το όνομα σου:

 • Το σχόλιο σου:

 • Kωδικός ασφαλείας:

  Refresh Captcha
 • , Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012
  Καλησπέρα!έχω ένα διαμέρισμα και πριν από δύο χρόνια σχεδόν το νοίκιασα σε μια κυρία. Καθώς το συμβόλαιο της τελείωνε,με ειδοποίησε λίγο πριν την λήξη του να κάνουμε καινούρια ανανέωση, εγώ δεν δέχτηκα όμως γιατί χρειάζομαι το σπίτι για ιδιοκατοίκηση, από τότε που το άκουσε αυτό ένα μηνά δεν μου πλήρωσε το ενοίκιο και υπέθεσα ότι κρατάει την εγγύηση γιατί είναι να φύγει. Από τότε κάνει μονή της μειώσεις στο ενοίκιο χωρίς να με ειδοποιεί και να τις δικαιολογεί για το που έχουν πάει αυτά τα χρήματα... προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί της και με αγνοεί παντελώς. Είναι δύσκολο κιόλας γιατί μένω σε επαρχία και λόγω εργασίας δεν μπορώ να πάω εγώ η ιδία. Έχουν περάσει μήνες από την λήξη του συμβολαίου εκείνη ωστόσο καταθέτει κανονικά το ενοίκιο στην ώρα του με λίγη μικρή μείωση πάντα από το κανονικό. Θέλω να φύγει από το σπίτι εκτός ότι δεν είναι καθόλου συνεννοήσιμη αυτά τα δυο χρόνια(το μόνο θετικό ήταν ότι είχα το ενοίκιο στην ώρα του) το χρειάζομαι όπως προανέφερα και παραπάνω. Τώρα τι μπορώ να κάνω;Ο νόμος είναι με το μέρος μου;Η θα με βγάλουν ότι φοροδιαφεύγω τόσο καιρό;Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
 • , Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012
  Άφού το συμβόλαιο έχει πλέον λήξει και δεν υπογράψατε άλλο και εφόσον εσύ δε θέλεις άλλο τη συνέχιση της μίσθωσης έχεις κάθε δικαίωμα να καταγγείλεις τη μίσθωση(έξωση δηλαδή)και να ζητήσεις να εγκατασταθείς στο διαμέρισμά σου! Το άρθρο 601ΑΚ εφόσον σου παρακρατεί το διαμέρισμα και δεν σου το δίνει, δικαιούσαι αποζημίωση το ύψος του μισθώματος(και άρα απο τη στιγμή που σου το δίνει μεν,αλλά μειωμένο,έχεις δικαίωμα αποζημίωσης τη διαφορά του)και οποιαδήποτε άλλη ζημία σου εξαιτίας του οτι δε σου δίνει το διαμέρισμα στη λήξη του συμβολαίου!!! Κάνε της έξωση και απαίτησε ολόκληρο το συμφωνημένο μίσθωμα για όσο καιρό σου παρακράτησε το διαμέρισμα!
 • , Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012
  Χρυσοθέμη σ ευχαριστώ πάρααααα πολύ !!! Δεν φαντάζεσαι πόσο μου αναπτέρωσες το ηθικό; Εγώ περίμενα να ακούσω άλλα... Σε λίγο καιρό ξεκινάω διαδικαστικά, αφού δεν είδα αποτέλεσμα μέχρι τώρα είναι η μόνη λύση. Και πάλι σε υπερευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου !
 • , Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012
  Βρίσκομαι σε απόγνωση! Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος και συνάμα περιεκτικός μπορώ για να μη σας κουράσω. Νοικιάζω εδώ και ένα σχεδόν χρόνο ένα σπίτι. Αφού συμφώνησα στο ενοίκιο ( με τα χίλια ζόρια, που λένε ) ο ιδιοκτήτης με ενημέρωσε ότι δεν θα μου κάνει συμβόλαιο και ότι η απόδειξη δεν θα είναι σε ολόκληρο το ποσό, αλλά αρκετά μικρότερης αξίας. Δεδομένων των συνθηκών αναγκάστηκα και συμφώνησα! Μέγα λάθος θα μου πείτε, αλλά οι ρημάδες οι συνθήκες βλέπετε... Φορολογικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα, αλλά το θέμα είναι ότι με τον μισθό μου πλέον δεν μπορώ να ανταπεξέλθω! Ο σπιτονοικοκύρης δε ανένδοτος να το κατεβάσει, όσο ευγενικά και αν τον παρακάλεσα, δεδομένου ότι επωφελείται ο ίδιος της χαμηλότερης απόδειξης... Είναι νόμιμο να μην έχω συμβόλαιο ενώ το έχω απαιτήσει; Μετά από μήνες ενοικίασης μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό το θέμα; Όσων αφορά τις αποδείξεις... Μπορώ με κάποιο τρόπο να αποδείξω ότι δεν λαμβάνω το σωστό αντίτιμο και να τον πιέσω να ρίξει το ενοίκιο; Αν του δώσω ενοίκιο όσο και η απόδειξη που μου αποδίδει, σκέφτομαι ότι θα προφασιστεί την ιδιοκατοίκιση για να μου κάνει έξωση, αν και ο ίδιος μένει ακριβώς από κάτω! Ίσως για την κόρη του. Μπορεί; Έχω πελαγώσει, δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχει έλλειψη αξιοπρεπών κατοικιών! Έχοντας άγνοια του τι ισχύει και του τι όχι, έχω 3 επιλογές: ή μένω, πληρώνω κανονικά και με εκμεταλλεύεται ή του ρίχνω το ενοίκιο από μόνος 50 ευρώ με κίνδυνο να με διώξει ή φεύγω από μόνος προς αναζήτηση καινούριας κατοικίας... στην οποία για να μπω θα πρέπει να πληρώσω μεταφορική-εγγύηση ενοικίου-τρέχον ενοίκιο-εγγύηση ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ- μεταφορά τηλεφώνου κλπ κλπ. Δηλαδή όλα μαζί πολλά-πολλά ευρώ... Θα σας παρακαλούσα να με διαφωτίσετε για να μπορέσω να βάλω μια σειρά στα πράγματα... Ευχαριστώ. Ευελπιστώ σε γρήγορη απάντηση!!!
 • , Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012
  καλησπερα, είχα νοικιάσει ένα σπίτι στο οποίο έδινα 320 ευρώ (τα 20 για το νερό καθε μήνα). ειχα δωσει ενα ενοίκιο μπροστά. το τελευταιο μήνα που έκατσα μου ζητάει να τον πληρώσω ενώ εκεινός δε μου έκοβε απόδειξη.Πρέπει να του δωσω το τελευταϊο ενοικιο?
 • , Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012
  Γειά σας! θα ήθελ να σας ρωτήσω (αν ξέρετε βέβαια να μου πέιτε) πόσο περίπου κοστίζει ένα εξώδικο κατοικίας... δηλαδή πόσα λεφτά παίρνει στο περίπου ένας δικηγόρος? ευχαριστώ για το χρόνο σας!
 • , Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012
  ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΤΟ ΝΟΙΚΙΑΣΑ ΓΙΑ 15 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥ .Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΛΕΙΞΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ .Ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΝΟΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ .ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ. ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΟΙΚΗΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΟΥ ΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ .ΕΓΩ ΜΟΛΙΣ ΕΛΕΙΞΕ Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑΞΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΣΗΜΕΙΩΤΕΩΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΗ .ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΩ ΕΠΡΑΞΑ ΣΩΣΤΑ Η ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?
 • , Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012
  Δεν έχω ξανανοικιάσει σπίτι,παρά μόνο σαν φοιτητής και τότε ασχολήθηκε αποκλειστικά ο πατέρας μου.Επειδή ακόμη δουλειά δεν έχω(αν και λεφτά για το ενοίκιο,μέχρι να βρω τουλάχιστον δουλειά έχω,κι επειδή αν συνεχίσω να μένω στο πατρικό μου τελικά δεν θα χρειαστεί να νοικιάσω αφού θα καταλήξω σε ψυχιατρική πτέρυγα,πείτε μου... 1)Εκτός από ΑΦΜ και ένα ποσό για εγγύηση χρειάζομαι κάτι άλλο? 2)Πρέπει οπωσδήποτε να μείνω σε ένα σπίτι 3 χρόνια,δεν μπορώ να συμφωνήσω για ένα χρόνο καταρχήν? Αυτά και ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 • , Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012
  καλησπέρα μένω 10 χρόνια στο σπίτι εδώ κ δυο χρόνια το συμβόλαιο έχει λήξει κ δεν έχουμε κάνει αναναίωση.Βρήκα άλλο σπίτι και θα φύγω δεν έχω ενημερώσει τον ιδιοκτήτη ακόμα. Υπάρχει κάποιο νομικό κόλλημα? Επιπλέον μπορεί να μου κρατήσει την εγγύηση για το βάψιμο στουσ τοίχουσ? (ένα δωματιο το έχω βάψει μοβ). Έχω βάλει και ντουλάπι στο μπάνιο καθώς δεν είχε παρά ένα σκουριασμένο καθρέφτη. Τι γίνεται με την εγγύηση? Πρέπει να την κρατήσει? Σας παρακαλώ απαντήστε μου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 • , Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012
  Athanasios, Πραγματικά είναι δύσκολη η θέση σου! Όσον αφορά το συμβόλαιο,όποιος νοικιάζει σπίτι και μέσα σε 30 ημέρες απο την συμφωνία δεν καταθέσει στη Δ.Ο.Υ. επικυρωμένο αντίγραφο του μσθωτηρίου έχει κυρώσεις!Επίσης αφού δηλώνει λιγότερα λεφτά απ οσα παίρνει τότε,επίσης,φοροδιαφεύγει!Όσο για τη μείωση που λες,ακόμα κι αν δε μπορείς άλλο το συγκεκριμένο ενοίκιο,μπορεί και ο άλλος να ισχυριστεί οτι ούτε αυτός μπορεί με λιγότερο ενοίκιο! Ωστόσο,είσαι σε δύσκολη θέση οικονομικά και υποχρεούται τουλάχιστον να σου επιστρέψει την εγγύηση!Φύγε μακριά να γλιτώσεις και τράβα του και μια καταγγελία έτσι για να πάρεις και λίγο το αίμα σου πίσω!!!
 • , Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012
  MARCH, Εφόσον το συμβόλαιο έχει λήξει φεύγεις όποτε θες εσύ! Όμως θα πρέπει να ενημερώσσεις και τον ιδιοκτήτη σου να βάλει κι αυτός ενοικιαστήριο,να κοιτάξει εν ολίγοις τί θα κάνει! Τώρα,εφόσον ήσουν εντάξει με τις υποχρεώσεις σου, κανονικά την εγγύηση οφείλει να σου την επιστρέψει ή να μείνεις άλλον έναν μήνα μέσα χωρίς να πληρώσεις για να την "κλείσετε".Η αλλοίωση στο χρώμα των τοίχων απο τον καιρό έγκειται στη συμφωνημένη χρήση και δεν το επωμίζεσαι εσύ (!ΠΡΟΣΟΧΗ!--> ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΑΨΕΙΣ,ΤΟΤΕ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΨΕΙΣ!!!).
 • , Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012
  Καλησπέρα. Εχω νοικιασει ενα διαμερισμα απο 6/2010 με ενοικιο 500 ευρω και 2 ενοικια εγγγυηση. Τον Απριλιο εγινε αναπροσαρμογη προς τα κατω,430 ευρω.Απο τον Μαϊο εμεινα ανεργος και αποφασισα να μετακομισω στο πατρικο μου,εκτος Αθηνων.Η ιδιοκτητρια(δικηγορος) αρνειται να μου επιστρεψει την εγγυηση,λεγοντας μου οτι πρεπει να της δωσω ολα τα ενοικια μεχρι τη ληξη του συμβολαιου(6/2013),παρολο που εχει βρει ηδη ενοικιαστη...Τι μπορω να κανω?
 • , Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012
  Καλησπερα! Εχω νοικιασει ενα σπιτι και ο διαχειριστης ζηταει κοινοχρηστα χωρις να αναρτησει τις αποδειξεις παροχης υπηρεσιων. Γραφει απλα σε ενα χαρτι τι χρωσταει ο καθενας. Οφειλω εγω να πληρωνω χωρις να εχω ιδεα τι πληρωνω και χωρις να παιρνω νομιμη αποδειξη? Αν σταματησω να πληρωνω θα εχω επιπτωσεις? Ευχαριστω.
 • , Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012
  Καλησπέρα, χρειάζομαι απεγνωσμένα τη βοήθειά σας! Με τον σύζυγό μου έχουμε ένα νεόκτιστο κατάστημα, το οποίο και έχουμε νοικιασμένο εδώ και πέντε χρόνια.Πρίν δυο χρόνια, τους είχαμε κάνει και μείωση ενοικίου, σχεδόν το ένα τρίτο! Το συμβόλαιο έληξε τον Ιούνιο και οι ενοικιαστές μας, αποφάσισαν να μην το ανανεώσουν αλλά να πάνε σ΄ενα μικρότερο και πιο οικονομικό οίκημα. Ζήτησαν λοιπόν, να μην τους δοθούν οι εγγυήσεις σε μετρητά, αλλά να κάτσουν μέσα και να συμψηφίσουν το ποσό. Ο σύζυγός μου δέχτηκε με την προυπόθεση οτι δεν θα άφηναν κάποια ζημιά, ή κάτι απλήρωτο...Εκεί άρχισε το πρόβλημα. Ξήλωσαν από μέσα τις γυψοσανίδες που είχαν βάλει, χωρίς να επιδιωρθώσουν τους τοίχους, άφησαν τρύπες από τα κλιματιστικά και κάνοντας τη μετακόμιση, έσπασαν την υδροροή! Σήμερα διαπιστώσαμε οτι έχουν κλέψει όλες τις πρίζες από το κατάστημα, και μάλιστα ήταν πανάκριβες, και δεν παραδίδουν όλα τα κλειδιά, παρα μόνο ένα, λέγοντας ότι τα υπόλοιπα χάθηκαν! Το οίκημα είναι πλέον οικοδομή! Αρνούνται να επιδιορθώσουν οτιδήποτε και δεν ξέρουμε τί να κάνουμε!!! Σας παρακαλώ ελπίζω σε μια άμεση απάντησή σας!- Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας
 • , Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012
  Καλημέρα Έχω υπογράψει τον 8ο 2012 συμβόλαιο συνολικής διάρκειας 2 ετών και ξαφνικά μου λέει ο διοκτήτης οτι θέλει να το πουλήσει το Διαμέρισμα και οτι θέλει να έρχεται με υποψήφιους αγοραστές να το βλέπουν.(Έχει αυτό το δικαίωμα?)και δεύτερον μπορεί ο νέος ιδιοκτήτης εάν το αγοράσει να απαιτήσει να φύγω πρίν την λήξη του συμβολαίου μου??
 • , Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012
  Καλησπερα.εχω νοικιασει απο το μαιο και για 2 χρονια με το συμβολαιο να γραφει κατα 100ε λιγοτερο απο αυτα που του δινω παντα στο χερι.θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να του ζητησω μειωση δεδομενου με το καινουργιο χρονο θα εχω μειωση στο μισθο λογω περικοπων και δεν θα τα βγαζω περα και αυτο το σπιτι με βολευει αρκετα.Ευχαριστω εκ των προτερων.
 • , Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012
  Αγορασα ένα ακίνητο καταστημα και ηταν και είναι νοικιασμενο,εγω τώρα θέλω να τον διωξω για ιδιωτική μου χρηση,το συμβόλαιο του λήγει σε 3 Χρόνια!.με πληρώνει κανονικα!.αλλα το συμφωνητικό που είχε κανει έγραφε Ότι το νοικιάζει ο πατέρας του! Γιατί αυτος το άνοιγε.τωρα όμως το Μαγαζι το λειτουργεί και είναι στο Ονομα του γιου του!! Τι να κάνω για να τον βγάλω το γρηγορότερο!!!
 • , Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012
  Μετα το γαμο με τη γυναικα μου κατασκευασαμε δυο καταστηματα σε οικοπεδο δικο τηs .Μπορουμε να τα ενοικιασουμε και οι δυο συζηγοι μαζι σε καποιον ενοικιαστη,ωστε να μοιραστουμε το εισοδημα απο τα ενοικια
 • , Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012
  Καλησπερα, αυτο το χρονο με φιλοξενησε ενας οικογενειακος φιλος μαζι με τα πραγματα μου για 12μερες. Εφυγα να δουλεψω σε νησι και τωρα που γυρισα μου ζηταει 1000 ευρω να μου επιστρεψει τα πραγματα μου. Συμβολαιο δεν ειχα, τιποτα τετοιο, τι μπορω να κανω?
 • , Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012
  Γεια σας, εχω ενα διαμερισμα σε μια τριοροφη πολυκατοικια το οποιο νοικιαζω σε μια κυρια η οποια εχει 2 σκυλους.. οι δυο ενοικοι των απο πανω διαμερισματων εχουν κανει επαναλειμενως παραπονα για τις μυρωδιες απο τα περιτωματα των σκυλων στον ακαλυπτο κοινοχρηστο χωρο κ επειδη γαυγιζουν συνεχως .. τις εχω κανει κ εγω παρατηρηση. μπορω να της κανω εξωση? (μενει ενα χρονο στο σπιτι) ευχαριστω!
 • , Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012
  ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΧΩ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ (ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ 3) ΑΠΟΦΑΣΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ. ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΡΙΑ.. ΜΙΛΗΣΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ Κ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΩΣ ΑΠΟΖΥΜΙΩΣΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1700 ΕΥΡΩ! ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ Κ ΞΑΝΑΜΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Κ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ 5000! (ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΩΣΩ) ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ? ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΝΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ 2 ΣΚΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Κ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ Κ ΣΕ ΜΕΝΑ Κ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΤΩΜΑΤΩΝ Κ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ Κ ΤΗΣ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ,ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ (ΝΟΜΙΜΗ Η ΜΗ) ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΟΝ!
 • , Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012
  Καλησπερα. Νοικιαζω, μαζι με το αγορι μου, ενα διαμερισμα για δυο χρονια απο τον Μαιο 2012. Δυστυχως προσφατα εμεινα ανεργη και εχουμε μονο το μισθο του αγοριου μου για να καλυψουμε τις βασικες αναγκες και παλι δεν τις καλυπτουμε. Ζητησα μειωση απο τον ιδιοκτητη και δεν νομιζω να συμφωνησει. Ειναι πολυ αρνητικη η σταση του. Εχω το δικαιωμα να λυσω το συμβολαιο εφοσον δεν θα εχω να τον πληρωσω??? Σας παρακαλω βοηθηστε με...
 • , Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012
  μου απομενουν 5 μηνες ενοικιων....μου διαρρηξανε το σπιτι και πηραν προσωπικα ειδη...εφυγα και ο ιδικτητης θελει να με παει δικαστικως...εγω εφυγα γιατι ειχε βγαλει υγρασια απο το απο πανω διαμερισμα και δεν ενδιαφερθηκε καθολου...του ειπα να βαλουμε πορτα ασφαλειας και τιποτα...πως μπορω να καταγγειλω τη συμβαση;;;η απλα με παει δικαστικως και τα λεμε τοτε;;;
 • , Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012
  ο ιδιοκτήτης μου μπαίνει στο σπίτι μου όταν εγώ λείπω. Τι κάνω παρά τη σύσταση που του έκανα?
 • , Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012
  Χρονια πολλα παιδια. Μερικες πληροφοριες θα ηθελα και εγω γιατι δυστηχως στις εφοριες παιρνω ολο διαφορετικες απαντησεις. Νοικιαζει η φιλη μου ενα σπιτι εδω και 2,5 χρονια. Το τελευταιο διμηνο πηγα και εγω εκει ωστε να μοιρασουμε το ενοικιο και θελω να κανω τροποποιηση του συμβολαιου ωστε να φαινεται και το ονομα μου. Καμια αλλη μεταβολη ουτε στο χρονο εκμισθωσης,ουτε στο ποσο του ενοικιου. Υπαρχει ειδικη φορμα που καταθετω για αυτη την τροποποιηση και αν ναι ποια? Σε μια εφορια, μου ειπαν οτι δεχονται να συμπληρωσω στο υπαρχον συμβολαιο, μια νεα παραγραφος με το χερι και να καταθεσω αυτο. Ειναι λογικο αυτο? Δευτερον,μπορω στην τροποποιηση να γραψω οτι μενω εκει απο Οκτωβριο και ας το καταθετω Ιανουαριο? Πρεπει να φαινεται αυτο, γιατι παιρνω το επιδομα φοιτητικης στεγασης. Τριτον,υπαρχει διχογνωμια αν ειναι απαραιτητο το ενεργειακο πιστοποιητικο. Το σπιτι ειναι 55 τ.μ και αλλοι λενε οτι η τροποποιηση/προσθεση ονοματος, δεν ειναι νεο μισθωτηριο ενω ακουω αλλους και ειδικα ενεργειακους επιθεωρητες να λενε οτι πιανεται ως νεο συμβολαιο και αρα θελει ενεργειακο πιστοποιητικο. Απο οτι καταλαβα, εναποκειται στην κριση καθε υπαλληλου εφοριας κατι το οποιο ειναι τρελο. Ελπιζω να μης σας κουρασα. Οποιος γνωριζει υπευθυνα,ας με διαφωτισει. Ευχαριστω και καλη χρονια.
 • , Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012
  @ Kostas

  αλλάζεις κλειδαρία. Τον ενημερώνεις και την αλλάζεις (με δική σου επιβάρυνση όμως).
  Καλό είναι να κρατήσεις την παλιά για να την ξαναβάλεις στη θέση της όταν φύγεις απο το σπίτι.
 • , Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013
  ΓΕΙΑ ΣΑΣ Κ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!ΝΟΙΚΙΑΖΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Κ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Η ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ!(ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ)ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ-ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ!!!!!ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Κ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ?
 • , Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013
  κι εμενα μου ηρθε απο την εφορια να πληρωσω χαρατσι. Για σπιτι που νοικιασα για 1 μηνα το 2011!
 • , Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013
  Γεια σας . Είμαι ενοικίαστης απο 1 /1 /13 σε μια νεοδμητη μεζονέτα στον Αλιμο. Εχει φτάσει 8 Ιανουάριος και ο ιδιοκτήτης δεν δέχεται να βάλει συνεργείο καθαρισμού αλλά το ενοίκιαζει έτσι λέει όπως του το έδωσε ο κατασκευαστής με σκουπίδια , σκόνη κλπ. Επίσης ρεύμα θα μπει στις 10 μετα απο παρακαλια μου στη Δεη γιατι καθυστέρησαν επίτηδες τα έγγραφα που χρειαζομουν για τη ΔΕΗ ( για να γλυτώσουν το χαράτσι του 2012) και έτσι δεν εχω μετακομίσει . Και τέλος δεν μου βάζουν πυροσβεστήρες, γραμματοκιβωτιο . Μπορώ να διεκδικήσω νομικά να μην πληρώσω ενοίκιο για τις 10 μέρες που δεν εχω ρεύμα λογω υπαιτιοτητας τους ? ( χαρτιά μου δωρσανε 22 δεκ ) Και να αφαίρεσω το κόστος συνεργείου καθαρισμού απο το ενοίκιο? ( 500 ε). Πληρώνω 1400 ε ενοίκιο με 6 μήνες εγγύηση !!!!!! (Και δεν ήθελαν ούτε αξεσουάρ μπανιου και φωτιστικά να μου βάλουν! )
 • , Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013
  Καλησπέρα, πιστεύω στη βοήθεια σας πολύ... έχω νοικιάσει ένα κατάστημα από τον Ιούλιο και έχω πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη διότι η γυναίκα του είναι τρελή μαζί με κόρη και μου έχουν κάνει ζημιές, όπως μου έχουν βάψει τα μεσάνυχτα το μαγαζί απ έξω, κατεβαίνει στην καφετέρια με την ρόμπα και μπαίνει μέσα στο μαγαζί και πολλά αλλά... Δε με αφήνουν να παίξω μουσική σε κάποιο πάρτυ σχολείου και να πάρω 5 δραχμές. Εγώ όμως είμαι κύριος απέναντι του και κάθε μήνα του δίνω 500€ + 18€ το χαρτόσημο. Μου είπε να βρω άλλο κατάστημα και να φύγω. Όμως εγώ εκεί έχω ρίζει 15000€, έχω φτιάξει μέχρι και 2 wc κανούριο ταβάνι, λάντζα και πολλά άλλα. Ναι μεν πολλά θα τα πάρω αφού φύγω αλλά το θέμα είναι πως μπορώ να διεκδικίσω αποζημίωση για όλα αυτά και να φύγω. Ευχαριστώ
 • , Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013
  ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!ΕΝΟΙΚΙΑΖΑ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΡΑΦΤΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ 1 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΜΗΝΑ. ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΜΗΝΑΣ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
 • , Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013
  Γεια σας, θα ήθελα να με βοηθήσετε σε ένα πρόβλημα που έχω. Νοικιάζω ένα διαμέρισμα σε έναν κύριο 2 μήνες τώρα, χωρίς ακόμα να έχουμε συμβόλαια αλλά του κόβω αποδείξεις κανονικά κάθε μήνα. Ενώ είχαμε συμφωνήσει απ την αρχή σε κάποια πράγματα (τρόπος πληρωμής, εγγύηση, κ.τ.λ.) τώρα μου τα γυρίζει και κάνει/απαιτεί πράγματα όπως ακριβώς τον συμφέρει μιλώντας αγενέστατα! Του έχω προτείνει να φύγει αφού δεν τα βρίσκουμε αλλά δεν θέλει. Τι να κάνω για να τον διώξω?
 • , Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013
  Εχω νοικιασει ενα μαγαζι που το ρευμα ειναι κομμενο.υπαρχει προηγουμενο υπολοιπο το οποιο θα το ξεπληρωσω αυριο κιολας.απο κει κ περα θελω να το φερω στο ονομα μου.τι χαρτια χρειαζονται κ ποσος καιρος θα χρειαστει για επανασυνδεση του ρευματος;
 • , Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013
  Καλησπερα. Νοικιαζουμε ενα σπιτι οπου το μισθωμα ληγει 2 φεβρουαριου,αλλα λογω υγρασιας-μουχλας (το βαψαμε τον αυγουστο ολο!)επειδη ειναι στο τελευταιο οροφο και η ιδιοκτητρια ενω το ηξερε και ελεγε θα εκανε την ταρατσα το καλοκαιρι την εκανε τελος νοεμβριου, αποφασισαμε να μετακομισουμε ενω ειχαμε πληρωσει τον ιανουαριο. Η εγγυηση που ειχαμε δωσει ειναι 400 ευρω. Μολις ενημερωσαμε(8 ιανουαριου) την ιδιοκτητρια οτι θα φυγουμε, ηρθε και εκανε ελεγχο στο σπιτι, και ειπε οτι οι μπαλκονοπορτες δεν κλεινουν καλα (εννοει τελεια, σαν καινουργια) και θα εφερνε μαστορα να τις ελεγξει, οπως και εγινε. Ο μαστορας ειπε οτι θελουν ρεγουλαρισμα, και γι αυτο θελει 100 ευρω (4 μπαλκονοπορτες αλουμινιου). Ειμαστε σιγουροι οτι θελει με καθε ειδους προφαση (προχθες μας συναντησε στο δρομο και μας ανεφερε αν το κουδουνι πανω διπλα στην πορτα δουλευει, αν οχι να φερει μαστορα, το οποιο κουδουνι εξ αρχης απλα ακουγοταν χαμηλα, και δεν το εχουμε προσωπικα χρησιμοποιησει στο ελαχιστο!!) να μας κρατησει την εγγυηση για τις φθορες (οχι ζημιες!) του σπιτιου! Εχει το δικαιωμα αυτο?? Φυσικα το σπιτι το προσεχαμε και δεν εχει φθορες, περα απο τις μπαλκονοπορτες που κλεινουν, αλλα οχι "τελεια"... Μονο το νερο ειναι απο λογαριασμους στο ονομα της, αλλα μεχρι τελος δεκεμβρη το πληρωσαμε. Και εχει παρει περιπου 17000 ευρω 4 χρονια τωρα. Ενημερωστε μας παρακαλω τη συμβαινει με την εγγυηση! Πρεπει να κινηθουμε νομικα εναντιον της εαν αρνηθει να μας την επιστρεψει??? Η΄ εχει το δικαιωμα να την κρατησει?? Εμεις πως μπορουμε να αποδειξουμε οτι δεν υπαρχουν ζημιες-φθορες ωστε να ειμαστε καλυμενοι, με φωτογραφιες?? Ευχαριστω εκ των προτερων!
 • , Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013
  ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΟ ΜΙΣΘΟΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΕΟ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ
 • , Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013
  Καλησπέρα. Έχω νοικιάσει ενα σπίτι για πρώτη φορά και τώρα θέλω να κόψω απόδειξη είσπραξης ενοικίου. Μέσα οι αποδείξεις λένε κάτι για χαρτόσημο και συμπληρωματικό φόρο? Ξέρετε τι είναι αυτά γιατί δεν έχω ιδέα. Στο μισθωτήριο τα αναφέρει και λέει ότι τα πληρώνει ο μισθωτής, αλλά στα ποσοστά έχουν κενά. Μια βοήθεια παρακαλω, γιατί δεν θέλω να γράψω βλακείες στς αποδείξεις :)
 • , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013
  Θα ήθελα αν υπάρχει η δυνατότητα να με βοηθήσετε σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.Είμαι φοιτητρια και νοικιάζω ένα στούντιο εδω και 2 χρόνια. Φετος ανανεώσαμε το συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο εως τις 30 σεπτεμβρη. Η πόλη στην οποία μένω είναι μικρη και ιδανική για ποδήλατο το οποιο θα με βοηθήσει αρκετα στις καθημερινες μου μετακινησεις. Η ιδιοκτήτρια λοιπόν μου είπε οτι εαν θελω να φερω ποδηλατο να φυγω και απο το σπίτι επειδη την ενοχλει λέει στην είσοδο ενω υπαρχει αρκετος χωρος τοσο στην εισοδο οσο και ακάλυπτος. Μπορεί να με διώξει σε περιπτωση που το φερω; κι αν οχι μπορει του χρονου να απαιτησει να μην ανανεωσουμε το μισθωτηριο; θα σας ημουν ευγνωμων αν μου απαντουσατε..
 • , Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013
  καλησπερα εχουμε κανει συμβολαιο για 2 χρονια περασε ενας χρονος αλλα δεν μπορουμε να πληρωσουμε πλεον αυτο τ ποσο εννοειτε πως τους ειπαμε εαν μπορουν να τ κατεβασουν..τωρα ρωταω εγω με την σημερινη εποχη που ζουμε εγω ανεργη ο αντρας μου βγαζει πολυ λιγα δανιζομαστε να πληρωσουμε εχουμε κ 3 παιδια θελουμε να φυγουμε βασικα δεν θα νοικιασουμε αλλο σπιτι θα παμε να μεινουμε με τον πεθερο μου εαν μας πανε δικαστικος θα μπορεσουμε να την βγαλουμε καθαρη ..
 • , Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013
  Πόση είναι αμοιβή δικαστικού επιμελητή για έξωση Εξπρές Με εκτίμηση Σάκης sakis28@ath.forthnet.gr
 • , Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013
  ΕΡΩΤΗΣΗ: ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ όχι καινούργιο,εγγύηση (δόθηκε) 2 μηνιάτικα τα οποία παρακρατούνται και δεν επιστρέφονται αν φύγεις νωρίτερα απο 3 χρονια που λέει το συμβόλαιο(υπογράφηκε)Ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΟΜΩΣ φευγει τον πρώτο χρόνο και θέλει πίσω την εγγύηση ή τον συμψηφισμό, έχει το δικαίωμα?
 • , Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013
  Καλησπέρα, μένω στον τρίτο (και τελευταίο)όροφο μιας πολυκατοικίας ανεβάζω τον σκύλο μου (με επίβλεψη) για περίπου μία ώρα κάθε μέρα στην ταράτσα, η οπόια είναι περιφραγμένη με κάγκελα και έξω απο τα κάγκελα υπάρχουν οι θεμοσιφωνες της πολυκατοικίας. Δεν έχω δεί κανέναν πότε να χρησιμοποιεί αυτη την ταράτσα για κανέναν λόγο και απο τότε που είδαν τον σκύλο πάνω άρχισαν να κάνουν παράπονα οτι απαγορέυεται στους κοινόχρηστους χώρους(ταράτσα) και οτι δεν μπορουν να χρησιμοποιουν αυτοι την ταράτσα όσο είναι ο σκύλος πάνω και άλλες δικαιολογίες (οτι τον βλέπουν απο τον δρόμο και φοβούνται κ τέτοια!). Να σημειώσω οτι έιμαι πάντα μαζί με τον σκύλο όταν είναι στην ταράτσα και δεν εχω ακούσει κανέναν να θέλει να έρθει πάνω. Ο σκύλος είναι ήσυχος, δεν ενοχλέι ούτε με το γαβγισμά του, ούτε με ακαθαρσίες όυτε με ζημιές. Του αρέσει μόνο ο ήλιος και ξαπλώνει!!! Υπάρχει κάποιος νόμος που να το απαγορέυει αυτό όντως?
 • , Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013
  ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ, ΠΡΙΝ ΠΕΡΊΠΟΥ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΙΚΙΑΣΑ ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ. ΛΟΙΠΟΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕ 24 ΕΝΟΙΚΙΑ, ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΩ ΜΕ 24 ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ. ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΊΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΛΗΞΟΥΝ ΤΑ 12+4 ΕΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. ΛΟΠΟΝ, ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΒΑΨΩ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΠ ΕΞΩ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΑ? ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ 16 ΕΤΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΉ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΉΜΑΤΩΝ ΤΟΥ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 • , Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013
  Εαν κατσω 4 μερες παραπανω θα καταβαλω ολο το νοικι; ειχα ειδοποιησει πιο πριν, η εγγυση θα καταβληθει ολοκληρη για να βαφτει το σπιτι και εχει και 2 γρατζουνιες τι να κανω;
 • , Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013
  Καλησπερα,ειμαι ιδιοκτηρια ενος μαγαζιου και το νοικιαζω χρονια τωρα σε ενα ανοικιαστη. Μου ζητησε να κατεβασω το ενοικιο διοτι δεν μπορει να ανταπεξελθει. παρολο που ξερω οτι λεει ψεμματα εγω λογω καλη θελησης θα το κανω. Σε περιπτωση που στο μελλον δεν μου πληρωσει τα ενοικια εγω μπορω να κανω διαταγη αποδοσησ μισθιου? δεν εχω μισθωτηριο συμβολαιο εδω και πολλα χρονια αλλα και οι δυο μας δηλωναμε τα ποσα στην εφορια ολα αυτα τα χρονια. Θα επρεπε να κανω ενα μισθωτηριο καλυτερα η θα βρω ακρη και χωρις? ευχαριστω εκ των προτερων!
 • , Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013
  Γεια σας!ειμαι ιδιοκτήτρια μιας οικοδομής όπου μένω εγω κ αλλη μια οικογένεια! ειμαι επισης και διαχειριστρια αλλα εδω και μήνες δεν μου πληρώνουν τα κοινόχρηστα... Πετρελαιο δεν βάζουμε πια αλλα αναγκαζομαι να πληρώνω ολη την ΔΕΗ καθαρίστριες συντηρήσεις μονη μου! τι μπορω να κανω γι αυτο; αν δεν πληρώσω ουτε εγω την ΔΕΗ και κόψουν το ρεύμα ειναι νόμιμο;
 • , Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013
  Ξενοίκιασα, δεν πλήρωσα γιατί ο ιδιοκτήτης μου έσπασε τα νεύρα. Μπορεί να μου κάνει τίποτε?
 • , Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013
  καναμε συμβολαιο στις 14 του μηνα!! λογο βιασυνης να το πω δεν ειδαμε καποια ελλατωματα που εχει το σπιτι και υπογραψαμε το συμβολαιο!! το συμβολαιο το φτιαξεαμε απο 1 μαρτιου αλλα ο κυριος θελει να μου χρεωσει τα κοινοχρηστα του φεβρουαριου γυρω στα 80 ευρω επειδη του ειπα να κανουμε το συμβολαιο απο 1 μαρτη και οχι απο 14 φεβρουαριου!!εχει το δικαιωμα αυτο?? ασε που τις ζημιες δεν τις φτιαχνει.....
 • , Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013
  Καλή σας μέρα. Μένω σε ένα σπίτι 15,5 χρόνια. Το συμβόλαιο ήταν για δύο χρόνια κι έκτοτε δεν ανανεώθηκε ποτέ. Με τους ιδιοκτήτες δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα εκτός από κάποιες υγρασίες που έχει βγάλει το σπίτι. Αυτές εμφανίστηκαν πριν 8 χρόνια κι αν και τους το επισημαίναμε κατ επανάληψη ουδέποτε προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες. Να σημειώσω πως μένουν στον από πάνω όροφο κι έχουν οπτική επαφή με το σπίτι τους. Πριν 4 μέρες μου ζήτησαν φανερά στεναχωρημένοι να εγκαταλείψω το σπίτι γιατί το χρειάζεται το παιδί τους. Αυτο που θέλω να ρωτησώ είναι πόσο χρονικό διάστημα έχω για να ελευθερώσω το σπίτι και τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση που θέλουν να μου κρατήσουν την εγγύηση για τις υγρασίες. Πλην αυτού το σπίτι δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα εκτός από ένα φρεσκάρισμα που χρειάζεται. Ευχαριστώ.
 • , Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013
  γεια σας ! εγω και η κορη θελησαμε να αλλαξουνε την διευθυνση κατοικιας που εχουμε δηλωσει στο γυμνάσιό της για να παει σε διαφορετικο λυκειο. Σκεφτηκαμε λοιπον με συγγενεις ν κανουμε ενα μισθωτήριο. Ωστωσο υπηρξαν μερικα προβληματα και ζητω την βοήθειά σας. Αρχικα το σπίτι αυτό είναι δηλωμένο στην εφορία απο τον συγγενή μας ως ιδιοκατοίκηση. Γίνετε λοιπόν να πούμε ότι μας νοικιάζει μονο 2 δωμάτια ή δεν το δέχετε η εφορία αυτό ? Επίσης το μισθωτήριο πρέπει να γίνει σε συμβολαιογραφο ή πρέπει να είναι ιδιωτικό για να το θεωρήσει η εφορία ? Γίνεται δηλαδη να μας νοικιάσει 2 δωμάτια σε ενα σπιτι που ειναι δηλωμενο ως ιδιοκατοικηση και να το θεωρησει η εφορια ? με την δικαιολογια ας πουμε οτι βοηθαει η διαριθμηση του χωρου ή οτι χρειαζεται τα λεφτα απο την ενοικιαση ?
 • , Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013
  Νοικιάζω σπίτι 85τμ και πληρώνω 300€. Πλήρωνα 330€ και μου το κατέβασε, αλλά λόγω κρίσης είναι πάλι πολλά. Τι μπορώ να κάνω?

Xρήσιμα: 

Η οικογένεια του Spitogatos: 

Μόλις ανέβηκαν: 

http://www.spitogatos.gr/gr/mySpitogatos/service/login/check
http://www.spitogatos.gr/gr/mySpitogatos/service/view/menu
http://www.spitogatos.gr/gr/mySpitogatos/service/view/login
Παρακαλώ περιμένετε...