Προκατασκευασμένα σπίτια: τιμές

Τρίτη 29 Μαϊου 2007

Newsblog \ Αγορά Ακινήτων - Ελλάδα \ Προκατασκευασμένα σπίτια: τιμές
OA_show("150");

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι, ένα από αυτούς είναι και τα προκατασκευασμένα σπίτια.

Μπορεί να είναι λυόμενου χαρακτήρα, δηλαδή αποσυναρμολογούνται και μεταφέρονται σε νέα θέση, είτε μη λυόμενου είναι μόνιμα όπως τα συμβατικά.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να αγοράσετε ένα προκατασκευασμένο σας είναι η ίδια ακριβώς όπως και με τα κανονικά σπίτια. Να πάρετε δηλαδή άδεια οικοδόμησης από την Πολεοδομία της περιοχής σας, και θα περιμένετε δυο - τρεις μήνες.

Όσον αφορά τα λυόμενα, για την έκδοση της άδειας χρειάζεται επιπλέον μια έγκριση τύπου από τη Διεύθυνση Οικιστικής Πολιτικής και Κατοικίας του ΥΠΕΧΩΔΕ. Γι' αυτήν όμως είναι υπεύθυνοι οι κατασκευαστές. Για τύπους προκατασκευασμένων κατοικιών μη λυόμενου χαρακτήρα η έγκριση είναι προαιρετική.

Ο τρόπος κατασκευής αυτών των κατοικιών είναι ο εξής: κατασκευάζονται τα δομικά στοιχεία στο εργοστάσιο, μεταφέρονται με νταλίκα στο οικόπεδο και τοποθετούνται πάνω σε βάση που έχει ήδη χτιστεί στον τόπο του έργου. Οσον αφορά τη σύνδεση των δομικών στοιχείων στα λυόμενα συνήθως γίνεται με βίδες ενώ στα μόνιμα με οξυγονοκόλληση ή και με χυτευόμενο μπετόν. Τα σπίτια παραδίδονται έτοιμα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, π.χ. πλακίδια, είδη υγιεινής, μόνωση, κουφώματα, καλωδιώσεις.

Η άλλη διαφορά τους έγκειται στα υλικά που χρησιμοποιούνται. Αν είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα (μπετόν), θεωρούνται βαριάς κατασκευής ενώ αν είναι από ξύλο ή μέταλλο κ.ά., ελαφριάς.

Γιατί να προτιμήσετε ένα Προκατασκευασμένο σπίτι:

1. Έχουν τον μεγαλύτερο συντελεστή αντισεισμικότητας.

2. Η κατασκευή και ο συνδυασμός των υλικών προσφέρει ένα σπίτι με: α) τεράστια ηχομόνωση β) 80% περισσότερη θερμομόνωση από τις κοινές κατασκευές γ) είναι πυρασφαλές

3. Έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής.

4. Είναι μια κατασκευή που μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα . Ταχύτητα παράδοσης από δύο ως πέντε μήνες (σε ημερομηνία συμφωνημένη από την αρχή).

5. Έχουν χαμηλότερο κόστος από τις συμβατικές κατασκευές και το ΙΚΑ είναι πολύ μικρότερο.

6. Απαλλαγή από το άγχος της κατασκευής (συνεργία, καιρικές συνθήκες κ.ά.).

7. Ελεγχόμενη ποιότητα κατασκευής.

8. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε την διαμόρφωση του κτιρίου σε όποια μορφή εσείς θελήσετε: παραδοσιακό, μοντέρνο, νησιώτικο , π.χ. μπορούν οι εξωτερικοί τοίχοι να επενδυθούν με πέτρα, έτσι ώστε να εντάξετε το σπίτι απόλυτα σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον.

Γιατί να μην προτιμήσετε ένα Προκάτ σπίτι:

-Δεν θα προτιμήσετε ένα Προκατασκευασμένο σπίτι, εάν θέλετε μετά την αποπεράτωση του κτιρίου πάνω στο ήδη υπάρχον προκατασκευασμένο σπίτι να προσθέσετε ένα επιπλέον όροφο. Αυτό οφείλεται στην κατασκευή της σκεπής και την ύπαρξη των κεραμιδιών. Αν δεν υπάρχει εξ αρχής πρόβλεψη για δεύτερο όροφο, δεν μπορεί η σκεπή να αντικατασταθεί για να πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή στο μέλλον.

-Συνήθως είναι πιο περιορισμένα και τυποποιημένα τα σχέδια που μπορεί να υλοποιηθούν, παρ' ότι γίνονται τροποποιήσεις.

-Πρέπει να να μην είναι ιδιαίτερα δύσκολη η πρόσβαση στο οικόπεδο, προκειμένου να μπορούν να πλησιάσουν οι νταλίκες.

-Ακόμη σε ορισμένα κυκλαδίτικα νησιά δεν επιτρέπονται οι κεραμοσκεπές που τοποθετούν κυρίως οι εταιρείες ελαφριάς κατασκευής.

Τώρα οι τιμές επηρεάζονται κυρίως από τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις του κάθε ενδιαφερομένου, που έχουν σχέση με τις επιλογές υλικών επένδυσης αλλά και από τις επιπλέον τοποθετήσεις. Οι κατασκευές στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, όπως βεράντα, υπόγειο, ανεβάζουν το τιμολόγιο. Άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο είναι η απόσταση του οικοπέδου, εφόσον τα μεταφορικά και πολλές φορές και η διαμονή των εργατών είναι ένα έξοδο που πρέπει υπολογίσετε. Τα έργα υποδομής, π.χ. αποχέτευση, παροχή ηλεκτρισμού, νερού, πληρώνονται βέβαια ξεχωριστά και συνήθως δεν ασχολείται η εταιρεία με αυτές τις υπηρεσίες.

Πηγή:  tovima.gr
OA_show("151");

Γράψε το σχόλιό σου.

 • Το όνομα σου:

 • Το σχόλιο σου:

 • Kωδικός ασφαλείας:

  Refresh Captcha
 • , Πέμπτη 31 Μαϊου 2007
  Καταπληκτικό άρθρο.Επί τόπου το ενσωματώνω στίς επαγγελματικές μου γνώσεις πού δέν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες!
 • , Σάββατο 2 Ιουνίου 2007
  Ανυπόγραφο άρθρο με μονόπλευρη προσέγγιση. Θα αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν καταργηθεί η αντιπαροχή στην Ελλάδα.
 • , Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007
  Είναι μια λύση πολύ καλή αυτή που σου δίνει το προκατασκευασμένο, αλλά έχεις πολλούς περιορισμούς.!!!
  Βεβαίως υπερέχει σε κάποια σημεία της μόνωσης, αλλά θέλει και αυτό την συντήρηση του ιδίως εάν έχει κατασκευαστεί από ξύλινους δοκούς...
  Το κυριότερο είναι ότι δεν έχει εξελιχθεί, η τεχνογνωσία που αφορά τις (προκατασκευασμένες κατοικίες) ακόμα στην Ελλάδα.
 • , Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008
  Είναι η καλυτερη λύση απο την στιγμή που έχει γίνει απλησίαστη η συμβατική κατοικία
 • , Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008
  Δεν αναφερετε πουθενα η τιμη ενος τετοιου σπιτιου. Ουτε κατα προσεγγιση να εχουμε ενα μπουσουλα
 • , Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008
  Το κοστος κατασκευης των προκατασκευασμενων ειναι αναμφισβήτητα μειωμενο σε σχεση με μια συμβατικη κατοικια. παρολα αυτα να τονισουμε ότι:

  η ποιοτητα διαφερει απο εταιρεια σε εταιρεια οποτε θελει ιδιαιτερη προσοχη

  δεν μπορουμε να κανουμε ευκολα επεμβασεις σε τετοιου ειδους κατασκευες (προσθηκες, αλλαγη στεγης, επεκταση του ισογειου...)

  δεν μπορουμε να κανουμε πολυώροφες κατασκευες

  και δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι ειναι πιο αντισεισμικα απο τα συμβατικα σπιτια. πρωτα απο ολα τα κτιρια κατασκευαζονται συμφωνα με τις ελαχιστες προδιαγραφες τις οποιες οριζει το κρατος. Απο εκει και περα ομως ο καθε ιδιοκτητης εχει την ευχαιρεια ο ιδιος να ορισει τον βαθμο ασφαλειας ( η συντελεστη αντισεισμικοτητας αν προτειματε) και να φτιάξει το σπίτι του να αντέχει ακόμα μεγαλύτερες καταπονήσεις κατά την διάρκεια ενός σεισμού.

  Από την άλλη μεριά πρέπει να τονισουμε ότι η τεχνογνωσία στην Ελλάδα για τετοιου ειδους κατασκευες είναι σχετικά καινούργια. και καλο είναι να περιμενουμε να δουμε την συμπεριφορα αυτων των κτιριων σε ένα ευλογο βαθος χρονου. Και να τις κρινουμε αφου πρωτα δοκιμαστουν στον ιδιαιτερα σεισμογενη χωρο της πατριδας μας.
 • , Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤ
 • , Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008
  Ιδιαίτερη προσοχή στις εταιρίες που εμπιστεύεστε, καθώς κυκλοφορούν όχι μόνο φήμες,αλλά και
  δημοσιεύματα στον Τύπο και λοιπές καταγγελίες για μη φερέγγυες εταιρίες...
  Αν καταλήξετε σε κάποια εταιρία, προτού υπογράψτε οτιδήποτε, συνιστώ να προβείτε στις ακόλουθες ενέργειες:
  1. Επισκέψεις σε κατοικίες που ήδη έχει κατασκευάσει ο συγκεκριμένος κατασκευαστής και ζητήστε τη γνωμη και σχετικές πληροφορίες απο τους ιδιοκτήτες.Η παρουσία ενός μηχανικού μπορεί και να είναι χρήσιμη.
  2. Συνδρομή μηχανικού της εμπιστοσύνης σας ως τεχνικού συμβούλου και κατά την σύναψη συμφωνίας και στη διάρκεια αποπεράτωσης(διακριτική παρουσία-εποπτεία).
  3. Αντίστοιχη συνδρομή δικηγόρου με εμπειρία σε τέτοια ζητήματα.
  Σημείωση: Επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, μην λυπηθείτε να δαπανήσετε κάποια χρήματα για μηχανικό και δικηγόρο. Είναι πράγματι δύσκολες οι εποχές, αλλά κάντε ό,τι μπορείτε για να εξασφαλίσετε τα χρήματα που θα δαπανήσετε για την κατασκευή....[Το ίδιο ισχύει όχι μόνο για τα προκάτ]

  Τα προκάτ είναι πράγματι μια εναλλακτική δυνατότητα που δεν πρέπει να αγνοηθεί.


  Φιλικά,
  Δημήτρης
 • , Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008
  ίσως αν μας έλεγαν τη γνώμη τους κάποιοι που έκαναν προκάτ σπίτι, αν είναι ευχαριστημένοι ή όχι, να μπορούσαμε να σχηματίσουμε μια καλύτερη εικόνα γι αυτά τα σπίτια, ακόμη και για το οικονομικό για το οποίο τελικά κανένας δε ξέρει να πει κάτι συγκεκριμένο
 • , Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009
  Εκτος οτι δεν αναφερετε πουθενα τιμες για τις προκατ. οικιες θα προτειμουσα περισσοτερες λεπτομεριες οπως αν ο συντελεστης δομισης των κτιριων που χτιζουν σε ενα οικοπεδο ειναι ιδιος με του προκατ.
 • , Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009
  Φίλοι μου οι συντελεστές καλύψης και δόμησης και όλες οι προβλέψεις πολεοδομικού χαρακτήρα (όροφοι πρασιες, απόσταση από όρια, υποχρέωση στέγης ή όχι κλπ) ισχύουν για τα οικόπεδα ασχέτως του ΠΩΣ θες να χτίσεις μέσα. Είτε προκάτ, είτε με λιθοδομή, είτε μπετο και τούβλο, είτε πηλό κοπρια και άχυρο οι όροι δόμησης παραμένουν οι ίδιοι.
 • , Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009
  εγω θελω να μαθω τιμες
 • , Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009
  800 - 1000 ευρω το τ.μ.
 • , Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009
  βρε παιδια ποιος μπορει να μου πει που υπαρχουν αυτες οι εγκρισεις απ'το ΠΕΧΩΔΕ σχετικα με τα προκατασκευασμενα μη λυομενα κτιρια . θελω να φτιαξω τα στατικα τους και δεν μπορω!! οι πελατες επιμενουν σε αυτην την προκατασκευαστρια εταιρεια ηοποια δεν εχει φροντισει να εχει ενα "καλουπι" του πως το φτιαχνει κτλ. τιο site του βεβαια γραφει οτι εχει εγκρισει απο ΠΕΧΩΔΕ που ουτε ο ιδιος γνωριζει ποθ ειναι!! ευχαριστω εκ των προτερων.
  πολιτικος μηχανικος
 • , Πέμπτη 2 Απριλίου 2009
  Ας ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΙΣΟΓΕΙΟ 80 Τ.Μ ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΛΩ
 • , Τρίτη 21 Απριλίου 2009
  Οι τιμές ρε παιδιά είναι όμοιες με την συμβατική κατοικία
 • , Σάββατο 25 Απριλίου 2009
  παιδια οι τιμες ξεκινανε απο 500εως και 1000 ευρω το τ.μ απο καποια ερευνα που εχω κανει
 • , Πέμπτη 30 Απριλίου 2009
  H γνωμοδότηση για τον τύπο της προκατασκευής λυόμενου ή μόνιμου χαρακτήρα δίνεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ /ΔΟΠΚ/ΤΜΗΜΑ Γ .Διεύθυνση Μεσογείων και Τρικάλων 36 τκ 11528 τηλ. 2106910667 φαξ 2106980292. Xρειάζεται: αίτηση, τεχνική έκθεση, αρχιτεκτονική μελέτη και κατασκευαστικά σχέδια. Όλα αυτά πρέπει να συμπληρωθούν από μηχανικό και η έγκριση αφορά συγκριμένο σπίτι και δεν ισχύει για όλα τα σπίτια της εταιρείας προκατασκευών. Δεν καταλαβαίνω όμως για ποίο λόγο χρειάζεται κάποιος κάτι τέτοιο ή άδεια μπορεί να βγει με κανονική στατική μελέτη, καλύτερα από δομοστατικό μηχανικό που γνωρίζει κάτι παραπάνω από διαφορετικού είδους φορείς. Αν σας το ζήτησαν στην τράπεζα από όπου θα πάρετε το δάνειο τότε φτάνει μια υπεύθυνη δήλωση μηχανικού ότι αυτό το σπίτι είναι μόνιμου χαρακτήρα. Όπως και να έχει η βεβαίωση αυτή είναι άχρηστη και έχει μείνει σαν απομεινάρι παλαιότερων νόμων.
 • , Πέμπτη 30 Απριλίου 2009
  Χτίζεται προκάτ κατοικία πάνω σε υπάρχουσα μονοκατοικία? (Ο συντελεστής δόμησης καλύπτει)
 • , Δευτέρα 11 Μαϊου 2009
  ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ Κ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΞΥΛΙΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ Κ ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΣΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΤΩ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΣΟΥΛΑ Κ ΕΓΩ ΣΤΑΖΩ ΙΔΡΩΤΑ Κ ΕΧΩ ΜΟΝΙΜΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ (ΟΧΙ AIRCONDITION ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΥΧΕΝΙΚΟ) ΥΓΡΑΣΙΑ ΠΟΛΥ Κ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ. ΕΧΩ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟΙ Κ ΟΣΟ Κ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ.... ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ..
 • , Σάββατο 16 Μαϊου 2009
  Φίλε ΜΕΛ μήπως έχεις βάλει ελαφριά κατασκευή? (αν μπορείς πες μου ποιά εταιρεία).

  Απ'ότι ακούω τελευταία οι κατασκευές προκάτ (βαριές) είναι σαν οικοδομή....
 • , Κυριακή 24 Μαϊου 2009
  ναι βρε παιδια.ολα καλα, αλλα ποσο κοστιζει ενα τετοιο σπιτι;;;
 • , Πέμπτη 28 Μαϊου 2009
  Ποσο κοστιζουν αυτα τα σπιτια κ πως γινεται η πληρωμη;
 • , Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009
  800 με 1000 ευρώ το τετραγωνικό. Απο 'κει και πέρα ανάλογα με τα γούστα (είδη υγιεινής επιλογής σας/ κουζινες κ.ο.κ.) ανεβαίνει και η τιμή
 • , Τρίτη 11 Αυγούστου 2009
  παιδια ειμαι ηλεκτρολογος κ ενδιαφαιρομαι για προκατ σπιτι.Το εχω ψαξει στη λαρισα στοιχειζει 500ευρω το τετραγωνικο 70 τετραγωνικα 25000+4000τις βεραντες με ολα ομως
 • , Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΛΥΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ¨ΠΡΟΚΑΤ¨ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΩ ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ (ΕΩΣ 90τμ) ΣΕ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ.
  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΕ, ΕΝΤΟΠΙΣΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ(?) ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΧΕΔΙΑ.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ .......ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΤΑΚΤΙΚΟΣ.
  ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ?
  ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ?
 • , Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009
  ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΩΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ . ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΤΟ ΣΟΒΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΛΠ . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. ΑΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ .ΕΤΣΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ. ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΗΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ (ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΑΝΤΑΡΤ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.
 • , Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009
  μια τιμη για δυοροφο 120τμ
 • , Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009
  ΈΧΩ ΈΝΑ ΟΙΚΌΠΕΔΟ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΘΈΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΡΟΚΑΤ. Η ΆΔΕΙΑ ΠΌΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΊΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ? ΑΝ ΤΟ ΒΑΛΩ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΟΙΕΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΏΣΕΙΣ?
 • , Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009
  Γιάννα κάτω από 850 ευρώ/μ2 δεν θα είναι σπίτι και πάνω από 1000 κάτι δεν πάει καλά.
  ATHAN οι κυρώσεις για αυθέρετη κατασκευή είναι ίδιες ανεξαρτητως τρόπου κατασκευής. Με τα ίδια πρόστιμο ανέγερσης και πρόστιμα διατήρησης.
 • , Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
  dld eimaste gyrw sta 800-1000tm k auto ti perilambanei?
  mpanio/kouzina einai anthrwpina h se ena xrono thes na ta petakseis apo tin kaki poiotita?allages ginontai stous en logw xwrous opws k se ena "kanoniko" spiti h exoume thema??

  h mallon ti den perilambanei(opoios exei proxwrisei se agora as mas pei kati parapanw)?

  to kostos gia tin bash poso kostizei, px gia ena spiti 100tm? 5000??10000?

  episis oi perissoteres etaireies dinoun mia timi alla den bazoun metaforika k eksoda gia to proswpiko tous kata tin diarkeia twn ergasiwn(3-4 mhnes). poso na to ypologizoume auto? +15%??
 • , Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
  Έχουμε φτιάξει εξοχικό προκάτ βαριάς κατασκευής εδώ και 4 χρόνια. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι και από τη μόνωση (εξαιρετική!!!) και από σεισμό (έτυχε να ζήσω σεισμό και ένιωσα πολύ ασφαλής). Τα εσωτερικά υλικά είναι πολύ καλής ποιότητας από γνωστό κατάστημα ΄μπάνιου και σε μεγάλη ποικιλλί, πράγμα που δεν το περίμενα και την κουζίνα μου την έφτιαξε ξυλουργός έτσι όπως την ήθελα. Το κόστος για τα 87τμ που φτιάξαμε έφτασε τα 85000 περίπου και η παράδοση ήταν ακριβής. Μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί κανένα μεγάλο πρόβλημα και ό,τι ''βγήκε'' μέσα στον πρώτο χρόνο (π.χ το ένα καζανάκι χάλασε ) μου το επιδιόρθωσαν χωρίς κόστος.
  Πάντως πριν προχωρήσετε σε μια τέτοια σύμβαση, μιλήστε με όσους περισσότερους κατασκευαστές μπορείτε.
 • , Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009
  Κατερίνα μήπως μπορείς να μου πεις ποιάς εταιρίας είναι το σπίτι σας?
 • , Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009
  Καλησπέρα σε όλους,
  Χαζεύοντας στο διαδίκτυο διάβασα το ως άνω άρθρο και όλα τα υπόλοιπα σχόλια που ακολουθούν και έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις (και πάνω στο άρθρο αλλά και στα σχόλια) Έπειτα από 10 χρόνια σπουδών και 5 πτυχία (μηχανολογίας και διοίκησης παραγωγής) και οχτώ χρόνια ενασχόλησης με το αντικείμενο (Αντιπρόσωπος Γερμανικής εταιρείας προκατασκευασμένων σπιτιών) μπορώ να ξέρω μερικά πράγματα περισσότερα που ίσως να φανούν πολύ χρήσιμα στους περισσότερους από εσάς.
  Όσον αφορά το άρθρο θα ήθελα να επισημάνω ότι:
  1) Όντος υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα σε περίπτωση που μελλοντικά θελήσει κάποιος να κατασκευάσει ένα δεύτερο (ή τρίτο) όροφο σε περίπτωση που δεν έχει προβλεφθεί από την αρχή.
  2) Συνήθως υπάρχει περιορισμός στην ποικιλία σχεδίων ή στην δυνατότητα δημιουργίας νέου. Αυτό συμβαίνει με τα Ελληνικά εργοστάσια κατασκευής με περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό, ελάχιστη υποδομή και χωρίς φυσικά να υπάρχει τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και δυστυχώς ιδιοκτήτες χωρίς την απαραίτητη μόρφωση και τεχνογνωσία . Εταιρείες σαν την δική μου (οι οποίες είναι πολύ λίγες στην Ελληνική αγορά δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα) Προσωπικά έχω 1200 διαφορετικά σχέδια και κάθε χρόνο τα εμπλουτίζω. Επιπλέων σε συνεργασία με επώνυμους αρχιτέκτονες δημιουργούμε νέα σχέδια έτσι ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες κάθε πελάτη.
  3) Όσον αφορά την πρόσβαση στο οικόπεδο, όπως σε κάθε οικοδομή έτσι και σε προκατασκευασμένα σπίτια θα πρέπει να μπορούν οι νταλίκες να φτάσουν στο οικόπεδο. Δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο ή περίεργο.
  4) Οι σοβαρές εταιρείες στο χώρο δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κατασκευάσουν σπίτια με τετράριχτη, δίριχτη, μονόριχτη, ή και χωρίς καθόλου κεραμίδια (κυκλαδίτικο κλασικό σπίτι). Όπως επίσης και να το επενδύσουν με οποιοδήποτε υλικό (σοβά, πέτρα, τουβλάκι, ξύλο, …) έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα με την περιοχή και το ύφος της.
  5) Στην δικιά μας εταιρεία δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση λόγο απόστασης (κάτι το οποίο θεωρώ απαράδεκτο από όσους το κάνουν) παρά μόνο όταν η κατασκευή είναι σε νησί όπου η επιβάρυνση είναι τα εισιτήρια του πλοίου (και αυτό συμβαίνει διότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα κατασκευαστεί το σπίτι αν θα είναι low season ή high season και πόσο θα κοστίζουν τα εισιτήρια τότε).
  6) Η διαμονή των τεχνικών είναι υποχρέωση της εταιρείας μας και δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση.
  Γενικότερα υπάρχουν πολλοί απαράδεκτοι στον χώρο που θέλουν να λέγονται επαγγελματίες και συνάδελφοι, και το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν ζημιά και στον κλάδο των μηχανικών αλλά και στους ανθρώπους οι οποίοι τους εμπιστεύονται τις περιουσίες τους. Οι ίδιοι απαράδεκτοι για να κερδίσουν μία δουλειά δίνουν πολύ χαμηλή τιμή με αποτέλεσμα να εμφανίζουν σιγά σιγά επιπλέον χρεώσεις και τελικά η τιμή του σπιτιού (την ώρα που είναι έτοιμο προς χρήση) να έχει κοστίσει πιο ακριβά από το ακριβότερο και ταυτόχρονα η δουλειά και η ποιότητα να μην είναι η αναμενόμενη.
  Θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνιση για κάτι το οποίο βλέπω και ακούω συχνά. Τον όρο ‘’βάριά ή ελαφριά κατασκευή’’ , ‘’βαρέως τύπου’’ και διάφορα άλλα γελοία τέτοια. Έπειτα από 5 πτυχία πανεπιστημίου μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι τέτοιοι όροι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ σε κανένα βιβλίο μηχανολογίας, και είναι εφευρήματα εμπειρικών μαστροβαγγέληδων. Τι πάει να πει βαριά η ελαφριά κατασκευή δηλαδή ????
  Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες για τα πλεονεκτήματα ενός προκατασκευασμένου κτιρίου, τις δυνατότητες επιλογής, τα υλικά που χρησιμοποιούνται , αν χρειάζεται συντήρηση και πια είναι αυτή, κλπ… αλλά θα γίνω κουραστικός.
  Ευχαριστώ για την δημοσίευση και τον χρόνο σας.
  Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά.
  Δ.Ν.Δρόσος
 • , Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009
  Καλημέρα και Χρόνια Πολλά.Ενδιαφέρομαι για προκατασκευασμένο σπίτι και μετά από πολλές σελίδες και ψάξιμο μέσω ιντερνετ η εικόνα που μου έμεινε είναι ακόμη μπερδεμένη.Θα ήθελα λοιπόν εάν είναι εφικτό να ρωτήσω τον κύριο Δρόσο σε ποια εταιρεία εργάζεται ή έστω να μου δώσει κάποιο τηλέφωνο της εταιρείας.Ευχαριστώ.
 • , Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009
  Χρονια Πολλά σε όλους,
  Δημήτριε θα ήθελα να μάθω ποια είναι η εταιρία σου.
 • , Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009
  Θα ηθελα περισσοτερς πληροφοριες απο τον Δημητριο.Ενδιαφερομαι για μια καλοκαιρινη κατοικια-διπλα στην Θαλλασα στην κεντρικη Ελλαδα-περιπου 120 τετραγωνικα-οικοπεδο εντος σχεδιου πολεως-
 • , Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010
  ....Τελικά ο Δημητρος με τα πεντε πτυχια εγινε .....λαγος. Κριμα γιατι υπαρχει αρκετο ενδιαφερον.
 • , Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010
  ΕΒΑΛΑ ΠΡΟΚΑΤ ΒΑΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ(ΜΠΕΤΟΝ)ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΌ ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑ ΑΠΟ ΕΞΩ.ΤΟ ΕΧΩ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ(ΜΕ 2ΠΛΑ ΤΖΑΜΙΑ ,ΣΙΤΕΣ ΠΑΤΖΟΥΡΙΑ ΟΛΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ)ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΟΥ,ΜΠΑΝΙΟ ΚΛΠ.ΜΟΝΟ ΒΕΡΑΝΤΕΣ ΕΚΤΙΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΚΓΟΛΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 2 ΟΡΟΦΩΝ 50 + 35 ΜΕ ΤΖΑΚΙ ΚΛΠ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΦΠΑ 70.000 ΤΟ 2004.ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΕΣΕΙΣ
 • , Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010
  Τελικά ο Δημήτριος υπάρχει ή είναι φάντασμα? Έκανε τόσο κόπο να γράψει το κείμενο και να διαφημιστεί αλλά ξέχασε το σημαντικότερο... Να πει ποια είναι η εταιρία!
 • , Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010
  ME 800-1000e KOSTOS GIA PROKAT XTIZIS KANONIKI KATIKIA ME TO KLIDI STO HERI.
  STIN PROKATASKEYASMENI THA PREPI NA IPOLOGISIS KAI TO KOSTOS GIA EKSKAFES KAI TA MPETA TIS VASIS.
 • , Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010
  ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟΝ 2/2009 ΠΡΟΚΑΤ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ. ΟΛΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ 160 Τ.Μ. ΔΙΩΡΟΦΟ 100 ΚΑΤΩ 60 ΠΑΝΩ. Ο ΜΕΤΑΛΙΚΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩΣΑ ΜΠΕΤΑ 10,000€ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ 16,000, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΠΛΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΑΝΙΔΑ (Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΒΑΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ) ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΠΛΗ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ (Η ΜΙΑ ΠΥΡΑΝΤΟΧΗ). ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ. ΠΑΤΩΜΑ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΞΥΛΙΝΟ ΠΑΤΩΜΑ ΠΛΗΝ ΜΠΑΝΙΟΥ. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ ΠΗΡΕ 17,000€ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΜΟΝΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΞΥΛΟ 4,500€. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΟΣΤΙΣΑΝ 8,000€ ΣΥΝΟΛΟ. ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 10,000 € ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΖΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΙΚΑ ΕΝΣΗΜΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΑΝ 65,000. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
 • , Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010
  Καλησπέρα… επειδή λέμε κ εμείς τώρα να βάλουμε το κεφάλι μας κάτω από καμία στέγη αλλά οπός δείχνουν τα πράγματα για κανονικό σπίτι (συμβατικό εννοώ)είναι αδύνατο γιατί θα πληρώνουμε μέχρι κ στον άλλο κόσμο, λέμε να φτιάξουμε προκατ αλλά βλέπω ότι υπάρχουν διάφορα καταρχήν είναι σε ταράτσα 2 ορόφου κ έχω δει προκατ από σίδερο κ από ξύλο τι με συμβουλεύετε ευχαριστώ εκ τον προτερον
 • , Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010
  ΕΓΩ έχω κλείσει να φτιάξω ενα σπίτι προκατασκευασμένο απο την εταιρεία next house , ηδη εχω στα χέρια μου τα χαρακτηριστικά του σπιτιού και περιμένω να βγεί η άδεια για να μου το φτιάξουν, επειδή θα βάλω ενεργειακό τζάκι -καύση ξύλου και πελλετ - στο σπίτι, πήγα σε πολλούς που πουλάνε αυτα τα τζάκια και οταν έβλεπαν τον βαθμό θερμοπεράτότητας πάθαιναν πλάκα,δεν πίστευαν οτι φτιάχνονται στην Ελλάδα τοσο καλά σπίτια που χρειάζονται ελάχιστη κατανάλωση θέρμανσης. Εαν βρεις καλη εταιρεια θα έχεις ενα σπίτια για πάντα με πολύ καλά στοιχεία.
  όποιος θέλει να του δώσω στοιχεία για την εταιρεία ας μου στείλει μήνυμα pasmania@otenet.gr
 • , Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010
  Σωτήρη πόσο σου κοστολόγισαν την κατασκευή. Ενδιαφερόμαστε και εμείς και έχουμε μάθει για περίπου 1000 Ε /μ2.
 • , Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010
  ΦΙΛΕ Πέτρο, να μην σε ενδιαφέρει μόνο η τιμή αλλά πρώτα απο όλα η ποιότητα, τι να το κάνεις να δώσεις 500ευρω για ενα σπίτι , το οποίο ούτε θα σε κρατάει ζεστό το χειμώνα ούτε δροσερό το καλοκαίρι,και επιπλέον θα θές κάθε χρόνο επιπλέον λεφτα για διορθώσεις.
  Ψάχνοντας επι 1 χρόνο και πηγαίνοντας σε όλες τις εταιρείες στην Ελλάδα ,απο Αθήνα σε Θεσ/κη σε Λάρισα, Τρίκαλα Λαμία κ.α αλλα και ψάχνοντας διεξοδικά μέσω ίντερνετ σε σελίδες απο ευρωπαϊκές χώρες ,όπως η Γερμανία η Αυστρία που έχουν εδω και χρόνια τα προκατ ως μόνιμες κατοικίες, διαπίστωσα και κατάλαβα οτι πρέπει να ψάξεις αρκετα για να βρεις ακριβώς αυτο που θες και το οποίο θα είναι και το καλύτερο και μην κοιτάτε μόνο τις τιμές, γιατι μπορεις να φτιάξεις ενα σπίτι με 500 ευρω πχ το τμ και να είναι πολύ καλο και σε άλλη εταιρεία να φτιάξεις ενα σπίτι με πχ 1000ευρω το τμ και να μην μπορείς να μείνεις μέσα. Εκει έξω υπάρχουν πολλοί κερδοσκόποι που θα σου τάξουν λαγούς και πετραχείλια και μετα θα σου φτιάξουν κανένα σπίτι σαν και αυτο που παρουσίασε καποια ποιο πάνω, λέγοντας οτι το χειμώνα κρυώνει και το καλοκαίρι ζεστένεται, εαν όμως το είχε ψάξει το θέμα τώρα θα έλεγε τα καλύτερα. Θέλει καλό ψάξιμο και ενημέρωση .

  Οι εταιρείες στην Ελλάδα έχουν τιμές απο 600 ευρω το τμ και πάνω, αναλόγως τι σπίτι θα φτιάξεις και με τι υλικα, εγω κατέληξα στην εταιρεια που έγραψα πιο πάνω γιατι εκτός το οτι όλα της τα υλικά είναι απο Γερμανια Αυστρία κλπ, όπως πχ knauf, baumit κτλπ, θα κάτσει ο υπεύθυνος μαζί σου επι ώρες ατελείωτες για να σου εξηγήσει και το παραμικρό, πχ, γιατι μπαίνει εκει η βίδα η πόσα κιλα αντέχει ο τοίχος κλπ. Και μάλιστα πρώτη φορα στην ζωη μου βρήκα ''έμπορο'' να σου λέει οτι πχ αυτο δεν σου προτείνω να το βάλεις παρότι απο αυτο αυτος θα έβγαζε περισσότερο κέρδος. Εκτος απο ποιότητα βρήκα και υπεύθυνο και αξιόπιστο άνθρωπο.\

  'οσο αφορα την τιμή να σου πώ οτι κάνει κάτω απο 1000 ευρω που αναφέρεις,αλλα εάν θές να μάθεις ακριβώς τιμές καλύτερα θα ήταν να μιλήσεις απευθείας μαζί του, γιατι κάθε σπίτι έχει και διαφορετικές και γιατί δεν θέλω να επέμβω εγω μιας και αφου αγόρασα σπίτι απο αυτον, δεν έχω κάποια σχέση άλλη .
  εάν θες στείλε μου μήνυμα να σου δώσω τα στοιχεία του.
 • , Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010
  Τα σπίτια με μπετόν τι κόστος έχουν ανα τετραγωνικό?
 • , Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ
  Για οποίος ξέρει να φτιάξει μονός
  frameHouseKit.com - Wooden houses manufacturer -
 • , Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010
  Σωτήρη καλησπέρα,

  Μήπως θα ηταν ευκολο να μας δώσεις πληροφορίες σχετικά με τη διευθυνση επικοινωνίας? Στο internet δεν μπόρεσα να βρώ αν έχουν έλληνα αντιπρόσωπο.
 • , Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ SOTHRIOS ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ;
  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Xρήσιμα: 

Η οικογένεια του Spitogatos: 

Μόλις ανέβηκαν: 

http://www.spitogatos.gr/gr/mySpitogatos/service/login/check
http://www.spitogatos.gr/gr/mySpitogatos/service/view/menu
http://www.spitogatos.gr/gr/mySpitogatos/service/view/login
Παρακαλώ περιμένετε...