Μισθωτήριο

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

OA_show("150");

Τον συμβόλαιο του σπιτιού μου λήγει σε 8 μήνες, όμως θέλω να φύγω τώρα. Μπορώ;

Έλενα


Ενοικιάσεις σπιτιών Αθήνα | Ενοικίαση κατοικιών Θεσσαλονίκη | Ενοικιάσεις σπιτιών Κρήτη | Ενοικιάσεις σπιτιών Κύπρος

OA_show("151");

Γράψε το σχόλιό σου.

 • Το όνομα σου:

 • Το σχόλιο σου:

 • Kωδικός ασφαλείας:

  Refresh Captcha
 • , Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009
  Αγαπητή Έλενα,
  ο σπιτόγατος αυτό που κατάφερε να μάθει, όσον αφορά την ερώτησή σου, είναι πως θα πρέπει να κάνεις τα εξής δύο σημαντικά βήματα:
  1) να επικοινωνήσεις με τον ιδιόκτητη σου και να τον ενημερώσεις για την απόφασή σου να φύγεις
  2) να τον βοηθήσεις στην ανεύρεση νέου ενοικιαστή.
  Αν δε, του τον βρεις πρωτού αποχωρήσεις από το διαμέρισμα θα είναι ακόμα πιο Super!!!

  Έχε υπ'όψιν σου όμως πως ο ιδιοκτήτης σου έχει δικαίωμα να σου κρατήσει τις τυχόν εγγυήσεις που είχες δώσει αλλά και να διεκδικήσει τα ενοίκια που θα μεσολαβήσουν από την στιγμή που θα φύγεις από το διαμέρισμα μέχρι και την στιγμή που θα το νοικιάσει σε κάποιον άλλο.

  Στην μόνη περίπτωση που δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το να φύγεις νωρίτερα από την λήξη του συμβολαίου σου, είναι στην περίπτωση μετάθεσης εάν είσαι υπάλληλος του δημοσίου. Είσαι??

  Όποτε θυμήσου! ο μόνος ίσως τρόπος προκειμένου να φύγεις από το διαμέρισμα νωρίτερα και χωρίς να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη σου είναι με το να καλοπιάσεις τον ιδιοκτήτη σου.

  Φιλικά
  η ομάδα του www.spitogatos.gr

  Υ.Γ αν κάποιος από τους μεσίτες μας ξέρει κάτι παραπάνω ή διαφορετικό που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελενα ας την ενημερώσει από αυτό εδώ το forum.
 • , Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009
  πραγματικά αυτό ισχύει. το ίδιο συνέβη και σε μένα. αποφάσισα να φύγω νωρίτερα γιατί αγόρασα δικό μου σπίτι και ο ιδιοκτήτης μου έστειλε εξώδικο στο οποίο μου ζητούσε τα ενοίκια μέχρι να νοικιαστεί το σπίτι. μόνο όταν τον καλόπιασα και του ... κλάφτηκα λίγο κατάφερα να την γλίτώσω αφήνοντάς του όμως την εγγύηση που του είχα δώσει.
 • , Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009
  Ο ενοικιαστής οικίας (όχι επαγγελματικής στέγης) μπορεί οποτεδήποτε να εγκαταλείψει το μίσθιο (σπίτι) χωρίς ο ιδιοκτήτης να μπορεί να εγείρει ουδεμία οικονομική απαίτηση, εφόσον βέβαια δεν έχουν προκληθεί ζημιές στην κατοικία με υπαιτιότητα του ενοικιαστή. Σε περίπτωση σοβαρής ζημιάς στην κατοικία και όχι φθοράς απο την χρήση της ο ιδιοκτήτης μπορεί να απαιτήσει μέρος της εγγύησης ώς αποζημίωση. Εάν δεν υπάρχει ζημιά ο ενοικιαστής δεν οφείλει αποζημίωση, αντιθέτως του οφείλεται η επιστροφή της εγγύησης.
 • , Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009
  O μισθωτής μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση μισθώσεως οποτεδήποτε, εφόσον υπάρχει σοβαρος λόγος.Καμία οικονομική αξίωση δεν γεννάται εναντίον του, εφόσον αποδώσει το μίσθιο χωρίς ζημιές και κατα συνέπεια και το ποσό της εγγύησης θα πρέπει να επιστραφεί ακεραιο.
 • , Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009
  εγώ παιδιά ρώτησα σε δυό δικηγόρους και οι δύο μου είπαν ότι ο ιδιοκτήτης έχει το διακίωμα να ζητήσει τα ενοίκια μέχρι να συμπληρωθεί το χρονικό διάστημα που αναγράφεται στο μισθωτήριο. και οι δύο να έκαναν λάθος;
 • , Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009
  Ως Δικηγόρος απαντάω.
 • , Τετάρτη 15 Απριλίου 2009
  Παιδιά πριν λίγο καιρό αγόρασα και εγώ σπίτι και ενώ είχα "συμβόλαιο" (ιδιωτικό συμφωνιτικό) και εγγύηση ένα μηνιάτικο, τελικά αυτό το μηνιάτικο το κράτησε για τον τελευταίο μήνα δηλαδή τον Απρίλιο. Και το συμβόλαιο έληγε σε 1,5 χρόνο. Είμουν ήδη 1,5 χρόνο στο σπίτι.
 • , Σάββατο 9 Μαϊου 2009
  Σε περίπτωση αποχώρησης από το μισθιο 2 μήνες νωρίτερα από την λήξη του μισθωτηριου και έχοντας δώσει 2 ενοίκια σαν εγγύηση, και χωρις φθορά του μισθίου, πρέπει να του αφήσω την εγγύηση για το βάψιμο του μισθίου?
  Αφού έχει ενημερωθεί 2 μήνες πρίν τον πρόωρη απόχώρηση ο ιδιοκτήτης δεν μπορώ να κλείσω την εγγύηση με τους 2 μήνες που θα καθήσω ακόμα?
  ποίος ευθύνεται για το βάψιμο του μισθίου? (το μισθωτήριο που έχει γίνει είναι απλό του περιπτέρου)
 • , Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009
  Κι εγω θελω να κάνω μια ερώτηση..
  Αν γνωρίζει κάποιος υπεύθυνα να απαντήσει άμεσα θα το εκτιμούσα πολυ..
  Εχω κάνει συμβόλαιο για 2 χρόνια απο τον Ιούλιο του 2008, και θέλω τώρα να φύγω κυρίως για οικονομικούς λόγους, αλλα κι επειδή το σπίτι είχε κάποιες φθορές και με ξεγέλασε ο ιδιοκτήτης και έχει πολυ φασαρία..
  Καναμε το γνωστό συμφωνητικό που έχουνε τα μεσιτικά.. Πότε πρέπει να τον ειδοποιήσω και αν θα ειμαι υποχρεωμένη να πληρώσω τα υπόλοιπα ενοίκια μεχρι να κλεισω 2 χρόνια (του χρόνου δηλαδή)?
  Ευχαριστώ
 • , Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009
  ε οχι και να πληρωσεις ενοικια 2 ετων χωρις να μενεις στο σπιτι,δηλαδη ελεος.και για να μιλαμε με το τι πρακτικα συμβαινει στο 99% των περιπτωσεων αν του αφησεις την εγγυηση 1-2 μηνων κολοτουμπες θα κανει απο τη χαρα του
 • , Σάββατο 13 Ιουνίου 2009
  ΕΧΩ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ{ΙΑΤΡΕΙΟ} ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ.
  ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΛΗΞΕ ΦΡΟΝΤΙΣΑ
  ΝΑ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΚΑΤ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
  ΧΡΟΝΙΑ .ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΑΥΞΗΣΗ
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΦΥΓΩ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΧΩΡΟ.
  ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΤΣΙΣΩ ΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ{2 ΜΗΝΩΝ} ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ
  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝΟΙΚΙΟ..
  ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΕΓΚΑΙΡΑ;
 • , Κυριακή 14 Ιουνίου 2009
  Πρέπει να πληρώσεις τα ενοίκια. Η εγγύηση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενοίκιο. Την εγγύηση υποχρεούται να σου την επιστρέψει μετά τον έλεγχο του ακινήτου για ζημιές κτλ.
 • , Τρίτη 23 Ιουνίου 2009
  Μια βοηθεια παρακαλω...και ας μην με μπρεδεψετε (για καλο το λεω..:)) το συμβολαιο μου ληγει την 1η Αυγουστου του 2010...εγω ομως φευγω απο το ΣΠΙΤΙ την 1η Ιουλιου του 2009...υπαρχει περιπτωση να με τρεξει επειδη φευγω νωριτερα???
  Και κατι ακομη...οφειλω 2 ενοικια...Μαιου-Ιουνιου και επειδη εμεινα ανεργος θα κανω μια τυπικη κουβεντα με την ιδιοκτιτρια να τις τα δωσω μεχρι τελος του χρονου. Αν μου πει οχι και οτι τα θελει αμεσα...πιστευω οτι θα μου στειλει εξωδικο για αυτα τα 2 ενοικια ετσι??και αντε παμε σε δικη, αν ειμαι ανεργος και τοτε??

  Ευχαριστω πολυ, Παναγιωτης.
 • , Τρίτη 7 Ιουλίου 2009
  ξερει να μου πει καποιος ποια ειναι η νομιμη ετησια αυξηση του μισθωματος επαγγελματικης στεγης???
  αυξηση του μισθωματος βασει νομου γινεται μετα το δευτερο ετος της μισθωσης ή οοτε θελει ο ιδιοκτητης????
 • , Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ, Η ΝΟΜΙΜΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΕΙΝΑΙ 7% ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ. ΜΙΣΘΩΝΩ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΥΤΟ, ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΨΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΕΡΙΣΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ (ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η 2Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΩ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ), ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΟΣΟ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 • , Τρίτη 28 Ιουλίου 2009
  Καλημερα,

  Εχω να κανω μια ερωτηση , Μεσα στον μηνα νοικιασα ενα σπιτι, υπογραψα το συμβολαιο , εδωσα τα δυο ενοικια ως προκαταβολη. Για προσωπικους λογους αμεσα, την επομενη το πρωι που υπογραψα και ενω το μισθωτηριο αναφερει οτι το μισθιο ξεκιναει απο τον Αυγουστο, ζητησα την ακυρωση του συμβολαιου. Κατα την υπογραφη δεν παρελαβα κλειδια και μεχρι και τωρα. Ποιες ειναι οι τυχον συνεπειες και πως προστατευομαι απο τον νομο

  Σας ευχαριστω
 • , Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009
  ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΟΚΤΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ... ΛΟΓΩ ΕΠΟΧΩΝ ΔΥΣΚΟΛΕΙΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΚΤΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΑΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ... ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΗΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΤΗ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ.. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΩ???? ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 • , Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
  ΦΙΛΕ ΤΑΣΟ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ 'Η ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΟΚΤΑΕΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΥΠΕΓΡΑΦΕΣ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ. ΑΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΛΗΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΔΩΣΕΣ 'Η ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ, ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩΣΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ! ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΛΗΤΗΡΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!
 • , Τρίτη 18 Αυγούστου 2009
  ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΖΩ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΣΩΣΩ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΕΧΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΛΗΓΕΙ 1/9/2009.ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟ ΠΟΤΕ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ. ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ; ΑΝ ΝΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΕΥΕΙ ΑΝ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΓΟΥΝ ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΚΙΑΣΩ; ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥς ΖΗΤΗΣΩ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΝ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ 600 ΕΥΡΩ; ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙ ΓΡΑΠΤΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ 2 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΩ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕς.
 • , Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009
  έχω νοικιάσει εδώ και 10 μέρες περίπου ένα διαμέρισμα επιπλωμένο. έχω δώσει 2 εγγυήσεις και το τρέχων ενοίκο. για τα ποσά που πήρε η σπιτονοικυρά μου, έγραψε σε ένα φύλλο χαρτί Α4 ότι πήρε από εμένα το συγκεκριμένο ποσό για την ενοικίαση του διαμερίσματος. το διαμέρισμα μεγάλο μεν άθλιο δε...θέλει ΠΟΛΥ καθάρισμα. τη μέρα που πήρε τις εγγυήσεις μου είπε ότι από δικό της λάθος ο φούρνος της κουζίνας δεν δουλεύει και δεν επισκευάζεται. επίσης η TV είναι έτοιμη να μας αφήσει χρόνους (και αν συνεχίσω να βλέπω θα με αφήσουν και τα μάτια μου από τα πολλά παράσιτα που βλέπουν). η μπαλκονόπορτα κλείνει αλλά δεν κλειδώνει. η πόρτα του διαμερίσματος άνοιγε ακόμα και με ένα απλό σπρώξιμο και έπειτα από πολλές αντιρρήσεις που μου έφεραν κατάφερα να μου την αλλάξουν και να μου δώσουν 2 κλειδιά. ο πάγκος της κουζίνας έχει 2 τρύπες από ποντικάκια αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί υπέθεσα ότι αφού είχανε γίνει πριν από μένα θα έχει λυθεί το πρόβλημα. το σπίτι ήταν μέσα στη βρωμιά...δεν έχω λόγια να περιγράψω την κατάσταση της κουζίνας (τη μπανιέρα την έτριψα 3 φορές για να δω ότι τελικα είναι άσπρη και όχι γκρι). Πρίν λίγες μέρες είδα ένα μωρό ποντικάκι και αφού συνήλθα από το σοκ (είμαι πολύ φοβιτσιάρα) άρχισα να αναρωτιέμαι που να είναι οι γονείς του. προχθές το βράδυ είδα στο ντουλάπι το φαγωμένο απο μέσα της κουζίνας περιττώματα. κάλεσα την σπιτονοικοκυρά και της το είπα και άρχισε να φωνάζει και να μου λέει ότι ποτέ δεν είχανε ποντίκια και ότι μάλλον το έφερα εγώ με το σάκο από το άλλο σπίτι που έμενα (καμμία διάθεση να βοηθήσουν). επίσης μου είπε οτι αν κάποιος της πει ότι το σπίτι της έχει ποντίκια θα του πει να φύγει!
  Να σας πω ότι τα προβλήματα: μπαλκονόπορτα, ποντίκια, άνοιγμα πόρτας, tv τα ανακάλυψα αφού είχα δώσει τα χρήματα και άρχισα να μένω.
  Θέλω να φύγω από το σπίτι και να της πω να μου επιστρέψει τις 2 εγγυήσεις. το τρέχων ενοίκο ας το κρατήσει ολόκληρο για το διάστημα που έμεινα, τη ΔΕΗ και την ύδρευση.
  Να σας πω ότι δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο.
  Μπορώ να φύγω έτσι απλά? θα μου επιστρέψει τις 2 εγγυήσεις? τι μπορώ να κάνω??
  Περιμένω άμεση απάντηση γιατί σήμερα με περιμένει για να υπογράψω το συμβόλαιο...
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 • , Κυριακή 23 Αυγούστου 2009
  ΦΙΛΗ ΓΙΩΤΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΑΝΕ, ΦΕΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΠΩΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!), ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, (ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΟΧΑΡΤΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΧΑΡΤΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΚΙΝΗΤΟ. Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΟΥ ΦΕΡΘΗΚΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!
 • , Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
  Γεια και Χαρα σε ολους ! Αν μπορει καποιος να απαντησει και στο δικο μου ερωτημα θα ημουν ευγνωμων.Ειμαι ιδιοκτητης μιας καφετεριας και την νοικιαζω απο το ετος 1995 εως και σημερα.Θελω να την χρησιμοποιησω απο εδω και περα εγω σαν ιδιοχρησια δηλαδη.Θα ηθελα να μαθω 1)Αν μπορω αυτη την στιγμη να " βγαλω εξω " τον ενοικιαστη μου 2)Αν δικαιουται καποια αποζημιωση μετα απο τοσα χρονια και 3)Αν γενικως πρεπει να εχω υποψην μου καποια αλλα πραγματα.Σημειωνω οτι περα του αρχικου συμβολαιου μισθωσης υπαρχει αλλο ενα το οποιο εχει ληξει εδω και αρκετα χρονια ! Αυτη την στιγμη δηλαδη μετα απο 14 χρονια δεν υπαρχει μισθωτηριο συμβολαιο.Ηξερα για πιο παλια οτι μπορουσε να μεινει 12 χρονια με δικαιωμα παρατασης 4 χρονων και μετα την παροδο 16 χρονων μπορω να τον " βγαλω " χωρις να του καταβαλω αποζημιωση.Ακουσα προσφατα ομως οτι τα χρονια {12} εχουν γινει πλεον λιγοτερα ! Τι ακριβως ισχυει ? Ευχαριστω εκ των πρωτερων και αναμενω !
 • , Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009
  καλημερα σε ολους.
  θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο νόμιμο όριο στα ενοίκια που ζητούνται 'μπροστά' όπως λέμε. δλδ θέλω να νοικιάσω ένα σπίτι και μου ζητάνε 2 ενοίκια σαν εγγύηση. είναι βάση νόμου αυτή η απαίτηση ? ή ο νόμος αναφέρει 1 ενοίκιο μπροστά σαν εγγύηση ?
  ευχαριστώ προκαταβολικά
 • , Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΟΓΑΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΩΝ.
  ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ: ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΙΔΙΟΧΡΗΣΙΑ. ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙΣ ΧΩΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΥΡΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΤΟΣΟ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΩΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΓΕΣΑΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η 12ΕΤΙΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ, ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΞΑΕΤΙΑΣ, ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΛΛΗΣ ΜΙΑΣ ΕΞΑΕΤΙΑΣ, ΜΕ ΝΕΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΙΔΙΟΧΡΗΣΙΑ.
  ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΚΗ: ΤΑ 2 ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΡΟΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΡΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ.ΟΠΟΤΕ, ΕΦΟΣΟΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΖΗΤΑ ΔΥΟ ΕΝΟΙΚΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΛΕΣ ΔΥΟ ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΡΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ (ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ 7,5%, ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΟ.).
 • , Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009
  ΛΟΙΠΟΝ ...
  ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ 1 ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ 3 ΕΤΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΙΟ ( ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ) ,
  ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΜΕΝΟΣ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ-ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΜΙΣΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ,
 • , Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009
  Καλησπέρα

  Θα ήθελα την βοήθειά σας σε κάποιο θέμα ενοικίασης που με απασχολεί. Είμαι ιδιοκτήτρια ενός ακινήτου και το έχω νοικιάσει σε μισθώτρια για 2 έτη. Από θέμα οικονομικής άποψης είναι τυπική στις υποχρεώσεις της και κάθε μήνα μου καταβάλλει το ενοίκιο στην ώρα του. Ομως αντιμετωπίζω άλλου είδους προβλήματα... Το συμβόλαιο έχει γίνει στην ιδία μόνο, αλλά μαζί της συγκατοικεί και ο σύντροφός της ( και από οτι εχω πληροφορηθεί δεν είναι και το καλύτερο παιδί της πιάτσας και έχει πάρε δώσε με ασφάλειες). Το πρόβλημα ξεκίνησε από την μέρα που ήρθε και ο σύντροφός της στο σπίτι με αποτελέσμα να την κακοποιεί, να μαλώνουν συνέχεια, και να δημιουργεί προβλήματα στους υπόλοιπους ενοίκους και στην γειτονιά. Εγω δεν μένω στην ίδια πόλη και καθε τόσο με παίρνουν τηλέφωνο οι ενοικιαστές και μου λένε τα παραπονα τους (διάταραξη κοινής ησυχίας, ξυλοδαρμοί κλπ.)Της έχω κάνεί σύσταση αλλά αυτή τίποτα... Το συμβόλαιό της λήγει τον Αύγουστο του 2010 ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΩ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ?
 • , Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009
  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ....
  ΝΟΙΚΙΑΣΑ ΜΙΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 15-08-09, ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ 1 ΕΤΟΣ.
  ΠΛΗΡΩΣΑ 300 (250€ ΕΝΟΙΚΙΟ + 50€ ΡΕΥΜΑ-ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ-ΝΕΡΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ 5 ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΗΘΕΛΕ 300€ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕ)ΚΑΙ 300€ ΓΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ, ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΛΑΔΗ 600€.
  ΚΑΙ ΣΤΙΣ 15/09 ΕΒΑΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ-(ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΕΩΣ 15/10.
  ΣΗΜΕΡΑ 22/9 ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΑΛΛΟ, ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 30/09 ΚΑΙ ΤΙΣ 15 ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ.
  ΕΚΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΠΑΣΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ.
  ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΩ ΤΙΣ 15 ΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΑ 300€ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ- ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ, ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΜΗΝ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ.(ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ)
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
 • , Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009
  ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΟΥ ΛΕΙΓΕΙ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009.ΕΧΩ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΜΟΥ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΩ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ? ΦΕΡΝΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΑΝ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΑΠΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΣΚΗΝΗ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕ ΤΟ 12ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ?
 • , Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009
  Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ σχετικά με την ενοικίαση ακινήτων.
  Είμαι ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού για το οποίο πληρώνω δάνειο.Αναγκάστηκα να το νοικιάσω για να βγαίνει ένα μέρος του δανείου.
  Έκανα συμβόλαιο για 2 χρόνια. Μπορώ να ζητήσω αύξηση στα 2 χρόνια ή πρέπει να περιμένω να περάσουν 3 χρόνια?
 • , Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009
  Καλημέρα,

  Ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας για το αν μπορώ να μην ανανεώσω το συμβόλαιο 3τούς διάρκειας των ενοικιαστών μου, το οποίο λήγει το καλοκαίρι toy 2010, ώστε να φύγουν οι συγκεκριμένοι ενοικιαστές (για λόγους φασαρίας, κατοικιδίου, μη έκγαιρης πληρωμής μισθίου-κοινοχρήστων) και να το ενοικιάσω σε άλλους; Έχω το δικαίωμα ως ιδιοκτήτης να μην το ανανεώσω επειδή δεν τους θέλω, κι αν ναι, πόσους μήνες πριν τη λήξη του μισθωτηρίου θα πρέπει να τους ειδοποιήσω;

  Ευχαριστώ.
 • , Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009
  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ...ΝΟΙΚΙΑΣΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΛΗΓΕΙ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ 2010...ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΣΤΑΖΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ .ΜΟΥ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΑΖΑΝ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ...ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΒΡΩ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΙΚΑΡΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 5 ΕΝΟΙΚΙΑ...ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΩΣΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΖΗΜΙΕΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!ΑΝΝΑ
 • , Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009
  ΠΌΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΤ'ΕΤΟΣ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
 • , Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009
  θελω να ενοικιασω ενα σπιτι για ενα μηνα θα βρω
 • , Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009
  Αγαπητή Ντάλια,
  από όσα μπορούμε να γνωρίζουμε θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως η νόμιμη αύξηση ενοικίου κατ' έτος στα διαμερίσματα είναι ο πληθωρισμός.
 • , Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009
  Αγαπητή/ε Αννα - George,
  επειδή δε μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημά σου λόγω της ιδιαίτερης περίπτωσης σου καλό θα ήταν να ζητήσεις την έγκυρη συμβουλή ενός δικηγόρου.
  Ευχόμαστε να δει κάποιος επαγγελματίας δικηγόρος την ερώτησή σου εδώ και να σου απαντήσει αυτός.
 • , Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009
  Αγαπητή/ έ TS,
  δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις ανανέωση μισθωτηρίου συμβολαίου με τους υπάρχοντες ενοικιαστές σου μετά τη λήξη αυτού (στην περίπτωση σου μετά το καλοκαίρι του 2010). Λογικά και εκείνοι θα έχουν υπ'οψιν τους το πότε λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιό τους. Εναν μήνα πριν τη λήξη τους λογικά θα είναι υποχρεωμένοι (εφόσον το αναφέρει και το μισθωτήριο συμβόλαιο σας) να επιδεικνύουν το ακίνητο σε υποψηφίους ενοικιαστές, σε ώρες και ημέρες τις οποίες θα τις προσυμφωνήσετε.
  Ενδεχομένως να μπορείς να τους βγάλεις και νωρίτερα από το διαμέρισμα σου λόγω κακής χρήσης του μισθίου και μη έγκυρης πληρωμής ενοικίου. Αλλά για αυτή την περίπτωση καλύτερα να συμβουλευτείς κάποιον δικηγόρο.
 • , Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009
  Αγαπητή Ευη,
  επιπλωμένο διαμέρισμα ίσως και να καταφέρεις να βρεις. Μη επιπλωμένο διαμέρισμα όπως πολύ δύσκολο, ίσως και αδύνατο.
  Αν και για ένα μήνα μάλλον επιπλώμένο διαμέρισμα να πρέπει να νοικιάσεις.
 • , Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009
  Καλησπέρα σας.Νοικιάζω ένα σπίτι από 10/06/08 και το συμβόλαιό μου λήγει στις 10/06/10. Κατά την υπογραφή του είχα καταβάλει στον ιδιοκτήτη 2 μήνες εγγύηση.Λόγω διορισμού μου όμως σε δημόσια υπηρεσία σε άλλη πόλη (παρουσιάζομαι τέλη του μήνα)πρέπει να φύγω πριν τη λήξη του συμβολαίου. Παρόλο που ειδοποίησα τον ιδιοκτήτη 2 μήνες νωρίτερα (προφορικώς-βλακεία μου)και του βρήκα και ενοικιαστή που ενδιαφέρεται, δεν θέλει να μου δώσει τις εγγυήσεις και θέλει να του βάψω και το σπίτι!Το συμβόλαιο δεν λέει κάτι για βάψιμο, αλλά ΄΄ο μισθωτής υποχρεούται να παραδώσει το διαμέρισμα όπως ακριβώς το παρέλαβε''.Μπορώ να διεκδικήσω κάτι λόγω διορισμού μου? Το μήνα Οκτώβριο, ακόμα δεν του το έχω πληρώσει. Τί να κάνω?..........Please....βοήθεια!!!!
 • , Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009
  Fri,
  συγχαρητήρια για το διορισμό σου!
  Έχουμε την αίσθηση ότι λόγω διορισμού στο δημόσιο ο ιδιοκτήτης δε δικαιούται να παρακρατήσει τις εγγυήσεις που του είχες δώσει.
  Επιπλέον αν στο συμβόλαιο δεν αναγράφεται πουθένα ότι το διαμέρισμα παραδόθηκε φρεσκοβαμμένο τότε πως μπορεί με το πέρας της μισθώσεως να αποδείξει πως ήταν φρεσκοβαμμένο όταν το μίσθωσες?? και άρα πως μπορεί να απαιτεί να του το ξανα βάψεις? Τωρα αν έχει φθορές το διαμέρισμα από τη χρήση που του έκανες προφανώς και θα πρέπει να τις διορθώσεις.

  Καλύτερο θα ήταν όμως για όλα αυτά να ρωτήσεις και έναν δικηγόρο προκειμένου να σε συμβουλέψει καλύτερα για το πως μπορείς να κινηθείς από εδώ και πέρα.

  Φιλικά,
  η ομάδα του Spitogatos.gr
 • , Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009
  καλησπερα την βοηθεια σας
  ειμαι δημοσιος υπαλληλος και με μεταθετουν αρον βαρον
  εχω νοικιασει στην αθηνα πριν απο ενα χρονο οταν με εφεραν αρον βαρον
  του εδωσα 1000 εγγυηση και μπου ειπε οτι δε με νοιαζει να τα παρεις απο την υπηρεσια σου διοτι το συμβολαιο ειναι 2 ετης !
  τι κανω τωρα?ακομα δεν εφυγα σε μια εβδομαδα μετακομιζω και το ενοικιο του οκτοβριου του το ωφειλω διοτι στις 30 του σεπτεβρη εισεπραξα την παραπανω απαντηση!(μου το εδωσε αβαφο και λεει οτι ηταν καινουργιο αλλα στο συμβολαιο δεν αναφερει για φρεσκοβαμμενο
 • , Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009
  Σας χαιρετώ όλους. Πριν απο 2 μέρες συμφώνησα να νοικιάσω ένα διαμέρισμα (δεύτερος όροφος) σε ολοκαίνουργια πολυκατοικία (είμαι ο πρώτος που θα μπει στο σπίτι). Η κατασκευή της πολυκατοικίας ολοκληρώθηκε πριν απο 10 περίπου μέρες. Το ενοίκιο 300 ευρώ με αποθήκη και γενικότερα το σπιτάκι είναι άψογο. Σήμερα το απόγευμα πήγα μια βόλτα απο το σπίτι για να ρίξω μια ματιά, να δω μπας και έχει καμιά ατέλεια, οτιδήποτε και να δω στο περίπου τι επιπλα θέλει κλπ. Παρατήρησα λοιπόν τα εξής (ενημερωτικά δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο ακόμα): Το σπίτι δεν έχει κουρτινόξυλα, δεν έχει απορροφητήρα στην κουζίνα, δεν έχει ρεύμα (λογικό) δεν έχει νερό (λογικό) και δεν έχει ντουλάπες. Μίλησα λοιπόν με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, με την οποία συμφωνήσαμε τα εξής:
  1. Θα βάλω εγώ κουρτινόξυλα σε μια νορμάλ τιμή και θα τα πληρώσει αυτή,
  2. θα κάνω εγώ τη διαδικασία σύνδεσης του ηλεκτρικού (δηλαδή θα πάω στον εργολάβο της οικοδομής να πάρω ηλεκτρολογικό σχέδιο του σπιτιου και μαζί με κάποια άλλα χαρτιά θα το καταθέσω στη ΔΕΗ για να συνδέσει το ρεύμα) και θα πληρώσει αυτή τα έξοδα σύνδεσης ή θα τα αφαιρέσουμε απο το πρώτο ενοίκιο το οποίο παρεπιπτόντως θα είναι μισό (150 ευρώ) γιατί θα μείνω στο σπίτι απο 15 του μήνα
  3. θα φροντίσω εγω για την παραλαβη και τοποθετηση του απορροφητήρα, ο οποίος έχει παραγγελθεί ήδη και θα τον πληρώσω εγώ ενώ θα πάρω τα λεφτά απο την ιδιοκτήτρια μετά.
  4. θα κάνω εγω τη διαδικασία που χρειάζεται για την υδροδότηση.
  Επίσης μου είπε οτι δεν έχει κλειδί της κυρίας εισόδου της πολυκατοικίας γιατί παρέλειψε να ζητήσει απο τον εργολάβο, οπότε πρεπει να τα πάρω τα κλειδιά απο που, απο τον εργολάβο? κλειδιά του σπιτιού μου έδωσε πάντως, κανονικά.
  Αυτό που με προβληματίζει είναι το θέμα της ντουλάπας, που ξέχασα να της αναφέρω. Δεν ξέρω τι ισχύει. Θα έπρεπε να έχει ντουλάπες το σπίτι ή δεν είναι υποχρεωμένη να μου βάλει ντουλάπα? όποιος γνωρίζει ας μου πει γιατί είναι σχετικά πρόβλημα αυτό γιατί λόγω δουλειάς έχω στολές , παραστολές, ρούχα κλπ και όσο να'ναι το να αγοράσω μια ντουλάπα που φεύγωντας απο αυτό το σπίτι δεν θα μου χρειάζεται, είναι ένα έξοδο αρκετά υψηλό που δεν με πολυσυμφέρει.
 • , Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009
  Καλησπέρα και πάλι

  Σας είχα αποστείλει σχόλιο στις 17/09/2009 για ένα θέμα ενοικίασης που με απασχολεί αλλά δεν έλαβα απάντηση. Μήπως θα μπορούσατε να διαβάσετε το σχόλιό μου και αν μπορείτε να μου απαντήσετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 • , Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009
  Χριστίνα μου,
  δε σου είχαμε απαντήσει τότε γιατι δεν είχαμε καταφέρει να μάθουμε κάτι σχετικό.

  Σήμερα αυτό που καταφέραμε να μάθουμε, αλλά καλύτερα να ρωτήσεις και ένα δικηγόρο, είναι πως αν στο μισθωτήριο που έχετε υπογράψει υπάρχει όρος που αναφέρει πως δεν επιτρέπεται χρήση του μισθίου από 2ο πρόσωπο (με εξαίρεση μέλη της οικογένειάς της), τότε πρόκειται για παραβίαση των όρων της μίσθωσης και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις προκειμένου να αποχωρήσει από το διαμέρισμά σου.
  Αλλά δεν είναι εύκολη περίπτωση. Τι θα γίνει αν σου πει πως είναι ο αρραβωνιαστικός της?

  Για αυτό και πάλι λέμε πως θα ήταν καλύτερο να ζήταγες τη γνώμη ενός νομικού ο οποίος σίγουρα θα μπορεί να σε κατευθύνει σωστά, θα δει το μισθωτήριο σου και με βάση αυτό θα μπορεί να σου πει πως θα πρέπει να κινηθείς.

  Ευχόμαστε καλή τύχη και όταν μάθεις τι πρέπει να κάνεις γράψε στο blog μας προκειμένου να γνωρίζουν και άλλοι ιδιοκτήτες, που ενδεχομένως να βρεθούν στη θέση σου, τι πρέπει να κάνουν.

  Η ομάδα του spitogatos.gr
 • , Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009
  Sylvester

  Κουρτινόξυλα? σου έβαλε κουρτινόξυλα? Μα αυτό είναι εξαιρετικό! δε φανταζόμουνα ποτέ πως μες στις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη είναι και τα κουρτινόξυλα!!!! και αν είναι τότε σίγουρα θα είναι και η ντουλάπα. Ζήτα την! τι έχεις να χάσεις?

  Εγώ βέβαια αν είχα βρει ένα πολύ όμορφο σπίτι, σε τόσο καλό ενοίκιο, με έναν ιδιοκτήτη που μου βάζει κουρτινόξυλα και μου αρνιότανε να βάλει ντουλάπα γιατί δεν θα μπορούσε να την πληρώσει θα την έβαζα μόνη μου. Μα αλήθεια υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν ντουλάπες? Μήπως δεν την έχει τοποθετήσει ακόμα ο εργολάβος?
 • , Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ''ΣΠΙΤΟΓΑΤΟΣ'' ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΔΩ
 • , Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009
  γεια σας και απο μενα!
  το συμβολαιο μου γραφει μονο τα τυπικα,,δεν οριζει το ποσο της αυξησης ουτε κατι για φθορες κτλ..και ηταν διετες,,και δεν ειχα δωσει εγγυηση καλη τη θεληση τοτε και της αλλης πλευραςημοθν παντα τυπικη στην πληρωμη του ενοικιου επισης,,
  ο ιδιοκτητης τωρα που περασαν τα 2 χρονια μου ζητα την πενιχρη(!) αυξηση των 50 ευρω,,,και δεν τον διακρινει πνευμα συννενοησης,,μαλλον εριστικοτητας και ωφελιμισμου,,
  απ οσο γνωριζω η ελαχιστη μισθωση ακινητου ειναι τριετης ασχετως συμβολαιου,,και η νομιμη αυξηση 3 εως 5 τοις εκατο,,συνεπως μπορω να μεινω για ακομα ενα χρονο η για οσο διαστημα μου παρει να βρω νεο σπιτι και να καταβαλλω τη νομιμη αυξηση χωρις ο ιδιοκτητης να μπορει να με διωξει?
  μπορειτε να με διαφωτισετε λιγο? η πολυ? σας ευχαριστω προκαταβολικως!
 • , Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009
  ANNA - GEORGE, εμείς δεν έχουμε κάποια μόνιμη συνεργασία με κάποιον δικηγόρο για να μπορέσει να σας δώσει τις συμβουλές που θέλετε οπότε ή θα περιμένεις μήπως και το δει καποιος το ερώτημα σου και απαντήσει, ή διαφορετικά θα πρέπει να απευθυνθείς εσύ προσωπικά σε κάποιον δικηγόρο.

  kiddo, όσον αφορά το δικό σου ερώτημα γνωρίζουμε και εμείς περίπου αυτά που γνωρίζεις και εσύ, ότι δηλαδή η μίσθωση από νόμου μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3 χρόνια. Η ετήσια αναπροσαρμογή συνήθως είναι όσο και ο πληθωρισμός και αν τα 2 πρώτα χρόνια παραμείνει σταθερό το ενοίκιο τότε για τον 3ο χρόνο μπορεί να πάρει αναπροσαρμογή όσο ο τιμάριθμος + περίπου 3%. Επόμένως όπως καταλαβαίνεις για το 3ο χρόνο η αναπροσαρμογή πρέπει να είναι min 5% με βάση το σημερινό πληθωρισμό μας. Τώρα για το αν μπορεί να σε διώξει ή όχι δεν γνωρίζουμε για να σου απαντήσουμε. Δυστυχώς! Ελπίζουμε ως ένα βαθμό να σε βοηθήσαμε.
 • , Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009
  Καλησπέρα

  Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και όντως πήγα και σε δικηγόρο. Ο οποίος εξέτασε το μισθωτήριο και μου είπε ότι το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να συγκεντρώσω υπογραφές από τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας για διατάραξη κοινής ησυχίας, προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της πολυκατοικίας οπως είναι οι ξυλοδαρμοί, η ασφάλεια των υπόλοιπων ενοίκων απο τον σύντροφό της και έτσι μονο μπορώ να την κάνω να αποχωρήσει πιο νωρίς. Επισης μισθώτρια του συμβολαίου είναι μόνο η ιδια αλλα αυτή μπορεί να επικαλεστεί ότι είναι ο επίσημος σύντροφός της και έτσι δεν μπορώ να κάνω τίποτα όσον αφορά το δεύτερο άτομο.
 • , Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009
  18/10/09

  Καλησπέρα
  Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης: Νοικιάζω μαγαζί του οποίου η μίσθωση λήγει το 2011. Ο ιδιοκτήτης θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο για άλλα εννέα (9) χρόνια, επειδή όπως ιχυρίζεται
  μπορεί έτσι να δικαιολογήσει κάποια έξοδα ανακαίνισης.
  Υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό; Για πόσα χρόνια να το ανανεώσω;

  Ευχαριστώ
 • , Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009
  Ευχαριστούμε Χριστίνα που μπήκες στον κόπο να μας ενημερώσεις και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να ξεμπερδέψεις γρήγορα και εύκολα.

  -------------------------------

  TDRMR το μαγαζί σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις για ακόμα 9 ετή? αν ναι τότε υπέγραψε το συμβόλαιο. Διαφορετικά ίσως να ήταν πιο λογικό να το υπογράψεις για όσα χρόνια νομίζεις πως θα παραμείνεις μέσα. Δε γνωρίζουμε τι επιπτώσεις θα έχεις αν το ανανεωσεις για 9 χρόνια και θελήσεις να αποχωρήσεις νωρίτερα.
  Τώρα αν ο ιδιοκτήτητης σου είναι πολύ συνεργάσιμος και του έχεις εμπιστοσύνη ρώτα τον τι θα σήμαινε για σένα μία αποχώρηση πριν την λήξη του μισθωτηρίου. Θα ανακαινίσει πράγματι το κατάστημα?

Xρήσιμα: 

Η οικογένεια του Spitogatos: 

Μόλις ανέβηκαν: 

http://www.spitogatos.gr/gr/mySpitogatos/service/login/check
http://www.spitogatos.gr/gr/mySpitogatos/service/view/menu
http://www.spitogatos.gr/gr/mySpitogatos/service/view/login
Παρακαλώ περιμένετε...